Neler yeni

Muhabbetkuslari.org Ailesine Hoş Geldiniz 👋

🇹🇷 Muhabbetkuslari.org Türkiye’nin en eski muhabbet kuşu ve kafes kuşları bilgi forumudur… Sizde kayıt ol butonuna tıklayarak. Üye olup, forumda soru sorup anında cevap alabilir ve paylaşımlar yapabilirsiniz. Hadi sende aileye katıl...

Papağan Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Ronay

Yönetici
Papağan alırken nelere dikkat etmeliyiz?

Bu hobiye merak sarmış, yada kuşu olup da yanına başka bir kuş daha almak isteyenler için, kuş alırken nelere dikkat etmeliyiz, kuşu aldıktan sonra neler yapmalıyız aşağıda paylaşmak istiyorum..

1) Petshoplar da satılan kuşların büyük kısmı ithal, doğadan yakalama, üretimde denenmiş başarılı olmamış, yada yıllarca üretimde kullanılmış kuşlardan oluşmaktadır. Bu gerçeği gözardı etmeyin lütfen.

2) Eğitmek amaçlı da olsa, üretim amaçlı da olsa yavru kuş alın. Yavru kuşun eğitimi daha kolaydır. ve bilirsiniz ki o yavru ilerde de anaç olup üreyecektir.

3) Ben kuş sahibi olmak isteyenlere tavsiyem, öncelikle çevrelerini araştırsınlar.. çevresinde çifti olup ara ara bu çiftten yavru alan kişilerle temas edin. Onlara yavrunuzu ayırtın.

4) Bir üretici ile temas edip yavrunuzu ayırtabilirsiniz. Ancak şunu belirtmek isterim. ne yazık ki bazı üreticilerin de kendi üretimleri yetmediği için ithal kuş alıp, sanki kendi üretimiymiş ve de yavru kuşmuş gibi göstererek pazarladıklarını duyuyorum. Mutlaka bileziklenmiş yavru alın. Bilezik 8 ile10 gün arasında kuşun ayağına takılmaktadır. Daha sonra takılamamaktadır..yani büyük kuşa bilezik takıp kendi üretimiymiş gibi gösteremezler.

5) Kuşu seçerken iyice hareketlerini gözlemleyin.. durgun mu.. tüylerini kabartıyor mu.. gözlerinde akıntı var mı.. gözlerini kısıyor mu.. elinize aldığınızda göğüs kemiği bıçak gibi elinize geliyor mu.. bu yazdığım özellikteki kuşlardan ve onların kafesindeki diğer kuşlardan uzak durun. Gözleri cam gibi, tüyleri parlak, hareketli kuşlara yönelin.

Kuşumuzu, petshoptan, üreticiden, komşudan aldık. Peki ya sonra??
Öncelikle, evimizde başka kuşumuz varsa, yeni geleni mutlaka ayrı bir kafese ve odaya almalıyız. en az bir 15 gün kadar karantina yapmalıyız yani. Yeni gelen kuşumuzda mikrop, bakteri, parazit var mı bilmiyoruz. Bu sebeple iç parazit ve dış parazit sağaltımı yapmalıyız... Daha sonra da beslenme diyetine geçmeliyiz...