Neler yeni

Muhabbetkuslari.org Ailesine Hoş Geldiniz 👋

🇹🇷 Muhabbetkuslari.org Türkiye’nin en eski muhabbet kuşu ve kafes kuşları bilgi forumudur… Sizde kayıt ol butonuna tıklayarak. Üye olup, forumda soru sorup anında cevap alabilir ve paylaşımlar yapabilirsiniz. Hadi sende aileye katıl...

Soru Yavru Muhabbet Kuşunda Kusma Hareketi

Melissa

Forpus Üye
Merhabalar. 2 hafta önce yavru bir kuş sahiplendik. Gayet sağlıklı, kontrollerini de yaptik. Fakat iki gündür kusma hareketi yapiyor. Dışkısı normal, hareketlerinde durgunluk pek fazla yok ve kabarik da durmuyor. Biraz fazla uyuyor ama daha yavru oldugu icindir dedim. Yeme ve icmesinde de problem yasamadik ama kusuyor gibi yapinca panik oldum. Acaba normal bir durum mudur? Onceki kusumuz vefat edeli bir ayi geçti, surekli hastaydi. Ondan sonra evin her yerini dezenfekte ettim ama atladigim bir yer kaldi mi, ondan bulasir mi diye tereddut ettim. Aklimda soru isareti kalacagina sizlere danismak istedim. Yardimci olursaniz cok sevinirim.

Soru Yavru Muhabbet Kuşunda Kusma Hareketi

Çok üzüldüm başınız sağolsun. Siz elinizden geleni yapıyorsunuz. Zor bir durum ama kendinizi suçlamayın hobiye küsmeyin. Kuş alırken imkan varsa üreticiden almaya çalışın. İmkan yoksa aldığınız yerde kafes temiz mi ona bakın. Kuş kabarık mı enerjik mi popo kısmı temiz mi dışkı var mı bunlara dikkat edin. Gerekirse kafes ve kuşun resmini çekin videosunu çekin bizde yorumda bulunuruz. Tekrar geçmiş olsun başınız sağolsun 😞
Süleyman E. Süleyman E. Cok teşekkür ederim, dostlar sagolsun. Gercekten cok zor maalesef bir canla ugrasmak. Zaten bu hobiye kusmek zor sizler daha iyi bilirsiniz, bir lokmacik ama insanin nesesi, evin ferdi oluyorlar. Ama ne yazik ki cok hassaslar bizim de sansimiza iki hasta bebek arka arkaya denk geldi, manevi...

Ronay

Yönetici
Merhaba hoşgeldiniz aramıza 🙂 Yeni ve yavru kuşlar için süreç normal kabarma yoksa yem ve su içiyorsa sorun yok. İsterseniz bir video atın bakalım yine de.

Melissa

Forpus Üye
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Melissa

Forpus Üye
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Melissa

Forpus Üye
Merhaba hoşgeldiniz aramıza 🙂 Yeni ve yavru kuşlar için süreç normal kabarma yoksa yem ve su içiyorsa sorun yok. İsterseniz bir video atın bakalım yine de.
Teşekkür ederim, hoşbuldum 😊 video linkini ekledim, simdi biraz sık yapmaya başladı hareketi. Dal darinin yanina koydum, hem yiyor hem de uyuyor.

Melissa

Forpus Üye
IMG_20240517_194547.jpg
dışkısı da bu şekilde

Ronay

Yönetici
Kuşunuzda sindirim problemi var yem hangi marka kullanıyorsunuz? Kum veriyor musunuz? Probiyotik var mı? Ev yemekleri veriyor musunuz?

Melissa

Forpus Üye
Kuşunuzda sindirim problemi var yem hangi marka kullanıyorsunuz? Kum veriyor musunuz? Probiyotik var mı? Ev yemekleri veriyor musunuz?
Kum aldim simdi, vermemistim. Proboyotik sene basinda aldigim probiyactyl mi ne ondan vardi fakat henuz vermedim. Ev yemegi de hic vermiyorum. Mama normalde vitakraft veya gold wings aliyorum. Evde ayrica aspur ve yumurta mamasi da var ilk haftadan sonra cok yemedigi için cikardim kaplarindan ama dal dari da yemi hariconde baya yiyor. Diskisinda veya kusma hareketi yaparken sindirilmemis yeme rastlamadim fakat agzindan birsey cikmamasina ragmen agzi biraz kokuyordu. Gece surekli diskisini inceledim. Sindirilmemis yem yoktu fakat cok hafif bir koku da diskida vardi. Diski da hafif civiklasmaya basladi sabaha karsi.

