Neler yeni

Muhabbetkuslari.org Ailesine Hoş Geldiniz 👋

🇹🇷 Muhabbetkuslari.org Türkiye’nin en eski muhabbet kuşu ve kafes kuşları bilgi forumudur… Sizde kayıt ol butonuna tıklayarak. Üye olup, forumda soru sorup anında cevap alabilir ve paylaşımlar yapabilirsiniz. Hadi sende aileye katıl...

Soru Sizce Hangisi Daha Iyi

TATLI ERİK

Mubiş Üye
Ben kuşlarıma vitamin alacağım da sizce hangisi daha iyi hem normal zamanlarda hem de ürerim yapma aşamalarında
IMG_20240301_142959.jpg
IMG_20240301_142953.jpg
IMG_20240301_142937.jpg

htchaticeonem9

Mubiş Üye
Bence hiçbirini almayın. Çünkü bunlar ticari ürünler ve bu gibi bit/parazit spreyi, vitamin vb. ürünlerin genelde hiçbir faydası olmuyor. 1 yıldır Röhnfried'in ürünlerini tercih ediyorum. Her tüy dökümünde b vitamini, haftada 1 gün Entrobac probiyotik ve 2 gün de Gervit-w multivitaminini kullanıyorum. Mesela tüy döküm dönemlerinde aşırı tüy döküyorlar. B vitamini verince birkaç hafta tüy dökümleri duruyor. Bence siz o markadan sipariş verin. İnternet sitelerinde mevcut. Fiyat pahalı gelirse 10 ml'likleri var, ondan alabilirsiniz. Bana da pahalı gelmişti o yüzden 10 ml almıştım.

TATLI ERİK

Mubiş Üye
Hocam maalesef bizim internetten ürün alamama gibi bir sıkıntımız var@htchaticeonem9, hocamın dediği vitaminler başka yerde bulunmuyor mu

htchaticeonem9

Mubiş Üye
Hocam maalesef bizim internetten ürün alamama gibi bir sıkıntımız var@htchaticeonem9, hocamın dediği vitaminler başka yerde bulunmuyor mu
Ne yazık ki satan bir dükkan bilmiyorum. Belki veterinerlerde olabilir diyeceğim ama düşük bir ihtimal. Hepsiburada, Trendyol gibi uygulamalardan da mı sipariş veremiyorsunuz?

htchaticeonem9

Mubiş Üye
Karadeniz Pet Shop internet sitesinde Röhnfried ürünleri satılıyordu. Şubelerinden birinin bulunduğu bir ilde iseniz Röhnfried ürünlerini mağazada da satıyorlar mı telefon açın ya da gidip satıyorlar mı diye bakabilirsiniz.

TATLI ERİK

Mubiş Üye
Hayvanlar insanlar kadar dayanıklı değil üflesek tık diye gidecekler zaten çok etkilenmesinler diye vitamin kullanıyoruz bağışıklık sistemleri güçlü kalsın diye

htchaticeonem9

Mubiş Üye
Hayvanlar insanlar kadar dayanıklı değil üflesek tık diye gidecekler zaten çok etkilenmesinler diye vitamin kullanıyoruz bağışıklık sistemleri güçlü kalsın diye
Bazı kişilere sordum vitamine hiç gerek yok vitamin de kimyasal maddeler içerir doğal yollardan vitamin igphtiyacını karşılayavpbilirsiniz dedi
Sadece doğal yollarla alınan vitaminler yeterli gelmeyebilir. Haftada 1 ya da 2 gün vitamin verdiğinizi düşünürsek, geri kalan günlerde sebze ve meyve zaten vererek beslenmeyi dengeliyorsunuz. Yani doğal vitaminler de alınmış oluyor.

Vitaminler kimyasal maddeler içerse de ilaç gibi değildir, fazla kullanılmadıkça zararı yoktur.

Tabii ki yine de siz bilirsiniz.

TATLI ERİK

Mubiş Üye
Sadece doğal yollarla alınan vitaminler yeterli gelmeyebilir. Haftada 1 ya da 2 gün vitamin verdiğinizi düşünürsek, geri kalan günlerde sebze ve meyve zaten vererek beslenmeyi dengeliyorsunuz. Yani doğal vitaminler de alınmış oluyor.

Vitaminler kimyasal maddeler içerse de ilaç gibi değildir, fazla kullanılmadıkça zararı yoktur.

Tabii ki yine de siz bilirsiniz.

Zaten bende öyle düşündüm meyve sebzenin yanında vitamin verilmesi daha iyidir bizim kuşlar en çok ıspanağa bayılıyor nerden geldi bu sevgi anlamadım 😁😁