Neler yeni

Muhabbetkuslari.org Ailesine Hoş Geldiniz 👋

🇹🇷 Muhabbetkuslari.org Türkiye’nin en eski muhabbet kuşu ve kafes kuşları bilgi forumudur… Sizde kayıt ol butonuna tıklayarak. Üye olup, forumda soru sorup anında cevap alabilir ve paylaşımlar yapabilirsiniz. Hadi sende aileye katıl...

Soru Tüy Hastalığı Testi̇

ParrotManiac✨

İspinoz Üye
Merhaba güzel forumun nacizane üyeleri 🥹🫡
Konuyu üstün körü anlatacağım 3 yaşında sultanım var ve kafa tüyleri dökülmeye başladı 2 yıldır böyle hir sorunu yoktu. tüy testi yaptırmak istiyorum.
Türkiye içerisinde bunu yapan yer var mı yada varsa Antalya içerisinde? Lütfen bilgisi olan varsa aydınlatsın oğluşumun kötüleşmemesi için uğraşıyorum umarım ki sadece vitamin eksikliği kaynaklıdır...
Lütfen fotoğraf vb sormayın 10 yıldır değişik türlerde kuş bakıyorum neyin ne olduğunu ayırt edebiliyorum sadece kesinleştirmek adına test yaptırmak istiyorum,test olayını çözene kadar ise vitamin takviyeleri yapacağım.
beslenmesini soracak olan olurda çıkarım yapmak isteyen varsa beatiful food marka mama veriyorum, karışık darı+nijer tohumu (üretim sezonu itibarince)+deve dikeni tohumu ve pelet yem(versele laga b14) karışımı ile standart bir beslenmesi var. eşteydi halini görünce eşinden ayırdım. eski eşinde de herhsngi bir belirti yoktu 23 nisanda kaybettim kendisini. scaly mite problemş de ayrıca var gibi duruyor buna karşı da parazit toz ve spreyleri kullanacağım tüy dökümü bundan kaynaklanıyor olabilir mi bilemiyorum çinkü sadece kafa da (ense bile değil) tüy dökülmesi baş göstermiş halde. bir kaçta uçuş tüyü dökülmüş. normal bir tüy değişimi olup olmadığını da takip ediyorum eğer yeni tüy geldiğini görürsem buraya da güncelleme yapacağım.

Selçuk YÜKSEL

Mubiş Üye
Merhaba güzel forumun nacizane üyeleri 🥹🫡
Konuyu üstün körü anlatacağım 3 yaşında sultanım var ve kafa tüyleri dökülmeye başladı 2 yıldır böyle hir sorunu yoktu. tüy testi yaptırmak istiyorum.
Türkiye içerisinde bunu yapan yer var mı yada varsa Antalya içerisinde? Lütfen bilgisi olan varsa aydınlatsın oğluşumun kötüleşmemesi için uğraşıyorum umarım ki sadece vitamin eksikliği kaynaklıdır...
Lütfen fotoğraf vb sormayın 10 yıldır değişik türlerde kuş bakıyorum neyin ne olduğunu ayırt edebiliyorum sadece kesinleştirmek adına test yaptırmak istiyorum,test olayını çözene kadar ise vitamin takviyeleri yapacağım.
beslenmesini soracak olan olurda çıkarım yapmak isteyen varsa beatiful food marka mama veriyorum, karışık darı+nijer tohumu (üretim sezonu itibarince)+deve dikeni tohumu ve pelet yem(versele laga b14) karışımı ile standart bir beslenmesi var. eşteydi halini görünce eşinden ayırdım. eski eşinde de herhsngi bir belirti yoktu 23 nisanda kaybettim kendisini. scaly mite problemş de ayrıca var gibi duruyor buna karşı da parazit toz ve spreyleri kullanacağım tüy dökümü bundan kaynaklanıyor olabilir mi bilemiyorum çinkü sadece kafa da (ense bile değil) tüy dökülmesi baş göstermiş halde. bir kaçta uçuş tüyü dökülmüş. normal bir tüy değişimi olup olmadığını da takip ediyorum eğer yeni tüy geldiğini görürsem buraya da güncelleme yapacağım.

Neem yağını denemeden hiçbir şey yapmayın derim. Bir çok ihtimali tek başına göğüsleyecek.

Taha

Yönetici
zamanlaması sebebiyle normal tüy dökümü olduğunu düşünüyorum. Havalar bir sıcak bir soğuk mevsim geçişi elimdeki kuşların hepsi ağır tüye girdi. test yaptırmak için iyice emin olun bence

ParrotManiac✨

İspinoz Üye
zamanlaması sebebiyle normal tüy dökümü olduğunu düşünüyorum. Havalar bir sıcak bir soğuk mevsim geçişi elimdeki kuşların hepsi ağır tüye girdi. test yaptırmak için iyice emin olun ben
yeni gelen tüyler var şükür şu an multivitamin gelsin diye bekliyorum düzelecek umarım.. internette 8ay ila 3 yaş arası tüy hastalığı (pbfd) kendini gösterebiir diye yazıyor ben 1 yaşa kadar sanıyordum bunu görünce biraz endişelendim dün baktım yeni gelen tüyler var,maalesef tüyde olması mümkün değil çünkü daha yeni tüyden çıktı çıkar çıkmaz da eşe attım onda da dişiyi beğendiremedik beyimize 🤣 derdi bitmiyor eşeğin