Neler yeni

Muhabbetkuslari.org Ailesine Hoş Geldiniz 👋

🇹🇷 Muhabbetkuslari.org Türkiye’nin en eski muhabbet kuşu ve kafes kuşları bilgi forumudur… Sizde kayıt ol butonuna tıklayarak. Üye olup, forumda soru sorup anında cevap alabilir ve paylaşımlar yapabilirsiniz. Hadi sende aileye katıl...

Soru Sultan Papağanım Iki Gündür Yem Yemiyor

muratkpln8990

Forpus Üye
Önceden de bahsettiğim gibi sultan papağanım soğuk almıştı. Dün veterinere götürdük önce buhar verdiler sonra ilaç verdi ilaçları dünde bugünde kullandım. Ama dünde bugünde yem yememiş hiç. Ne yaptı isem yemedi gözlerini kapatıp uyuyor sadece. Akşam da ilaçlarını yarım saat arayla verdim şu an ki durumunu fotoğrafını ve en son ki dışkısını da paylaşıyorum. Hazırlıklı olmalı mıyım.

Ekli dosyalar

• IMG-20240213-WA0033.jpeg
    IMG-20240213-WA0033.jpeg
    1.2 MB · Görüntüleme: 81

Soru Sultan Papağanım Iki Gündür Yem Yemiyor

Çok geçmiş olsun. Malesef hassas canlılar ufak bir rahatsızlıkla kaybedebiliyoruz. Dediğiniz gibi çıkmadık candan ümit kesilmez inşallah şifa bulur. Siz elinizden geleni yapmaya çalışıyorsunuz.

muratkpln8990

Forpus Üye
Önceden de bahsettiğim gibi sultan papağanım soğuk almıştı. Dün veterinere götürdük önce buhar verdiler sonra ilaç verdi ilaçları dünde bugünde kullandım. Ama dünde bugünde yem yememiş hiç. Ne yaptı isem yemedi gözlerini kapatıp uyuyor sadece. Akşam da ilaçlarını yarım saat arayla verdim şu an ki durumunu fotoğrafını ve en son ki dışkısını da paylaşıyorum. Hazırlıklı olmalı mıyım.
Bugün en son ki Dışkısı

Ekli dosyalar

• IMG_20240213_184021.jpg
    IMG_20240213_184021.jpg
    2 MB · Görüntüleme: 39

İpek..s

Yönetici
Merhaba kuşunuz için hangi ilaç verildi teşhis nedir?
Dışkıda enfeksiyon var yem yemiyor olması normal değil malesef elle besleme aparatı ile beslenmeniz gerekiyor
Kötü birşey söylemek istemem tabiki veterinerin ne söylediği de önemli .

muratkpln8990

Forpus Üye
Merhaba kuşunuz için hangi ilaç verildi teşhis nedir?
Dışkıda enfeksiyon var yem yemiyor olması normal değil malesef elle besleme aparatı ile beslenmeniz gerekiyor
Kötü birşey söylemek istemem tabiki veterinerin ne söylediği de önemli .
Elimle mama veriyorum ama onu bile yemiyor çok hasta sıkmak istemiyorum ama hiç yemiyor dünden beri olduğu yerde hiç kıpırdamadan durmuş ilaçlarını veriyorum gözleri kapalı ne yem yiyor ne Su içiyor sultan papağanları açlığa en fazla üç gün dayanabilir diye okumuştum yarın gün doluyor çok acı çekiyor dayanamıyorum ve çok ağır hasta Allah'ın verdiği canı Allah alır ama çok acı çekmesine dayanamıyorum yarın için her an hazırım onu kaybetmeye farkındayım durumun ama inşallah Allah bize bağışlar

İpek..s

Yönetici
muratkpln8990 muratkpln8990, malesef durumu baya ilerlemiş umarım sağlığına kavuşur ama şırınga yardımı ile kursağı doldurmanız gerekiyor göğüs kemiği ele geliyor mu kontrol ettiniz mi?

muratkpln8990

Forpus Üye
muratkpln8990 muratkpln8990, malesef durumu baya ilerlemiş umarım sağlığına kavuşur ama şırınga yardımı ile kursağı doldurmanız gerekiyor göğüs kemiği ele geliyor mu kontrol ettiniz mi?
Göğüs kemiğine dikkat etmedim ama aşırı zayıflamış olduğu yerde duruyor öylece gözleri de kapalı hiç açamıyor. Şırınga ile dün vermeye çalıştım verdim de biraz. Ama bugün neredeyse çok az verebildim. Veteriner de dedi kuşu getirdiğjn de çok hastaydı elime alamadım o yüzden.baya zorluyorum yemesi için ama şırınga ile dünden beri veriyorum ağzını hiç açmıyor çok kötü diye aşırı sıkamiyorum. Elimden geleni yaptım fazlasını da gerisi Allah'a kalmış artık

