Neler yeni

Muhabbetkuslari.org Ailesine Hoş Geldiniz 👋

🇹🇷 Muhabbetkuslari.org Türkiye’nin en eski muhabbet kuşu ve kafes kuşları bilgi forumudur… Sizde kayıt ol butonuna tıklayarak. Üye olup, forumda soru sorup anında cevap alabilir ve paylaşımlar yapabilirsiniz. Hadi sende aileye katıl...

Vitaform

Gökmuhabbet

Mubiş Üye
Merhaba arkadaşlar bu ilaç yıllar önce verilmişti tam ne için verilmişti unuttum.
Sizce bu ilaç hasta olmayan kuşada verilebilir mi ? Hem vitamin ve antibiyotik.Verilir ise ne sebeple
verilebilir.
Ek olarak aralarda kafese kafasını dayayan ama günün geri kalan kısmında enerjik olan ama hareketleri bana göre biraz değişen bir kuşum var . Kendisi 6 yaşında 7 aylıktan beri benimle hiçbir zaman yumurta koymadı.Koymak zorundada değil.
Evde onun ile beraber üç arkadaşı daha var ismi Asya tek bir salmada yaşıyor.
Dışkısı ise biraralar veterinerede götürüyordum ama yıllardır aynı dışkı var.
Herdaim forumlarda sorduğumda asya ya yumurtası var deniliyor.Ama sonuç olarak yumurta hiç olmuyor.

Zeolit tozu ile sorun çözmeye çalışıyorlar.😔
Burda düşüncelerinizi bekliyorum.🌸
Bugünki güncel dışkı
Ve resimler videolar ekleyeceğim

Süleyman E.

Yönetici
G Gökmuhabbet, vitaform genel olarak kullanılan bir multivitamindir. Tarihi geçmedi ise haftada bir kullanabilirsiniz. Asya hanımı hatırladım şuan gayet iyi gözüküyor yaşın da vermiş olduğu halden kaynaklı diye düşünüyorum. Kalsiyum takviyesi verilebilir. Korkulacak bir durumu yok bence 👍🏻🙂

Fatıma b.

Forpus Üye
Merhaba arkadaşlar bu ilaç yıllar önce verilmişti tam ne için verilmişti unuttum.
Sizce bu ilaç hasta olmayan kuşada verilebilir mi ? Hem vitamin ve antibiyotik.Verilir ise ne sebeple
verilebilir.
Ek olarak aralarda kafese kafasını dayayan ama günün geri kalan kısmında enerjik olan ama hareketleri bana göre biraz değişen bir kuşum var . Kendisi 6 yaşında 7 aylıktan beri benimle hiçbir zaman yumurta koymadı.Koymak zorundada değil.
Evde onun ile beraber üç arkadaşı daha var ismi Asya tek bir salmada yaşıyor.
Dışkısı ise biraralar veterinerede götürüyordum ama yıllardır aynı dışkı var.
Herdaim forumlarda sorduğumda asya ya yumurtası var deniliyor.Ama sonuç olarak yumurta hiç olmuyor.

Zeolit tozu ile sorun çözmeye çalışıyorlar.😔
Burda düşüncelerinizi bekliyorum.🌸
Bugünki güncel dışkı
Ve resimler videolar ekleyeceğim
Bacak arasında ele gelen bir şişlik var mı ?
Varsa ne kadar süredir var ?
Detay verebilir misiniz ☺️

Gökmuhabbet

Mubiş Üye
Bacak arasında ele gelen bir şişlik var mı ?
Varsa ne kadar süredir var ?
Detay verebilir misiniz ☺️
Baktım ama yok kanat tutuş şekli biraz farklı (arka kanat)onun dışında günici enerjik fakat arada kafa teller de uyurken yakalıyorum.mesala benim kuşlar hasta olmadığı sürece kafayı arkaya koyup uyumuzlar.kafa düz uyurlar.son haftalarda tellere kafayı koyup uyuma var.

Fatıma b.

Forpus Üye
Baktım ama yok kanat tutuş şekli biraz farklı (arka kanat)onun dışında günici enerjik fakat arada kafa teller de uyurken yakalıyorum.mesala benim kuşlar hasta olmadığı sürece kafayı arkaya koyup uyumuzlar.kafa düz uyurlar.son haftalarda tellere kafayı koyup uyuma var.
Anladım dışkıyı da görebilir miyiz

Gökmuhabbet

Mubiş Üye
Anladım dışkıyı da görebilir miyiz
IMG20250520135857.jpg

Ben dışkı ekledim zannediyorum🫣

Fatıma b.

Forpus Üye
Parazit olduğunu düşünüyorum ben
Zeolit de işe yarar bu konuda
Kuşunuzun Düzenli olarak yediğine emin misiniz?
Vitaformu kestiniz mi?

Gökmuhabbet

Mubiş Üye
Kaka yıllardır böyle yani aslında kakada parazit olduğunu biliyorum.zeolit ise denedim fakat hiçbir zaman fayda görmedim.
Vitaform u ise ne neden yazıldığını dahi hatırlamıyorum.çok önceden kullanmıştım. Ek olarak bir dönemde bütün kuşlara vilmectin kullanmıştım.biarada iç dış parazit uygulaması yapılmıştı.

Fatıma b.

Forpus Üye
Kaka yıllardır böyle yani aslında kakada parazit olduğunu biliyorum.zeolit ise denedim fakat hiçbir zaman fayda görmedim.
Vitaform u ise ne neden yazıldığını dahi hatırlamıyorum.çok önceden kullanmıştım. Ek olarak bir dönemde bütün kuşlara vilmectin kullanmıştım.biarada iç dış parazit uygulaması yapılmıştı.
Zeolit kullanmış olabilirsiniz ama kusunuz düzenli olarak yemesi gerekeni yememiş olabilir 😕
probiyotik verin lütfen

Süleyman E.

Yönetici
Kullandığınız bir probiotik varmıydı? Yoksa etrobac kullanmanızı öneririm bağırsak florasını toparlayacaktır.