Neler yeni

Muhabbetkuslari.org Ailesine Hoş Geldiniz 👋

🇹🇷 Muhabbetkuslari.org Türkiye’nin en eski muhabbet kuşu ve kafes kuşları bilgi forumudur… Sizde kayıt ol butonuna tıklayarak. Üye olup, forumda soru sorup anında cevap alabilir ve paylaşımlar yapabilirsiniz. Hadi sende aileye katıl...

Soru Sultan Papağanı Yeme Düşürme

HarryPotter

Forpus Üye
Selamlar herkese keyifli forumlar, sultan papağanı yeme düşürme konusunda yavruların pelet yeme alışmasını istiyorum. Bu konuda yapmam gereken yuvadan çıktıktan sonra önlerine sadece pelet yem mi koymak olur yoksa dal darı ile yem kırmayı öğrendikten sonra mı pelet yeme geçmek olur? Şimdiden teşekkür ederim

Selçuk YÜKSEL

Mubiş Üye
Selamlar herkese keyifli forumlar, sultan papağanı yeme düşürme konusunda yavruların pelet yeme alışmasını istiyorum. Bu konuda yapmam gereken yuvadan çıktıktan sonra önlerine sadece pelet yem mi koymak olur yoksa dal darı ile yem kırmayı öğrendikten sonra mı pelet yeme geçmek olur? Şimdiden teşekkür ederim
Yuvadan atladıktan sonra ızgarayı çıkarın yayvan nir kapa pelet kırıntıları koyun ufak olsun biraz diğer yemlikleri çıkarın sadece yerdeki yemşik kalsın. ebeveynler yedikçe onlarda alışacaktır. Pelete alıştıktan sonra tohuma alışmaları kolay zaten 👍

Selçuk YÜKSEL

Mubiş Üye
Yayvan yemlik zeminde olacak yani ebeveynler ordan yedikçe onlarda alışırlar hatta azar azar nemlendirerek verin alışana kadar sonra kuru verirsiniz önce pelete tam alışsınlar ama.

HarryPotter

Forpus Üye
Şöyle ki dişi kuşum sadece renkli olanları yiyor erkek kuş için denememiştim pelet yemi. Renksiz ve doğal içerikli olanı kabıyla birlikte koyduğumda fırlatıyordu. Renkli olanları ise vermek istemiyorum gıda boyası Avrupa'da sıra sıra kanserojen ilan ediliyor. Ebeveynleri yemese bile renksiz peletleri koysam yemeyi öğrenirler mi acaba? İlk kuluçkam sorumun kusuruna bakmayın.