Sultan Papağanı Tozu ve Tozdan Nasıl Kurtulurum
Sultan papağanı yaygın olarak beslenen bol miktarda kuş tozu yaratan 3 papağandan biridir, diğer kuş tozu yaratanlar sultan papağanının yakın kuzenleri kakadu ve afrika gri papağanıdır. Sultan papağanınızın kafesinin etrafındaki her şeyi kaplayan ince beyaz bir toz tabakasını farkedebilirsiniz, özellikle televizyon gibi static elektirikle toz çeken nesnelerde. Bu toz kuşların derisine yakın yerlerde büyüyen küçük tüylerden gelir. Bu tüyler alt tüyler arasından çıkarlar ve bu küçük tüyler kuşun kendini izole (soğuk gibi dış etkenlerden) etmesine yardım etmesi için kullanılır. Bu alt tüyler hakkında ki yegane şey kuşun vücuduna su geçmemesine yardım etmesidir kuşlar gagalarıyla tüylerini düzeltirken bu tüylerin ucu içe doğru ince bir toz tabakasına döner. Toz çoğu insan için sorun değildir ama diğer insanlar için solunum ve ağır astım gibi sorunlar yaratabilir. Sultan papağanları yakınlarında tutulan diğer kuşlarda alerjik reaksiyonlara sebep olabilir ; macawlar özellikle bu tozlu kuş türlerinden etkilenirler. Sultan papağanınıza sık sık banyo yaptırmak tüy tozlarının azalmasına yardım edecektir.
Bir banyo, havaya sızmadan önce kalan küçük miktarı durulayacaktır. Ek olarak, bir su şişesiyle buğulanma iyi sonuç verir. Sultan papağanınızın tüylerine biraz ılık su püskürterek bunu başarabilirsiniz.
İdeal olarak, bunu iki günde bir veya birden fazla papağanınız varsa daha sık yapmalısınız. Bu, mevcut az miktarda tozu giderecek ve sultan papağanınızın eski tozla kirlenmesini önlemesine yardımcı olacaktır.
Kafesin dışını temizlemek için nemli bir havlu kullanın. Toz ve pislikleri ortadan kaldırmak için tepsi astarını da günlük olarak değiştirmelisiniz.
Papağan Tozundan Nasıl Kurtulurum?
Sultan papağanı tozunu nasıl azaltabileceğinize dair birkaç adım:1. Düzenli toz banyoları
Sultan papağanınıza düzenli olarak banyo yaptırmak, sultan papağanı tozunu azaltmanın önerilen bir yoludur.Bir banyo, havaya sızmadan önce kalan küçük miktarı durulayacaktır. Ek olarak, bir su şişesiyle buğulanma iyi sonuç verir. Sultan papağanınızın tüylerine biraz ılık su püskürterek bunu başarabilirsiniz.
2. Günlük temizlik
Sultan papağanınızın kafesini haftada en az bir kez temizlemeniz çok önemlidir.İdeal olarak, bunu iki günde bir veya birden fazla papağanınız varsa daha sık yapmalısınız. Bu, mevcut az miktarda tozu giderecek ve sultan papağanınızın eski tozla kirlenmesini önlemesine yardımcı olacaktır.
Kafesin dışını temizlemek için nemli bir havlu kullanın. Toz ve pislikleri ortadan kaldırmak için tepsi astarını da günlük olarak değiştirmelisiniz.