Neler yeni

Muhabbetkuslari.org Ailesine Hoş Geldiniz 👋

🇹🇷 Muhabbetkuslari.org Türkiye’nin en eski muhabbet kuşu ve kafes kuşları bilgi forumudur… Sizde kayıt ol butonuna tıklayarak. Üye olup, forumda soru sorup anında cevap alabilir ve paylaşımlar yapabilirsiniz. Hadi sende aileye katıl...

Soru Yavru Muhabbet Kuşu Ve Tüy Dökülmesi

mirageee

İspinoz Üye
Merhaba arkadaşlar, yavru kuşumuzun kanat tüyleri dökülüyor bu kadar küçük bir kuşun tüy dökmesi normal mi?(1.5-2 aylık kuş) Dökülen tüyler kanlı gibi. Fransız tüy hastalığı olabilir mi? Uzun süreli uçamıyor. Uçmaya çalıştığında ise maksimum yarım metre yükselebiliyor.

Ekli dosyalar

• IMG_20240321_104228~2.jpg
    IMG_20240321_104228~2.jpg
    372.3 KB · Görüntüleme: 34

Taha

Admin
Tüy köklerine bakarsak tüy hastası gibi görünüyor kuşu yeni mi sahiplendiniz acaba

mirageee

İspinoz Üye
Tüy köklerine bakarsak tüy hastası gibi görünüyor kuşu yeni mi sahiplendiniz acaba
Evet, 1 hafta önce sahiplenmiştik. Bu tarz hastalıklar bulaşıcı mı oluyor? Evde başka bir kuşumuz daha var çünkü. Biraz tedirgin oldum. Kuşu da bir saat önce aldığım yere geri verdim.

Süleyman E.

Admin
mirageee mirageee, bu çok can sıkıcı bir hastalık çoğu kuş üreticisine üretimi bıraktırdı geçmişte bu bir tür kuşların tüy köklerinde yaşayan kötü huylu bir parazit onların içinde yaşayıp kökleri zayıflatıp düşmelerine neden oluyor. Ama siz her ihtimale karşı kafesi ve ekipmanları dezenfekte edin. Ben bundan 8 sene önce arkadaşıma bir çift vermiştim onun hobihanesinde bu tarz yavrular çıkıyordu sonra bir sebeple çift bana geri geldi ama benim hobihane de çok şükür böyle bir vakaya rastlanmamıştım ama çift bende ilk kuluçka da geldikten sonra böyle kanat kuyrukları dökülen yavrular verdi ama bir kuluçka sonrası düzeldi ve sağlam yavrular vermeye devam etti ama bu vaka diğer hiç bir çiftim de görülmedi o zamanlar. Daha sonraki dönemlerde de çok şükür bir vaka yaşamadım. Ama şöyle bir şey daha ekleyeyim arkadaşta kanat kuyruk döken yavrular başka evlere gittikten sonra kanat ve kuyrukları geldi

mirageee

İspinoz Üye
mirageee mirageee, bu çok can sıkıcı bir hastalık çoğu kuş üreticisine üretimi bıraktırdı geçmişte bu bir tür kuşların tüy köklerinde yaşayan kötü huylu bir parazit onların içinde yaşayıp kökleri zayıflatıp düşmelerine neden oluyor. Ama siz her ihtimale karşı kafesi ve ekipmanları dezenfekte edin. Ben bundan 8 sene önce arkadaşıma bir çift vermiştim onun hobihanesinde bu tarz yavrular çıkıyordu sonra bir sebeple çift bana geri geldi ama benim hobihane de çok şükür böyle bir vakaya rastlanmamıştım ama çift bende ilk kuluçka da geldikten sonra böyle kanat kuyrukları dökülen yavrular verdi ama bir kuluçka sonrası düzeldi ve sağlam yavrular vermeye devam etti ama bu vaka diğer hiç bir çiftim de görülmedi o zamanlar. Daha sonraki dönemlerde de çok şükür bir vaka yaşamadım. Ama şöyle bir şey daha ekleyeyim arkadaşta kanat kuyruk döken yavrular başka evlere gittikten sonra kanat ve kuyrukları geldi
Teşekkür ederim bilgi için. Bu tür bir hastalığın olduğunu ilk defa duydum. Evdeki yavrum için tedirginim şu anda. Kafesin içini dışını temizledim sildim kuş gittikten sonra. Umarım 3 yıllık can dostuma bir şey olmaz. Arkadaş olsunlar diye almıştım ona bir şey olursa vicdan azabı çekerim. Evdeki kuşum için yapabileceğim bir şey var mı? Vitamin vs. Ara sıra yan yana geldiler çünkü ev içinde.