Neler yeni

Muhabbetkuslari.org Ailesine Hoş Geldiniz 👋

🇹🇷 Muhabbetkuslari.org Türkiye’nin en eski muhabbet kuşu ve kafes kuşları bilgi forumudur… Sizde kayıt ol butonuna tıklayarak. Üye olup, forumda soru sorup anında cevap alabilir ve paylaşımlar yapabilirsiniz. Hadi sende aileye katıl...

Soru Vitamin Değiştirme Sıklığı

ykk.174

Mubiş Üye
Kuşlarımıza aldığımız vitaminleri ne sıklıkla yenilemeliyiz bitmelerini beklemeden değiştirmemiz mi gerekli

limonfıstık

Mubiş Üye
Kafeste yaz aylarında 4 saat , kış aylarinda 8 saat kalmalı sonra yıkanıp temiz pet şişe veya damacana suyuyla değiştirilmeli

ykk.174

Mubiş Üye
Ürünleri yenilememiz gerekir mi demek istemiştim örneğin açıldıktan sonra kullanım ömrü 6 aydır tarzında bilgi verilir ya üstünde bu şekilde bir durum geçerli midir vitaminlerde

Kanaryaci

Forpus Üye
Ürünleri yenilememiz gerekir mi demek istemiştim örneğin açıldıktan sonra kullanım ömrü 6 aydır tarzında bilgi verilir ya üstünde bu şekilde bir durum geçerli midir vitaminlerde
Vitamin markası önemli değil. Üretim tarihinden itibaren 24 aydır, ancak düzgün saklarsanız ağzı iyi sıkıca 36 aya kadar çıkar. 4-6 saat önlerinde dursun zira bozulur çok pis sülfür kokar kuş içmez sizede rahatsız eder.

Ramiz

Tecrübeli Üye
Arkadaş bölünmüş olarak alınan ürünlerden bahsediyor. Bazı yerlerde ürünün kullanım tarihi 2 yıl olsa bile kapağı açılan ürünü 6 aydan fazla kullanmayın bilgileri var onu soruyor sanırım. Ben ürünleri buzdolabında saklıyorum ve bu 6 ay mevzusuna pek inanmıyorum bu tip bilgileri bu bölünmüş ürünün ticaretini yapan kişiler ortaya atıyor diye düşünüyorum. Uygun şartlarda saklanan ürünün bozulacagını düşünmüyorum

Son düzenleme:

limonfıstık

Mubiş Üye
Arkadaş bölünmüş olarak alınan ürünlerden bahsediyor. Bazı yerlerde ürünün kullanım tarihi 2 yıl olsa bile kapağı açılan ürünü 6 aydan fazla kullanmayın bilgileri var onu soruyor sanırım. Ben ürünleri buzdolabında saklıyorum ve bu 6 ay mevzusuna pek inanmıyorum bu tip bilgileri bu bölünmüş ürünün ticaretini yapan kişiler ortaya atıyor diye düşünüyorum. Uygun şartlarda saklanan ürünün bozulacagını düşünmüyorum
Katılıyorum. Yazın buzdolabında saklanmalı. Keza ben yemleri de cam kavanozda o şekilde saklıyorum