Neler yeni

Muhabbetkuslari.org Ailesine Hoş Geldiniz 👋

🇹🇷 Muhabbetkuslari.org Türkiye’nin en eski muhabbet kuşu ve kafes kuşları bilgi forumudur… Sizde kayıt ol butonuna tıklayarak. Üye olup, forumda soru sorup anında cevap alabilir ve paylaşımlar yapabilirsiniz. Hadi sende aileye katıl...

Soru Pankreas Şüphesi

htchaticeonem9

Mubiş Üye
Merhaba,

Kuşum Fıstık'ta son iki gündür beyaz dışkılama var. Dışkıda hiç siyahlık yok. Tamamen bembeyaz yapıyor. Devam ederse veterinere gideceğim fakat hastalığından emin olmak istiyorum. Bu dışkılar pankreas hastalığına işaret ediyor değil mi?

Soru Pankreas Şüphesi

Merhaba, bugüne ancak randevu bulup götürebildim. Bize en yakın veteriner Bayraklı'daki Burak Uçar beye götürdük. Röntgen çekildi ve dışkılar üzerinde inceleme yapıldı. Karaciğerinde büyüme ve akciğer enfeksiyonu başlangıcı teşhisi kondu. Ayrıca dışarı salıkken kemirdiği şeyler kuşta ciddi organ hasarına yol açmış.

Karaciğerde 400% büyüme olduğu için pankreası sıkıştırdığını söyledi. İki vitamin (isimlerini aklımda tutamadım), Versele Laga A21 elle besleme maması, iki tane hekimin kendi hazırladığı takviye, Cleansing Tea ve deri spreyi verdi. Ayriyeten Redox C isimli vitamin de yazdı. Bu kadar ilaç vermesi biraz tuhaf geldi ama gramajları çok az olduğu için ses etmedim. Bilmeden Pankreoflat kullanmamışım iyi ki, çünkü ana sorun...

Ronay

Yönetici
Evet pankreas sorunu var. Gidemezseniz veterinere ki kanatlıdan anlayan bulmanız gerek. PANKREOFLAT alıp 3 gün kullanıp bize dışkı fotosu atabilirsiniz. Tam dolu suluğa 1 pirinç tanesi kadar ekleyin. Her gün tazeleyerek uygulayın.

htchaticeonem9

Mubiş Üye
Evet pankreas sorunu var. Gidemezseniz veterinere ki kanatlıdan anlayan bulmanız gerek. PANKREOFLAT alıp 3 gün kullanıp bize dışkı fotosu atabilirsiniz. Tam dolu suluğa 1 pirinç tanesi kadar ekleyin. Her gün tazeleyerek uygulayın.
Pankreoflat reçetesiz satılmıyormuş. Birazdan veterinere gidip yazdıracağım. Zaten İzmir'de olduğum için burada çok kanatlı uzmanı var.

htchaticeonem9

Mubiş Üye
Bu arada tamamen katı yapmıyor şu anda, sulu ishal gibi. Hiç ürat yok. Dışkısı ya kahverengimsi ya da beyaz.

Soner

Forpus Üye
Öncelikle geçmiş olsun,
Pankreas enzimlerinin düzenli salgılanmaması ve geçiçi olarak görevini yerine getiremediğinden kaynaklı bir pankreas sorunuysa Ronay Ronay hocamızın söylediği pankreoflat isimli enzim takviyesi ve kaliteli bir probiyotikle sorununuz çözülecektir.Pankreoflat bir ilaç değil enzim takviyesidir 3 ile 7 gün arası kullanabilirsiniz hic bir sorun olmaz.
Bilmenizi istediğim konu şu ki eğer kuşunuzda pankreas ödemi varsa ve daha öncesinde böyle bir deneyiminiz yoksa (bunu ancak kanatlı uzmanının muayenesi ve teşhisiyle öğrenebilirsiniz) maalesef tedavi süreci cok uzun ve coğu zaman ölümle sonuçlanan bir rahatsızlık. Ayrıca internet ortamında pankreas sorununa kesin çözüm adı altında okudugunuz yada gördüğünüz sarımsaklı su tedavisi veya sodalı su tedavileri de ilk başta bahsettiğim enzimlerin düzensiz salgılandığı geçici dönemlerin tedavisi dısında hiç bir işe yaramamaktadır. 4 aylık uzun uğraşlar ve farklı tedaviler sonucunda maalesef kuslarımdan birini pankreas ödemi yüzünden kaybettim umarım bir an önce iyileşir tekrardan geçmiş olsun.

