Neler yeni

Muhabbetkuslari.org Ailesine Hoş Geldiniz 👋

🇹🇷 Muhabbetkuslari.org Türkiye’nin en eski muhabbet kuşu ve kafes kuşları bilgi forumudur… Sizde kayıt ol butonuna tıklayarak. Üye olup, forumda soru sorup anında cevap alabilir ve paylaşımlar yapabilirsiniz. Hadi sende aileye katıl...

Soru Yavru Kuşun Ayakları Jimnastikçi Gibi?

Emre

Mubiş Üye
Merhabalar bugün dikkatimi çekti yavrulardan biri bacakları açık duruyor diğer yavrularda dikkatimi çekmemişti ayaklarında bir sorun mu var acaba?

Soru Yavru Kuşun Ayakları Jimnastikçi Gibi?

Emre Emre, göğüsten tüy alması yuvaya eklemesi Dişi kuşlarda görülebiliyor. Beslememesinin nedeni içgüdüsel olarak zayıf ve hastalıklı olana değil daha güçlü olacak olan yavruya yükleme yaparlar ben bunun şuan dönemsel olduğunu düşünüyorum bir daha ki kuluçka da nem oranı ideal seviyeye gelirse yavrular daha iyi olacaktır. Elinize aldığınız en küçük yavruda aynı belirtileri taşıyor inşâAllah toparlar ama yine takip edelim biz

Süleyman E.

Admin
Emre Emre, bu yavrunuz da maalesef gelişim geriliği var anaçlar diğer yavrulara daha çok önem verecektir. Üzücü bir bilgi ama benim de daha önceden başıma gelmişti

Ronay

Site Kurucusu
Ayakları net görmek gerek çarpık bacak sendromu olabilir. Süleyman hocama katılıyorum. Gelişim problemi var. Yavrularda genel olarak bir kırgınlık var. Öncelikle ortam nem ölçün, kuşların sularına elektrolit takviyesi iyi gelecektir.

Emre

Mubiş Üye
Emre Emre, bu yavrunuz da maalesef gelişim geriliği var anaçlar diğer yavrulara daha çok önem verecektir. Üzücü bir bilgi ama benim de daha önceden başıma gelmişti
Hocam inanır mısın bilmiyorum ama mama, vitamin sebze her şeyi eksiksiz veriyorum neden böyle olmuş şimdi ve size attığım kuşta ölmüş az önce farkettim bunun nedeni nedir neden böyle oluyor ve ne yapmam gerekiyor diğer yavrularda böyle olur mu?

Süleyman E.

Admin
Emre Emre, geçmiş olsun bazen böyle durumlar olabiliyor. Nemden kaynaklı olabilir, yada anaçlarda bakteriyel bir hastalık vardır onlarda belli etmez ama yavrular da belli edebilir. Ronay hocamın dediği gibi bir neme bakalım yavruların resimlerini detaylı atarmısınız

Emre

Mubiş Üye
Emre Emre, geçmiş olsun bazen böyle durumlar olabiliyor. Nemden kaynaklı olabilir, yada anaçlarda bakteriyel bir hastalık vardır onlarda belli etmez ama yavrular da belli edebilir. Ronay hocamın dediği gibi bir neme bakalım yavruların resimlerini detaylı atarmısınız
Hocam 2 günüdür anne kuş göğüsünü yolmaya başladı şuan göğüsü biraz açık yavrularda aslında iyi gibi enerjikler tabi siz daha iyi bilirsiniz ama ben şeyden şüpheleniyorum en küçük yavruyu beselmiyorlar sanırım benim toplam 5 yavrum olmuştu en sonuncu yavru yumurtadan çıktıktan 2 3 gün içinde öldü ve kursağı boştu dün akşam ölen yavruda öyleydi onunda kursağı boştu aşağıya videolar ekledim son sizindir hocam siz söyleyin ne yapılması gerekiyorsa yapayım şimdiden teşekkürker

Süleyman E.

Admin
Emre Emre, göğüsten tüy alması yuvaya eklemesi Dişi kuşlarda görülebiliyor. Beslememesinin nedeni içgüdüsel olarak zayıf ve hastalıklı olana değil daha güçlü olacak olan yavruya yükleme yaparlar ben bunun şuan dönemsel olduğunu düşünüyorum bir daha ki kuluçka da nem oranı ideal seviyeye gelirse yavrular daha iyi olacaktır. Elinize aldığınız en küçük yavruda aynı belirtileri taşıyor inşâAllah toparlar ama yine takip edelim biz

Çözüm

Emre

Mubiş Üye
Tamamdır hocam çok teşekkürler bide şöyle bir şey var sabah beslemedi öğlene doğru yumurta rendeleyip verdim o zaman girdi besledi baktım biraz önce kursaları dolu gibiydi

Süleyman E.

Admin
Emre Emre, genelde zaten sabahın ilk vakitleri kursaklar boş oluyor anne ve baba gün içinde beslemeye devam ediyor akşama doğru en son hepsinin genelde kursakları dolu olur. Ayrı bir yemlik içinde mama veremediğiniz olursa mutlaka aspur olsun