Neler yeni

Muhabbetkuslari.org Ailesine Hoş Geldiniz 👋

🇹🇷 Muhabbetkuslari.org Türkiye’nin en eski muhabbet kuşu ve kafes kuşları bilgi forumudur… Sizde kayıt ol butonuna tıklayarak. Üye olup, forumda soru sorup anında cevap alabilir ve paylaşımlar yapabilirsiniz. Hadi sende aileye katıl...

Soru Sürekli Yemleri Geviş Getiriyor

annesiyesin

İspinoz Üye
merhaba, kuşum 1 yaşında erkek. ağzında sürekli yem var ve geviş getiriyor, döküyor. ayrıca sevdiği oyuncaklara kusuyor. daha önce de kuş besledik ama hiç öyle değildi. neden sürekli yemini geviş getirir, ağzından döker? yardımlarınızı beklerim.

annesiyesin

İspinoz Üye
video ekleyemedim uzantıdan dolayı izin vermiyor. ama gagası sürekli geviş getirme halinde kuru kuru yemini ufalayıp döküyor.

Ekli dosyalar

• 20231225_215500.jpg
    20231225_215500.jpg
    1.9 MB · Görüntüleme: 30

Taha

Yönetici
Merhaba aramıza hoşgeldiniz kur yaparak kusuyor olabilir mantar olabilir sindirim problemi olabilir. Kafeste kum var mı. Birde video ekler misiniz

PauL

Mubiş Üye
Merhaba, kuşu sanki biraz zayıf gibi gördüm resimlerde.oyuncakalra kusması kur yapmaktan dolayı mutlaka kafesinde kum bulundurun.

annesiyesin

İspinoz Üye
Merhaba aramıza hoşgeldiniz kur yaparak kusuyor olabilir mantar olabilir sindirim problemi olabilir. Kafeste kum var mı. Birde video ekler misiniz
video yu çektim ama ekleyemedim.

Doukan

Yönetici
Merhaba

Kustuğu yemleri kontrol edin üzerinde salyamsı bir şey var mı k
kepek gibi gördükleriniz sürekli geviş getirdiği için ağzından dökülüyor. genel durumu iyi aslında niye böyle bilmiyoruz.
resimden tam net olmasada dışkı üzerinde böyle sümüğümsü yada kaygan yapıya sahip gibi görünüyor.
Buna sebep olabilecek etkenler,

Parazit olabilir

Ani beslenme alışkanlığını sebep olabilir

Sindirim sisteminde sorun olma ihtimali olabilir

Yanlış anlaşılma olmasın lütfen resimden anlayabildiğim bu şekilde

annesiyesin

İspinoz Üye
Merhaba

Kustuğu yemleri kontrol edin üzerinde salyamsı bir şey var mı k

resimden tam net olmasada dışkı üzerinde böyle sümüğümsü yada kaygan yapıya sahip gibi görünüyor.
Buna sebep olabilecek etkenler,

Parazit olabilir

Ani beslenme alışkanlığını sebep olabilir

Sindirim sisteminde sorun olma ihtimali olabilir

Yanlış anlaşılma olmasın lütfen resimden anlayabildiğim bu şekilde
eşyalara kustuklarında var, ama normalde geviç getirip döktüklerinde yok. acaba yem değişikliği yapsam versele dışında ne önerirsiniz? parazit varsa ne yapabilirim?
dışkısını genelde sulu yapıyor, ve zorlanıyor aslında. tarındayken normal ama yürürken falan zorlanıyor.

İpek..s

Yönetici
video yu çektim ama ekleyemedim.
Merhaba Stramable.com ma girerek video yu yükleyin linkini buraya kopyalayabilirsiniz
Ben kuşun genel durumunu anlatan bir videosunu görmek istiyorum arkadaşlara katılıyorum ciddi bir durum Yok gibi kuş kumu kullanıyor musunuz?
Anladığım kadarıyla ufalaladigi yemi yere atıyor bu davranışı huy edinme sebebiyle de olmuş olabilir

annesiyesin

İspinoz Üye
Merhaba Stramable.com ma girerek video yu yükleyin linkini buraya kopyalayabilirsiniz
Ben kuşun genel durumunu anlatan bir videosunu görmek istiyorum arkadaşlara katılıyorum ciddi bir durum Yok gibi kuş kumu kullanıyor musunuz?
Anladığım kadarıyla ufalaladigi yemi yere atıyor bu davranışı huy edinme sebebiyle de olmuş olabilir
bu kadar çekebildim inşallah yeterli olmuştur. dışkısını genelde attığım resim gibi yapıyor.