Neler yeni

Muhabbetkuslari.org Ailesine Hoş Geldiniz 👋

🇹🇷 Muhabbetkuslari.org Türkiye’nin en eski muhabbet kuşu ve kafes kuşları bilgi forumudur… Sizde kayıt ol butonuna tıklayarak. Üye olup, forumda soru sorup anında cevap alabilir ve paylaşımlar yapabilirsiniz. Hadi sende aileye katıl...

Hastalık Paşa Ayağının Üstüne Basamıyor Yardım Lütfen :(

Hasta evcillee.

Minikkuşpaşa

İspinoz Üye
Merhaba arkadaşlar

Paşacığım kendi kendine mamasını yemeye alışmıştı şükür ancak bir sabah uyandığımda sol ayağına basamadığını gördüm. Henüz uçamadığı için kafesinde zıplarken birşey olduğunu düşündüm çünkü tül kullanmıyorum. Elimle masaj yapınca bağırması canının acıması gibi bir durumu yok. Yumurta akı sür dediler,teramisin de sürüyorum. Bazen tüneğini kavrar gibi oluyor ama tutamıyor üstüne de basamıyor. Ayağında morarma da yok. Kuşçuya gittim kırığı yok gibi dedi ama bu yavrucuk basamıyor ayağının üstüne :( veterinere götürmek istemedim,bulundığum yerde kultan anlayan veteriner olduğunu hiç sanmıyorum (papağanım ve 2 muhabbet kuşum için gittiğimde en son verdikleri ilaçlardan sonra daha da kötüleyip ölmüşlerdi). Mamasını yiyor arada ötüyor paşa onlarda bir sorun yok. Fotoğrafını ekleyeyim belki anlayan vardır :(

Ekli dosyalar

• IMG_1053.jpeg
    IMG_1053.jpeg
    214.7 KB · Görüntüleme: 34
  • IMG_1054.jpeg
    IMG_1054.jpeg
    1 MB · Görüntüleme: 4

Taha

Yönetici
Vuruk tarzı durumlar için kullanılan kremlerden kullanabilirsiniz hidroid olabilir. Röntgen çekilse aslında daha garanti olur ama imkan yoksa anlattığınız kadarıyla incinme olabilir krem sürün. Eğer tunekte zorlanıyorsa tunekleri çıkartın tabana talas ya da peçete serin tabanda dursun

Minikkuşpaşa

İspinoz Üye
Taha bey çok teşekkür ederim zor bela bir kul veterineri buldum 1 saat oluyor veterinerden geleli. Paşa’nın bacağına baktılar kırık yok dediler çıkılta yok. Kısmi felce benzettiler önce,sonra parmaklarını sıktılar tepki veriyor mu diye tepki verdi parmaklarını sıkınca. B vitamini verdiler. Tek bacağı üzerine duruyor şuan 😭

Selçuk YÜKSEL

Mubiş Üye
Taha bey çok teşekkür ederim zor bela bir kul veterineri buldum 1 saat oluyor veterinerden geleli. Paşa’nın bacağına baktılar kırık yok dediler çıkılta yok. Kısmi felce benzettiler önce,sonra parmaklarını sıktılar tepki veriyor mu diye tepki verdi parmaklarını sıkınca. B vitamini verdiler. Tek bacağı üzerine duruyor şuan 😭
Hocam ağrı kesici krem sürün. Probiyotik ve multi vitamin kullanmayı ihmal etmeyin. Merak etmeyin birkaç güne düzelir.

Ronay

Yönetici
Kuşlara çok gerek görülmedikçe insan ilacı vermeyi önermiyoruz. Lütfen her ilacı kullanmayın. Terramycin deri kremi alıp masaj yapabilirsiniz ve salmayın düzelene kadar, B nin yanında Kalsiyum da iyi gelecektir.

Taha

Yönetici
Veterinere götürmekle iyi yapmışsınız en azından kırık olmadığından eminiz. Takviye ve krem kullanın inş düzelecektir