Neler yeni

Muhabbetkuslari.org Ailesine Hoş Geldiniz 👋

🇹🇷 Muhabbetkuslari.org Türkiye’nin en eski muhabbet kuşu ve kafes kuşları bilgi forumudur… Sizde kayıt ol butonuna tıklayarak. Üye olup, forumda soru sorup anında cevap alabilir ve paylaşımlar yapabilirsiniz. Hadi sende aileye katıl...

Soru Yavru Jumbo Muhabbet Kuşum Için Danışmak Istiyorum

Hedwig

İspinoz Üye
1
Merhabalar..oncelikle yeni uye oldum herkese selamlar. 1 hafta once yavru jumbo muhabbet kusu sahiplendim bembeyaz oldugu icin adini hedwig koyduk 😍 surekli okuyup arastiriyorum yanlis bir sey yapmamak icin ve onu mutlu etmek icin. 5 yil once kanarya beslemiştim ondan kalan buyuk bir kafesim vardi onu kullaniyorum suanda. İlk gun normal olarak hareketsizdi ama diger gun kafese tirmanip durdu hareketli olmasi hosuma gidiyor fakat 1.sorunum kafes araliklari hafif geniş oldugundan kac kere kendini sikistirmak uzereyken yakaladim 🥲 aldigim yere danistigimda suruden yeni ciktigi icin strese girmis alisinca duzelir dedi simdi surekli bunu yapmasin diye kafesin kapisini acik birakiyorum suan icin konabilecegi yerleri belirledi alismaya basladi ama ele asla ucmuyor yanina gidip parmagima bindirince geliyor sadece. Tabi daha yeni ve yavru oldugundan normal oldugunu dusunuyorum ama benim sorularim sunlar

1) uzaktan ele omza gelmesi icin ne yapabilirim? Nasil alistirabilirim?

2)suyuna vitamin koydugumdan kokusu kotu oluyor acaba suyunu iciyor mu icmiyor mu endişesi yasiyorum sadece sabahlari bikerecik ictigini goruyorum bu sizce yeterli mi?

3) gun icinde de uyukladigi oluyor yavru oldugundan normal mi yoksa halsizlik diye endiselenmeli miyim? (İstahi guzel yem yiyor)

4) 1 haftadir evde simdiden kafesini surekli acmam dogru mu? Kendisi cikmakta istiyor cunku..

5) cok az otuyor. sadece kus sesi acinca otuyor bu normal mi? Ayrica kimisi kus sesi acma diyor kimisi ac diyor bu konuda kafam karisti acaba onceki kafesindeki kuslari mi ozluyor ona kotuluk mu yapiyorum diye uzuluyorum 🥲

Simdiden okuyup cevaplayan ilginen herkese tesekkurler🙏🏻

Ekli dosyalar

• IMG_6651.png
    IMG_6651.png
    5 MB · Görüntüleme: 36
  • BE0C1F62-A065-436D-B6D7-F19D8C9ACA5E.jpeg
    BE0C1F62-A065-436D-B6D7-F19D8C9ACA5E.jpeg
    1.2 MB · Görüntüleme: 16

Soru Yavru Jumbo Muhabbet Kuşum Için Danışmak Istiyorum

Merhaba maşallah kuşunuz çok güzel öncelikle kuşunuzun ortama alışması gerekiyor kafes içi eğitim öneririm omzunuza gelmesi için sabırlı olmalısınız
Kuşunuzun güncel dışkı resmini görebilir miyim net görsel olacak şekilde
Yeni olduğu için bulunduğu ortam henüz yabancı geliyor olabilir Jumbolar ağır kanlı hayvanlardır bu yüzden diğer klâsik kuşlara göre sessiz olabilirler bu normaldir

İpek..s

Yönetici
Merhaba maşallah kuşunuz çok güzel öncelikle kuşunuzun ortama alışması gerekiyor kafes içi eğitim öneririm omzunuza gelmesi için sabırlı olmalısınız
Kuşunuzun güncel dışkı resmini görebilir miyim net görsel olacak şekilde
Yeni olduğu için bulunduğu ortam henüz yabancı geliyor olabilir Jumbolar ağır kanlı hayvanlardır bu yüzden diğer klâsik kuşlara göre sessiz olabilirler bu normaldir

Çözüm

Taha

Yönetici
Merhabalar aramıza hoşgeldiniz 😊 tüyü kadar ömrü olsun sevimli yavrunun inşallah 🧿

Ramazan Çetin

Forpus Üye
Jumbolar için çok inatçı diyenler var. Bence önemli olan ilgi ve sakin yaklaşım. Benimde jumbo kırması diye tahmin ettiğim bir kuşum var aksi ve huysuz karakteristik olabilir diye düşünüyorum.

Süleyman E.

Yönetici
Aksine jumbo kuşlar daha sakindir. İlgi ve alaka ile çabucak alışacaktır. Benim de ele alışık konuşan bir Jumbom var ev içinde ismi vecihi gayet iyi bir ivme yakaladı, tamamen sizin ne kadar İlgi göstermenizi bağlı ✋🏻🙂

Ramazan Çetin

Forpus Üye
Aksine jumbo kuşlar daha sakindir. İlgi ve alaka ile çabucak alışacaktır. Benim de ele alışık konuşan bir Jumbom var ev içinde ismi vecihi gayet iyi bir ivme yakaladı, tamamen sizin ne kadar İlgi göstermenizi bağlı ✋🏻🙂
2 ay boyunca hergün uğraştım ama dediğim gibi karakterinden mi neden bilmiyorum. Bugün elimden darı yerdi sabah hiç gelmemiş gibi elimden kaçardı. Başka bir gün yine elime darı yemeye gelirdi sonra bir anda klimaya konardı elimi yarımsaat kafeste bekletirdim avcuma yem koyarak gelmeyince çekmeye çalışırdım bir anda çırpınmaya başlıyordu. Baktık alışmıyor dişi aldık şimdi ona da huzur vermiyor halbuki dişilerin içinden kendisi seçti eşini bizim nevzat garip bi kuş umutlarımı tükettiği için 25 günlük bi kuş aldım şırıngayla besledim aynı ilginin 3 de 1i ile saçımdan inmez üstümde gezer parmamı şıklatınca gelir konuşur. Bunu görerek alışır dedim az daha bunu yoldan çıkarıyordu öyle bi kuş🤣 Eşimle kendi evimizdeki ilk kuşumuzdu bizi çok üzdü. İnsanlar gibi kuşlarında karakterleri farklı olabiliyor malesef

Ekli dosyalar

• Screenshot_20250203_093752_Gallery.jpg
    Screenshot_20250203_093752_Gallery.jpg
    737.2 KB · Görüntüleme: 4

Ramazan Çetin

Forpus Üye
Almadığımız oyuncakları aldık büyük kafes aldık hevesle öncesinde de kuş beslemiştim. Deneyim konusunda 4. Muhabbet kuşumdu

Ekli dosyalar

• Screenshot_20250203_094258_Gallery.jpg
    Screenshot_20250203_094258_Gallery.jpg
    1.1 MB · Görüntüleme: 3

Süleyman E.

Yönetici
Ramazan Çetin Ramazan Çetin, ah nevzat ah neler etmiş 😁 ama şöyle bir durumda var ele alıştırmak istediğiniz kuşu daha yeni yeme düşer düşmez diğer kuşların arasına girmeden almak lazım diğer kuşların içine giren yavru zaten çoğu şeyi öğrenmiş oluyor direk alınan yavrular daha verimli olur benden yavru talep edenlere o şekilde veriyorum yavruları daha iyi oluyor