htchaticeonem9

Mubiş Üye
Öncelikle geçmiş olsun,
Pankreas enzimlerinin düzenli salgılanmaması ve geçiçi olarak görevini yerine getiremediğinden kaynaklı bir pankreas sorunuysa Ronay Ronay hocamızın söylediği pankreoflat isimli enzim takviyesi ve kaliteli bir probiyotikle sorununuz çözülecektir.Pankreoflat bir ilaç değil enzim takviyesidir 3 ile 7 gün arası kullanabilirsiniz hic bir sorun olmaz.
Bilmenizi istediğim konu şu ki eğer kuşunuzda pankreas ödemi varsa ve daha öncesinde böyle bir deneyiminiz yoksa (bunu ancak kanatlı uzmanının muayenesi ve teşhisiyle öğrenebilirsiniz) maalesef tedavi süreci cok uzun ve coğu zaman ölümle sonuçlanan bir rahatsızlık. Ayrıca internet ortamında pankreas sorununa kesin çözüm adı altında okudugunuz yada gördüğünüz sarımsaklı su tedavisi veya sodalı su tedavileri de ilk başta bahsettiğim enzimlerin düzensiz salgılandığı geçici dönemlerin tedavisi dısında hiç bir işe yaramamaktadır. 4 aylık uzun uğraşlar ve farklı tedaviler sonucunda maalesef kuslarımdan birini pankreas ödemi yüzünden kaybettim umarım bir an önce iyileşir tekrardan geçmiş olsun.
Çok teşekkür ederim bilgilendirmeniz için. Geçici olduğunu düşünüyorum zira halsizlik, iştahsızlık, kabarma vb. semptomlar henüz yok. İnşallah söylediğiniz gibi ödem de yoktur.

Pankreoflat'a bugün başlayacağım. Soda, karbonat, sarımsak vs. gibi önerilen çözümler çok var ama daha önce hiç deneyim yaşamadığım için tedbir açısından kullanmak istemiyorum. Pankreoflat sonrası iyileşme görürsem elektrolit takviyesi de yapacağım iyice toparlanması adına.

Soner

Forpus Üye
Rica ederim.Bu hastalık cok sinsi iştahsızlık,halsizlik ve kabarma gibi semptomlar cogu zaman görülmez hatta kötü senaryoyu konusursak öleceği ana kadar bile hic bir semptomla karsılasmazsınız.Sorununuz geçiciyse ve inşallahta öyledir soda,karbonat ve sarımsak tedavilerine hic gerek kalmadan pankreoflat size yardımcı olacaktır.
Ayrıca sitede ürün marka ismi vermek sorun teşkil ediyormu bilmiyorum eğer Ronay Ronay beyin onayı olursa size enzim takviyesi acısından zengin icerikli bir probiyotik önerebilirim onu kullanmanız tedavi sürecinde size daha fazla yararlı olacaktır.

htchaticeonem9

Mubiş Üye
Rica ederim.Bu hastalık cok sinsi iştahsızlık,halsizlik ve kabarma gibi semptomlar cogu zaman görülmez hatta kötü senaryoyu konusursak öleceği ana kadar bile hic bir semptomla karsılasmazsınız.Sorununuz geçiciyse ve inşallahta öyledir soda,karbonat ve sarımsak tedavilerine hic gerek kalmadan pankreoflat size yardımcı olacaktır.
Ayrıca sitede ürün marka ismi vermek sorun teşkil ediyormu bilmiyorum eğer Ronay Ronay beyin onayı olursa size enzim takviyesi acısından zengin icerikli bir probiyotik önerebilirim onu kullanmanız tedavi sürecinde size daha fazla yararlı olacaktır.
Ben genellikle Entrobac probiyotik kullanıyorum ve çok faydasını gördüm. Sizin önereceğiniz probiyotiği de çok merak ettim, hem faydası olursa ben de çevreme tavsiye ederim. Özelden yazarsanız çok sevinirim :)

htchaticeonem9

Mubiş Üye
Bu konu sağlıkla ilgili olduğundan ilaç veya takviye ismi önermenin sakıncalı olacağını pek sanmıyorum. Reklamı yapılmadıkça, faydası olur diye önermenin bir sakıncası yoktur sanırım.

Soner

Forpus Üye
Bu konu sağlıkla ilgili olduğundan ilaç veya takviye ismi önermenin sakıncalı olacağını pek sanmıyorum. Reklamı yapılmadıkça, faydası olur diye önermenin bir sakıncası yoktur sanırım.

Tyson Cactus Zyme Probiyotik​

ENZİMLER:
Beta Glucanase 57.000 CU/KG
Alpha Amylase 1.150 SKBU /KG
Proteaz 24.000 PU/KG
Hemiselülaz 17.000 HCU/KG
Endo 1.4 Beta-Ksilinaz
3.375.000 EPU/KG

Soner

Forpus Üye
Pankreoflatı her gün bir tableti dış kabuğunu soyup toz haline gelecek şekilde ezin ve çay kaşığının ucuyla yarım suluğa günlük tazeleyerek verin enzim takviyesi olduğu icin 7 güne kadar devam edebilirsiniz herhangi bir sorun olmaz pankreoflat kullanımının ardından önerdiğim probiyotiğide duruma göre 3 ile 7 gün üste üste hergün tazeleyerek kullanabilirsiniz.

