Neler yeni

Muhabbetkuslari.org Ailesine Hoş Geldiniz 👋

🇹🇷 Muhabbetkuslari.org Türkiye’nin en eski muhabbet kuşu ve kafes kuşları bilgi forumudur… Sizde kayıt ol butonuna tıklayarak. Üye olup, forumda soru sorup anında cevap alabilir ve paylaşımlar yapabilirsiniz. Hadi sende aileye katıl...

Soru Sultan Papağanım Ishal Mi?

Raichu

İspinoz Üye
Sultan papağanım yüksek ihtimalle şu an tüy dökme zamanında (ilk kez besliyorum başındaki püskülleri döküldüğü için bu şekilde düşünüyorum) son zamanlarda kendisini şişiriyor ve biraz uyuklama halinde (tüy döktüğü için mi böyle) son 3 dışkısı bu şekilde. Enerjisi gayet yerinde ve iştahı açık

ayrıca papağanımı ilk aldığımda 7. Aylıktı 2 aydır ise benimle yaşıyor. Papağanımı ilk aldığımda nedense daha ağır hissediyordum zaman geçtikçe kilo kaybı yaşadığını düşünmeye başladım. Bunun sebebi 7 aydır çok fazla hareket etmediğinden kaynaklı olabilir mi?

Ekli dosyalar

• image.jpg
    image.jpg
    1.5 MB · Görüntüleme: 48
Moderatör tarafında düzenlendi:

Raichu

İspinoz Üye
Merhaba aramıza hoşgeldiniz. Kuşun tunekte resminde paylaşır mısınız
Kuşum normalde kafeste veya tünekte durmayı sevmiyor ayrıca tüneğe koyduğumda yaptığı dışkısı bu halde. Endişelenmem gerekiyor mu? Aslında endişelenmeye başladım bile…
image.jpg

Moderatör tarafında düzenlendi:

Taha

Yönetici

Raichu

İspinoz Üye
yani galiba evet. bugün yeşillik vermedim. bugün mutfakta ekmek yerken yakaladım (tam buğday) vitamin kullandığımda tüm kuşlarım öldüğü için kullanmamayı tercih ediyorum (sadece petshopta bir tanıdığımız beyaz toz halinde bir şey vermişti bazen onu koyuyorum)

Taha

Yönetici
yani galiba evet. bugün yeşillik vermedim. bugün mutfakta ekmek yerken yakaladım (tam buğday) vitamin kullandığımda tüm kuşlarım öldüğü için kullanmamayı tercih ediyorum (sadece petshopta bir tanıdığımız beyaz toz halinde bir şey vermişti bazen onu koyuyorum)
diğer üstadlarda yorumda bulunacaktır. Kabarık durması muhtemel bir rahatsızlık işareti olabilir. Vitamin vs suya bir katkı eklediğiniz zaman 8 saat sonra döküp suluğu temizleyin. Ürün bozuk değilse bu şekilde bir zarar görmezsiniz. ekmek vs yediklerinizden vermeyin. İştah ve enerjide bir sorun yok ise 3 gün probiyotik kullanın yem dışı bir şey vermeyin. sonra tekrar dışkı paylaşın bakalım.

Ronay

Yönetici
Aramıza hoş geldiniz. Bir video ekler misiniz? Aşağıdaki linkten nasıl ekleneceğini öğrenebilirsiniz.

Raichu

İspinoz Üye
Aramıza hoş geldiniz. Bir video ekler misiniz? Aşağıdaki linkten nasıl ekleneceğini öğrenebilirsiniz.

nasıl bir video istediğinizi anlayamadım

Raichu

İspinoz Üye
diğer üstadlarda yorumda bulunacaktır. Kabarık durması muhtemel bir rahatsızlık işareti olabilir. Vitamin vs suya bir katkı eklediğiniz zaman 8 saat sonra döküp suluğu temizleyin. Ürün bozuk değilse bu şekilde bir zarar görmezsiniz. ekmek vs yediklerinizden vermeyin. İştah ve enerjide bir sorun yok ise 3 gün probiyotik kullanın yem dışı bir şey vermeyin. sonra tekrar dışkı paylaşın bakalım.
yani normalde yediğim şeylerden vermiyorum fakat bugün dikkatimden kaçtı :c vitaminler içinde 1 gün beklesin diyenler de var bazen bazı şeyler çok akıl karıştırıcı..

Ronay

Yönetici
Dışkı da bozulma var ama enfeksiyondan çok sindirim sorunu gibi bir durum gözüküyor. İyi bir sindirim düzenleyici probiyotik veya neo terramycin gibi çok ağır olmayan antibiyotik verilebilir ama. Veteriner gidilemiyorsa diye önerimiz veteriner.

Raichu

İspinoz Üye
Dışkı da bozulma var ama enfeksiyondan çok sindirim sorunu gibi bir durum gözüküyor. İyi bir sindirim düzenleyici probiyotik veya neo terramycin gibi çok ağır olmayan antibiyotik verilebilir ama. Veteriner gidilemiyorsa diye önerimiz veteriner.
probiyotiği hergün mü vereyim? birde kilosu hakkında da bir soru sormuştum onun için düşünceniz nedir?

Raichu

İspinoz Üye
Tam anlayamadım sorunuzu?
yani probiyotik kullanın demişsiniz ya hergün mü probiyotik kullanmam gerekiyor yoksa hafta bir mi? diğer sorum ise kuşumu 7 aylıkken bir petshoptan almıştım çok hareket etme veya uçma gibi bir durumu olmuyordu. kuşumla 2 aydır beraberiz ve kilo verdiğini düşünüyorum. iştahı hep yerindeydi yememzlik gibi bir durumu olmadı. verdiği kilo kaybı artık hareket etmesinden mi kaynaklı yoksa zaman geçtikçe kuşumun ağırlığına mı alışıyorum bir fikriniz var mı?