Neler yeni

Muhabbetkuslari.org Ailesine Hoş Geldiniz 👋

🇹🇷 Muhabbetkuslari.org Türkiye’nin en eski muhabbet kuşu ve kafes kuşları bilgi forumudur… Sizde kayıt ol butonuna tıklayarak. Üye olup, forumda soru sorup anında cevap alabilir ve paylaşımlar yapabilirsiniz. Hadi sende aileye katıl...

Soru Stres Mi Yaşıyor Yoksa French Molt Mu

çimen&sakız

İspinoz Üye
merhabalar, 2 kuşum var yeşil kuşum kanat ve kuyruk tüylerini kaybetti bu durum 2. kuştan sonra olmaya başladı, ilk önce french molt diye düşündüm ama stres çizgisi var galiba çok anlamıyorum o yüzden tüyününde resmini çektim. eğer stresten dolayı ise kafeslerini ayırıcam hemen yardımcı olursanız sevinirim

Ekli dosyalar

• WhatsApp Image 2024-01-06 at 21.25.51.jpeg
    WhatsApp Image 2024-01-06 at 21.25.51.jpeg
    127.9 KB · Görüntüleme: 53
  • WhatsApp Image 2024-01-06 at 21.25.29.jpeg
    WhatsApp Image 2024-01-06 at 21.25.29.jpeg
    186.7 KB · Görüntüleme: 5
  • WhatsApp Image 2024-01-06 at 21.19.47.jpeg
    WhatsApp Image 2024-01-06 at 21.19.47.jpeg
    47.2 KB · Görüntüleme: 6
  • WhatsApp Image 2024-01-06 at 21.23.05.jpeg
    WhatsApp Image 2024-01-06 at 21.23.05.jpeg
    68.8 KB · Görüntüleme: 5

Ronay

Yönetici
Merhaba aramıza hoş geldiniz. Ne zamandır sizde bu kuş? Vitamin vs destekleri sağlıyor musunuz?

çimen&sakız

İspinoz Üye
Merhaba aramıza hoş geldiniz. Ne zamandır sizde bu kuş? Vitamin vs destekleri sağlıyor musunuz?
yeşil kuşum 11 aydır bende 1.5 aylıktı sanırım aldığımda gagasında siyahlık vardı daha , beyaz kuşumda 4 aydır bizimle, bt amin forte ve gerwit kullanıyorum 3 gün forte 2 gün temiz su sonra ki döngüde gerwit veriyorum

Ronay

Yönetici
Anladığım kadarı ile daha önce hiç olmamış yeni kuş geldikten sonra oldu. Bu durumda en sağlıklısı parazit ilacı kullanmak. Vilmectin vb ense damları olacaktır. Stres sebep olabilir daha büyük kafes ve daha sakin omuz hizasında bir yere asmanız tedirginliği azaltacaktır. Kafesi de dezenfenkte edin muhakkak. Zaman verin biraz süreç içinde bize yazın.

çimen&sakız

İspinoz Üye
Anladığım kadarı ile daha önce hiç olmamış yeni kuş geldikten sonra oldu. Bu durumda en sağlıklısı parazit ilacı kullanmak. Vilmectin vb ense damları olacaktır. Stres sebep olabilir daha büyük kafes ve daha sakin omuz hizasında bir yere asmanız tedirginliği azaltacaktır. Kafesi de dezenfenkte edin muhakkak. Zaman verin biraz süreç içinde bize yazın.
ense damlası hiç kullanmadım damlattıktan sonra kendini kaşırken bir şey olur mu ? 2. bir kafesim var birbirlerinden ayırsam olur mu aynı oda da olsalar sadece çünkü yem yerken bazen beyaz rahat vermiyor o yemliğe inince gaga atıyor yeşil kuşum kaçıyor bazen de hiç sorun olmuyor aynı şey banyolukta da oluyor

Ronay

Yönetici
Ense damlasını düzgün şekilde ve 1 damla olacak şekilde damlatırsanız sorun yaşamazsınız.

çimen&sakız

İspinoz Üye
vilmectin internet satışını bulamadım gold birds var olur mu ?

Taha

Yönetici
Kafesi ayırabilirsiniz bir sorun olmaz. ense damlası hocamın önerdiği ürün yok ise veterinerlerde yaptırabilirsiniz petshop ürünleri işe yaramıyor malesef

çimen&sakız

İspinoz Üye
aslında yeşil kuşum beyaza asla rahat vermiyordu ama zamanla anlaşmaya başladılar yem veriyorlar aynı tünekte duruyorlar falan ama kafesin içinde boncuklu salıncak var yeşil kuşum beyaza sinirlenince onu sertçe çekiyor vuruyor falan izledikçe fark etmeye başladım birde geceleri hep kafese tırmanıp uyuyor kendini güvende hissetmediğinde yapıyorlarmış sanırım o yüzden ayırıp takip etmek daha mantıklı geliyor bana

Taha

Yönetici
aslında yeşil kuşum beyaza asla rahat vermiyordu ama zamanla anlaşmaya başladılar yem veriyorlar aynı tünekte duruyorlar falan ama kafesin içinde boncuklu salıncak var yeşil kuşum beyaza sinirlenince onu sertçe çekiyor vuruyor falan izledikçe fark etmeye başladım birde geceleri hep kafese tırmanıp uyuyor kendini güvende hissetmediğinde yapıyorlarmış sanırım o yüzden ayırıp takip etmek daha mantıklı geliyor bana
Kafeste birden fazla kuş olduğu zaman oyuncak takmamak en iyisi. Rekabet ve kavgalara sebep olabilir. Onun yerine kafes dışarısında oynayabilecekleri yerlere takarsanız oyun alanı gibi daha iyi olur

Ramiz

Tecrübeli Üye
Bt amin forte normal zamanlarda 2-3 haftada bir, tüy zamanlarında haftada iki sefer kullanılmalı (yarım suluga 5-6 damla) fazla kullanım direk kuşu tüye sokar.
Kafesten salincagi alip üst kisma tünek konumlandirip deneyin telde uyuyan kus salincagi diger kuş kapiyosa strese girer kendini guvende hissetmeyen kuş telde uyur
Salincak mevzusu önemli iki kusta salincakta yüksekte uyumak ister digeri baskin gelip salincagi kapiyorsa stres yapabilir diger kuşa