TATLI ERİK

Mubiş Üye
Elimle mama veriyorum ama onu bile yemiyor çok hasta sıkmak istemiyorum ama hiç yemiyor dünden beri olduğu yerde hiç kıpırdamadan durmuş ilaçlarını veriyorum gözleri kapalı ne yem yiyor ne Su içiyor sultan papağanları açlığa en fazla üç gün dayanabilir diye okumuştum yarın gün doluyor çok acı çekiyor dayanamıyorum ve çok ağır hasta Allah'ın verdiği canı Allah alır ama çok acı çekmesine dayanamıyorum yarın için her an hazırım onu kaybetmeye farkındayım durumun ama inşallah Allah bize bağışlar
Benim ölen muhabbet kuşumda öyleydi kafesin dibinde oturuyordu hiç gözünü açmıyordu hali yoktu ben anlamamıştım öyle olduğu gün öldü inşallah yaşar senin kuşun yakınınızda hiç kuşcu yokmu götürsen hastalıktan ölmesede açlıktan ölür sonra benim gibi kendini suçlarsın İnşallah yaşar

TATLI ERİK

Mubiş Üye
Benim ölen muhabbet kuşumda öyleydi kafesin dibinde oturuyordu hiç gözünü açmıyordu hali yoktu ben anlamamıştım öyle olduğu gün öldü inşallah yaşar senin kuşun yakınınızda hiç kuşcu yokmu götürsen hastalıktan ölmesede açlıktan ölür sonra benim gibi kendini suçlarsın İnşallah yaşa
Yakınınızda bilen biri varsa elle besleyebilir kursağına belki

muratkpln8990

Forpus Üye
Benim ölen muhabbet kuşumda öyleydi kafesin dibinde oturuyordu hiç gözünü açmıyordu hali yoktu ben anlamamıştım öyle olduğu gün öldü inşallah yaşar senin kuşun yakınınızda hiç kuşcu yokmu götürsen hastalıktan ölmesede açlıktan ölür sonra benim gibi kendini suçlarsın İnşallah yaşar
Kardeşim bayadir bir haftadan fazladır hasta ve çok ağır ciğerine işlemiş hastalık ölümcül bir şey. Mama da verdim ilaçta ama öyle ishali gidiyor ki kokusu odaya yayılıyor baya kötü kokusu var belli baya kötü olduğu. Eğer elime alıp zorla şiringa verirsem kendi elimde ölebilir ben çok sıkmadan veriyorum veteriner de bu yüzden eline almadı eger böyle acı çekecekse daha kötü olacaksa yanina alsın dayanamıyorum üzülüyorum. Bugün yem yemediği üçüncü günü yarın için kendimi hazırlıyorum hepimiz bir gün öleceğiz ama gerçekten bir ay olmasına rağmen şakiri bir parçam gibi gördüm rabbim iyi etsin inşallah ben tevekkül ettim gerisini Rabbime bıraktım.

TATLI ERİK

Mubiş Üye
Kardeşim bayadir bir haftadan fazladır hasta ve çok ağır ciğerine işlemiş hastalık ölümcül bir şey. Mama da verdim ilaçta ama öyle ishali gidiyor ki kokusu odaya yayılıyor baya kötü kokusu var belli baya kötü olduğu. Eğer elime alıp zorla şiringa verirsem kendi elimde ölebilir ben çok sıkmadan veriyorum veteriner de bu yüzden eline almadı eger böyle acı çekecekse daha kötü olacaksa yanina alsın dayanamıyorum üzülüyorum. Bugün yem yemediği üçüncü günü yarın için kendimi hazırlıyorum hepimiz bir gün öleceğiz ama gerçekten bir ay olmasına rağmen şakiri bir parçam gibi gördüm rabbim iyi etsin inşallah ben tevekkül ettim gerisini Rabbime bıraktım.
Çok üzüldüm kuşu kafesin dibinde görünce kendi ölen kuşum geldi aklıma 🥺

muratkpln8990

Forpus Üye
Çok üzüldüm kuşu kafesin dibinde görünce kendi ölen kuşum geldi aklıma 🥺
Keşke böyle olmasaydı daha bir ay olmuştu ama hayatın acı gerçekleri bunlar kardeşim her ne kadar kötü olsa da çıkmamış candan ümit kesilmez ama göğüs kafesinde ki kemikte baya çıkmış mama da veriyorum az önce yine vermeye çalıştım gagasını hiç bjir şekilde açmıyor hep üstüne dökülüyor gözlerini hiç açamıyor yarın sanırım veda edeceğim 😢

Taha

Yönetici
Çok geçmiş olsun. Malesef hassas canlılar ufak bir rahatsızlıkla kaybedebiliyoruz. Dediğiniz gibi çıkmadık candan ümit kesilmez inşallah şifa bulur. Siz elinizden geleni yapmaya çalışıyorsunuz.

Çözüm