Neler yeni

Muhabbetkuslari.org Ailesine Hoş Geldiniz 👋

🇹🇷 Muhabbetkuslari.org Türkiye’nin en eski muhabbet kuşu ve kafes kuşları bilgi forumudur… Sizde kayıt ol butonuna tıklayarak. Üye olup, forumda soru sorup anında cevap alabilir ve paylaşımlar yapabilirsiniz. Hadi sende aileye katıl...

Soru Sürekli Kabarma, Uyuma Ve Kafesin Dibinde Uyuklama

Rose1234

İspinoz Üye
bir süre evde yoktum. Tanıdıklarım kuşuma bakıyorlardı. Eve geldiğimde kuşumu sürekli kabarık, uyurken ve kafesin dibinde uyurken buldum. Bulunduğum kuş veterineri yok. Vitamin aldık ama işe yaramıyor sanırım. Evde nasıl iyileştirebiliriz? Fikriniz olması için fotoğraf da ekleyeceğim. Lütfen yardımcı olun. Şimdiden teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

• IMG_1848.jpeg
    IMG_1848.jpeg
    1.5 MB · Görüntüleme: 53

İpek..s

Yönetici
Merhaba kuşunuzun güncel dışkı resmini görebilir miyiz? Kuşunuzu kaç günlüğüne bıraktınız,?

Rose1234

İspinoz Üye
1 Aylık süre için bırakmıştım. Kabarması geçmeyince suyuna vitamin koymaya başladık ama hala geçmedi. Vitaminin fotoğrafını ve dışkısının fotoğrafını ekledim.

Ekli dosyalar

• IMG_1858 Copy.jpeg
    IMG_1858 Copy.jpeg
    292.3 KB · Görüntüleme: 4
  • IMG_1862.jpeg
    IMG_1862.jpeg
    526.2 KB · Görüntüleme: 4

İpek..s

Yönetici
Daha net bir dışkı görseli görebilir miyiz? Bir ay çok uzun bir süre kuşunuza ne olduğunu anlamanız mümkün olmayabilir bu yüzden size yakın bir kanatlı uzmana götürmeniz iyi olacaktır

Rose1234

İspinoz Üye
En net çekebildiğim bu fotoğraf oldu. Soğuk algınlığı ya da ishal olabilir mi? Yem yemesi her zamanki gibi. Ancak yem yemediği zaman sürekli uyuyor.

Ekli dosyalar

• IMG_1983.jpeg
    IMG_1983.jpeg
    390.7 KB · Görüntüleme: 3

Ronay

Yönetici
Veteriner şart hatta tahlil şart ama imkan yoksa bir deneme yanılma tedavisi önerebiliriz. Öncelikle eczaneden mikostatin alıp her gün bir damla ağızdan damlatarak verin fazla kaçırmadan. 3 gün sonra durumunu ve dışkısını atınız. Duruma göre yönlendirme yapalım. Ama tahlil şart bence, bizimki tavsiye ben kursak mantarından şüpheleniyorum.

Rose1234

İspinoz Üye
Bir gece soğukta kalmış bilmeden. İnternette soğuk algınlığı için suluğuna limon suyu öneriliyor. Ama limon asitli olduğu için emin olamadım. Siz önerir misiniz?

Rose1234

İspinoz Üye
Kursak mantarını internetten baktım da belirtilerinde iştah kaybı yazıyor. Benim kuşumda iştah kaybı yok şuanda.

Ronay

Yönetici
Hocam internette yazanların çoğunu bizler yazıyoruz. Limon suyu nedir ilkel çağdan mı kaldık. Olması gerekeni söyledim. Bir ton makalem var altta bıraktım yararlanın, veteriner götürmeniz en sağlıklısı. Geçmiş olsun.