Neler yeni

Muhabbetkuslari.org Ailesine Hoş Geldiniz 👋

🇹🇷 Muhabbetkuslari.org Türkiye’nin en eski muhabbet kuşu ve kafes kuşları bilgi forumudur… Sizde kayıt ol butonuna tıklayarak. Üye olup, forumda soru sorup anında cevap alabilir ve paylaşımlar yapabilirsiniz. Hadi sende aileye katıl...

Cinsiyet Sultan Papağanı Yardım

Cinsiyet Belirleme.

Furkan

İspinoz Üye
Merhaba geçen pazar balkonumuza sultan papağanı geldi sahibini aradım ancak bulamadım o yüzden kendim bakmaya karar verdim size birkaç sorum var.

Yaşı ve cinsiyeti nedir acaba? (Erkek olarak tahmin ediyorum ancak emin değilim.)

42x32x68 Bu ölçüde kafes uygun mudur acaba?​

Evde muhabbet kuşu da besliyordum problem olur mu?
Akıllı yemlik kullansam problem olur mu?
Ayrıca kafesine neler almamı önerirsiniz?
2.jpg
3.jpg
4.jpg
5.jpg
1.jpg

Furkan

İspinoz Üye
Sanırım konuyu yanlış yerde açtım düzeltirseniz sevinirim.

Taha

Yönetici
Uygundur. Kuşlar için kafes nekadar büyük okadar iyidir. Gördüğüm kadarıyla evcil bir kuş sık sık kafes dışı çıkma şansı verirseniz daha mutlu olur. Muhabbet kuşuyla aynı kafese koymadığınız sürece sorun olmayacaktır. Aynı anda salabilirsiniz ama gözetiminizde olsun. Akıllı yemlik sultanlar için biraz küçük gelir. Normal yemlik kullanmanız iyi olur. Tahta tünek, gaga taşı, kum muhabbet kuşu kafesi nasılsa aynı ihtiyaçlar sultan papağanları içinde var

Taha

Yönetici
Ötüşü nasıl. Tek tonda mı yoksa farklı tonlardami ötüyor. Yanaklardaki beneklere bakarsak erkek gibi ancak sultan konusunda çok uzman değilim. Üstadlar daha doğru tahminde bulunacaktır

Furkan

İspinoz Üye
Ötüşü nasıl. Tek tonda mı yoksa farklı tonlardami ötüyor. Yanaklardaki beneklere bakarsak erkek gibi ancak sultan konusunda çok uzman değilim. Üstadlar daha doğru tahminde bulunacaktır
Melodik ötmüyor tek tip ötüyor ama belki yeni geldiğindendir bende ilk defa bakacağım tam bilmiyorum ancak internetten araştırdığım kadarıyla ötüşü hariç tüm özellikleri erkek gibi.

Ronay

Yönetici
Merhabalar hoşgeldiniz, bir kanat altı fotosu, bir de uzun ölümlerde bir video atar mısınız?

Furkan

İspinoz Üye
Merhabalar hoşgeldiniz, bir kanat altı fotosu, bir de uzun ölümlerde bir video atar mısınız?
Bugün evdeki bir kafese yerleştirdim şimdi kafesten çıkarmaya çalıştığımda kanatacak derecede ısırıyor o yüzden kanat altı çekemedim ancak farklı odaya koyunca ötmeye başladı videodan bakın isterseniz.
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
Erkek sandım ama dişi herhalde :unsure:

Furkan

İspinoz Üye
Hep video başındaki gibi ötüyor farklı ötüşünü duymadım.

Ronay

Yönetici
Ötüm ve kanat altı dişi olduğunu gösteriyor. Kuşunuz bence dişi, aşağıdaki konuyu da okumanız iyi olacaktır.

Furkan

İspinoz Üye
Ötüm ve kanat altı dişi olduğunu gösteriyor. Kuşunuz bence dişi, aşağıdaki konuyu da okumanız iyi olacaktır.

Bende tam emin değilim zamanla belli olur herhalde yardımlarınız için çok teşekkürler. 🥰

Ronay

Yönetici
%80-90 dişi hocam ama papağanların tümünde uzmanlar DNA testi ile ancak %100 olur der.
Geçen sene bir arkadaşım çift diye aldığı kuşlar 11 tane yumurtlamış bir gittik meğer 2 si dişi söyledim konuştuk şaşırdı. Yani ötüm en sağlık ama yüksek ihtimal dişi.

Furkan

İspinoz Üye
Birkaç gündür kafasını kaşıyınca farklı sesler çıkarıyor sanırım dişi ama yine de bi uzmana sorayım dedim.
Ses dosyası olarak buraya yükleyemedim o yüzden böyle atıyorum.

Furkan

İspinoz Üye
Ben kısa çektim ama okşayınca uzun süre o sesi çıkarıyor babacık gibi birşey diyor sanırım.