Soner

Forpus Üye
Ben genellikle Entrobac probiyotik kullanıyorum ve çok faydasını gördüm. Sizin önereceğiniz probiyotiği de çok merak ettim, hem faydası olursa ben de çevreme tavsiye ederim. Özelden yazarsanız çok sevinirim :)
Bizde genellikle entrobac kullanıyoruz ama tüm takviyelerde olduğu gibi duruma göre ihtiyaç neyse ona göre hareket etmekte fayda var.

htchaticeonem9

Mubiş Üye
Pankreoflatı her gün bir tableti dış kabuğunu soyup toz haline gelecek şekilde ezin ve çay kaşığının ucuyla yarım suluğa günlük tazeleyerek verin enzim takviyesi olduğu icin 7 güne kadar devam edebilirsiniz herhangi bir sorun olmaz pankreoflat kullanımının ardından önerdiğim probiyotiğide duruma göre 3 ile 7 gün üste üste hergün tazeleyerek kullanabilirsiniz.
Çok sağolun çok teşekkür ederim, söylediğiniz probiyotiği araştırıp mutlaka alacağım. İnşallah işe yarar :)

Ronay

Yönetici
Soner Soner, hocam merhaba, ne ara bey olduk 😀 pankreas sorunları kompleks olabiliyor. Pankreas direk etkilediği yer sinidirim sistemi pankreas öz suyu, ince bağırsağa ulaşır ve sinidirime yardımcı olur. Bu sorun sindirimi etkileyecektir sadece o da değil pankreas çeşitli hormonlar da etkiler bu dönemde aşırı su tüketme vb karşılaşılabilir. Kısacası pankreas sorununu önemsenmelidir.

Gel gelelim size deste bir enzim önerdim. Kullanımı 5 günü geçmesini kuşlarda çok sağlıklı bulmuyorum. 3 gün kullanın dışkıyı atın. Bakarız.

Ürün konusuna gelirsek, link yapıştırmadan ve bariz reklam kokan olaylar olmadığı sürece tabiki her şey paylaşılabilir🙂 Ne izni, ne sorunu olacak forum hepimizin.

Kuşun durumundan haberdar edin.

Son düzenleme:

Kanaryaci

Forpus Üye

Tyson Cactus Zyme Probiyotik​

ENZİMLER:
Beta Glucanase 57.000 CU/KG
Alpha Amylase 1.150 SKBU /KG
Proteaz 24.000 PU/KG
Hemiselülaz 17.000 HCU/KG
Endo 1.4 Beta-Ksilinaz
3.375.000 EPU/KG
MRb merakımı cezberek 13 protobotik gördüm satın aldım denemedim. Ciddi bu ürün memnumusun. Bende kullanmayı düşünüyorum.

Kanaryaci

Forpus Üye
Merhaba,

Kuşum Fıstık'ta son iki gündür beyaz dışkılama var. Dışkıda hiç siyahlık yok. Tamamen bembeyaz yapıyor. Devam ederse veterinere gideceğim fakat hastalığından emin olmak istiyorum. Bu dışkılar pankreas hastalığına işaret ediyor değil mi?

Merhaba geçmiş olsun. 4 7 gün proyobotik ile deneyin zira geçmezse ilaç vermenizi öneririm.

htchaticeonem9

Mubiş Üye
Merhaba, bugüne ancak randevu bulup götürebildim. Bize en yakın veteriner Bayraklı'daki Burak Uçar beye götürdük. Röntgen çekildi ve dışkılar üzerinde inceleme yapıldı. Karaciğerinde büyüme ve akciğer enfeksiyonu başlangıcı teşhisi kondu. Ayrıca dışarı salıkken kemirdiği şeyler kuşta ciddi organ hasarına yol açmış.

Karaciğerde 400% büyüme olduğu için pankreası sıkıştırdığını söyledi. İki vitamin (isimlerini aklımda tutamadım), Versele Laga A21 elle besleme maması, iki tane hekimin kendi hazırladığı takviye, Cleansing Tea ve deri spreyi verdi. Ayriyeten Redox C isimli vitamin de yazdı. Bu kadar ilaç vermesi biraz tuhaf geldi ama gramajları çok az olduğu için ses etmedim. Bilmeden Pankreoflat kullanmamışım iyi ki, çünkü ana sorun pankreas değil karaciğerdeki büyümeymiş.

Ekli dosyalar

• Ws9R0n.jpg
    Ws9R0n.jpg
    428.7 KB · Görüntüleme: 5
Çözüm