Şu anda üç muhabbet kuşum var. Sultan papağanı almayı çok istiyorum ama bunlar varken papağanımı eğitmemin başarısız olma ihtimali yüksek. Çünkü aynı kafeste olmasalar bile aynı odada olmaları dahi eğitimi etkiliyormuş. Açıkçası bununla ilgili muhabbet kuşlarımdan edindiğim kötü tecrübem de var. Bu yüzden papağan almayı erteledim. Yine de bazı sorularım olacak. İleride sultan papağanı aldığımda acemilik çekmemek için şimdiden kafamdaki soru işaretlerini ortadan kaldırmak istiyorum:
-Bakımları zor mu, yoksa muhabbet kuşu gibi mi?
-Çok tüy döktükleri ve büyük dışkı yaptıkları söyleniyor, doğru mu?
-Muhabbet kuşu mu sultan papağanı mı daha zeki/daha çabuk eğitiliyor?
-Her sultan papağanı başını sevdirir mi? (Bizim buradaki helvacının bir sultan papağanı var. O kadar sevecen ki hep başını eğip sevdirmek istiyor, elimizde uyuyor. Aslında bu sultan papağanı alma isteğim oradan doğdu.)
-Avuca alınabilirler mi yoksa muhabbet kuşu gibi avuca yatmak için eğitilebilirler mi?
Muhabbet kuşuyla onları ayıran (fiziksel değilde alışma, eğitim gibi) temel faktörler nelerdir?
-Muhabbet kuşlarına verilen marul, dal darı, vitamin vb. sultan papağanlarına da verilebilir mi?
-Ne kadar sürede konuşurlar ve alışırlar?
-EN ÖNEMLİSİ; Alırken kaç aylık almalıyım ve yeni yeme düşmüşler daha mı çabuk alışır?
-Bakımları zor mu, yoksa muhabbet kuşu gibi mi?
-Çok tüy döktükleri ve büyük dışkı yaptıkları söyleniyor, doğru mu?
-Muhabbet kuşu mu sultan papağanı mı daha zeki/daha çabuk eğitiliyor?
-Her sultan papağanı başını sevdirir mi? (Bizim buradaki helvacının bir sultan papağanı var. O kadar sevecen ki hep başını eğip sevdirmek istiyor, elimizde uyuyor. Aslında bu sultan papağanı alma isteğim oradan doğdu.)
-Avuca alınabilirler mi yoksa muhabbet kuşu gibi avuca yatmak için eğitilebilirler mi?
Muhabbet kuşuyla onları ayıran (fiziksel değilde alışma, eğitim gibi) temel faktörler nelerdir?
-Muhabbet kuşlarına verilen marul, dal darı, vitamin vb. sultan papağanlarına da verilebilir mi?
-Ne kadar sürede konuşurlar ve alışırlar?
-EN ÖNEMLİSİ; Alırken kaç aylık almalıyım ve yeni yeme düşmüşler daha mı çabuk alışır?