Neler yeni

Muhabbetkuslari.org Ailesine Hoş Geldiniz 👋

🇹🇷 Muhabbetkuslari.org Türkiye’nin en eski muhabbet kuşu ve kafes kuşları bilgi forumudur… Sizde kayıt ol butonuna tıklayarak. Üye olup, forumda soru sorup anında cevap alabilir ve paylaşımlar yapabilirsiniz. Hadi sende aileye katıl...

Tüy Dönemi

Gökmuhabbet

Mubiş Üye
Merhaba beş yaşindaki muhabbet kuşum bugün tüye girdi.genelde tüy dönemleri onun için sıkıntılı geçiyor
Bugün az yem tüketti.(Elle besleme yaptım)
Haftalık program da bugün gervit günüydü onu kullandım.
Fakat bugün elde besleme yapmadan önce ilk defa kustuğunu gördüm daha önce hiç kusmamişti. Sulu bebek kusmuğu gibi
Tüy döneminde kusma normal birşey midir?
Ve internette şimdi Med tollyamin Forte gördüm .bu ürünü tüy döneminde şimdi bu durumdayken kullanabilir miyim?

Ronay

Yönetici
Med tollyamin iyi bir katkı ürünüdür. Kusma tüyde normal değildir. Dışkı vb fotolarını atar mısın?

Gökmuhabbet

Mubiş Üye
Med tollyamin iyi bir katkı ürünüdür. Kusma tüyde normal değildir. Dışkı vb fotolarını atar mısın?
IMG_20241008_002534.jpg

Normal de iç parazit ilacı kullaniyorum.bu kusma durumu sabah elime aldığım elle beslemeden once oldu.
Bu aralar aşırı kuru tıksırma durumu da var .

Gökmuhabbet

Mubiş Üye
Öbür kuslarda dahil 3 gram kilo düşüşü olmuş.Fakat öbürleri bu kadar sıkıntılı tüy dönemi geçirmiyorlar.

Selçuk YÜKSEL

Mubiş Üye
Ekli dosyayı görüntüle 3107
Normal de iç parazit ilacı kullaniyorum.bu kusma durumu sabah elime aldığım elle beslemeden once oldu.
Bu aralar aşırı kuru tıksırma durumu da var .
Normalde iç parazit ilacı kullanıyorum derken ? Düzenli mi kullanıyorsunuz ? Ne sıklıkta ve en son ne zaman kullandınız ? Kuşun gözünde yaşarma var mı ? İki gözüne de bakın... Probiyotik ve vitamin takviyesi kullanıyor musunuz evetse hangileri ve ne sıklıkta ?

Gökmuhabbet

Mubiş Üye
Normalde iç parazit ilacı kullanıyorum derken ? Düzenli mi kullanıyorsunuz ? Ne sıklıkta ve en son ne zaman kullandınız ? Kuşun gözünde yaşarma var mı ? İki gözüne de bakın... Probiyotik ve vitamin takviyesi kullanıyor musunuz evetse hangileri ve ne sıklıkta ?
Haftada bir defa suluklarına 2 damla gervit kullanıyorum.
D vitamini kullanıyorum düzenli olarak .(haftada 1 kere 1 damla)
Gözlerde yaşarma yok.
Son iki ay (ağustos -eylül)ayda bir defa olacak şekilde veterinerde iç parazit uygulandı.

Selçuk YÜKSEL

Mubiş Üye
Haftada bir defa suluklarına 2 damla gervit kullanıyorum.
D vitamini kullanıyorum düzenli olarak .(haftada 1 kere 1 damla)
Gözlerde yaşarma yok.
Son iki ay (ağustos -eylül)ayda bir defa olacak şekilde veterinerde iç parazit uygulandı.
Hocam bu takviyeleri tam suluğa uyguluyorsanız çok yetersiz bir oran. Çeyrek suluğa ( 25 ) ML suya 2 damla olur ki o bile yeter mi tartışılır. Siz çeyrek suluğa 2 damla haftada 2 kez gervit. D vitamini de normalde suya katılmaz yağlı yapıda olduğu için suya karışmaz. Ağza mı damlatıyorsunuz. Eğer ağza damlatıyorsanız 15 günde bir yapın haftada bir çok olur.

Gökmuhabbet

Mubiş Üye
Ağıza damla şeklinde kullanıyordum.kullanımını aza indireceğim .
Veterinere götürdüm ağır tüyde olduğu için yapıyor dedi.bunun dışında iç parazit uygulandı .
Teşekkür ederim.