Melissa

Forpus Üye
Ronay Ronay, kuşumun yemek yemesi azaldi zorla goturuyorum yeme, surekli kusma hareketi yapiyor dakika basi desem yeridir. arada salyamsi, kokulu bir sivi cikiyor. Baya halsizlesti. Ne yapmaliyim cok caresiz kaldim su an. Mukostatin var elimde vereyim mi? Probiyotikli su da siringayla icirdim, bir iki damla da sirke verdim. Ikimiz de perisan olduk, ne yapacagimi bilmiyorum su an.

Ronay

Yönetici
Mikostatin 3 gün verin. Ağızdan 1 damla şeklinde her gün. Sonra bir daha yazın bakalım olaya.

Melissa

Forpus Üye
Mikostatin 3 gün verin. Ağızdan 1 damla şeklinde her gün. Sonra bir daha yazın bakalım olaya.
Bir damla verdim agizdan saat 8-9 arasi kusma hareketi kademeli bir sekilde azaldi en azindan saniye basi yapmiyordu hatta su an gozlemledigim kadariyla yapmiyor. Sabah aksam mi vereyim yoksa gunde bir doz yeterli midir? Bir de su icip icmedigine emin olamadigim için onu da siringayla vermeye çalışıyorum devam edeyim mi bu sekilde?

Ronay

Yönetici
Günde 1 kez 1 damla yeterli en az 3 gün verin 4 güne kadar çıkarılabilir. Ağızı açıp bir damla damlatınız. Zorla boğazına sıkmayın sakın.

Melissa

Forpus Üye
Günde 1 kez 1 damla yeterli en az 3 gün verin 4 güne kadar çıkarılabilir. Ağızı açıp bir damla damlatınız. Zorla boğazına sıkmayın sakın.
3 gun mikostatin verdim, pazartesi gunu aldigim yerle konustum kursak mantari değil usutmeden olmus diyerek toz halinde bir antibiyotik verdi, 4.gunumuz bu tedavide fakat kuşum gunden gune eriyor mahvoldu hayvancagiz. Surekli kusuyor salyamsi bir sekilde. Baya kilo da verdi yem yiyor ama cok az. Bir de kokuyor cok fena. Kurumaya girecek diye odum kopuyor. Ya toparlar mi daha erken mi panik yapmak icin bilemedim ama ne yapsam olmuyor sanki. O salyalar kafasina falan da yapismis onlari da çıkarmıyorum, banyo yaptiramam da şimdi. Ilk videoda attigim hareketi bildiğiniz dakikada bir yapiyor.

Melissa

Forpus Üye
IMG_20240523_153704.jpg

Son hali bu sekilde, kusmaktan helak oldu yavrucak. Nolur kesin bir çözüm soyleyin manen çöktüm artik cok caresiz kaldim..

Süleyman E.

Yönetici
Geçmiş olsun inşâAllah kısa vakitte düzelir yavrucak. Kusmanin dışında hal ve hareketleri nasıl peki yeme içme vs ronay hocam yine dönüş sağlayacaktır müsait olduğu zaman

Melissa

Forpus Üye
Geçmiş olsun inşâAllah kısa vakitte düzelir yavrucak. Kusmanin dışında hal ve hareketleri nasıl peki yeme içme vs ronay hocam yine dönüş sağlayacaktır müsait olduğu zaman
Teşekkür ederim insallah duzelir nolur dualarinizi eksik etmeyin. Baya durgun, yanina gidip konusuyorum arada ötüp cevap veriyor bir ara hareketleniyor, kimi zaman gözünü bile acacak mecali olmuyor. Yem yiyor ama cok az ona da şükür diyorum en azindan kesilmedi ama kilo verdi gogus kemigi cikti. Su ictigine denk gelmedim o yuzden o antibiyotikli suyu siringayla veriyorum mecbur. Bir de gervit vitamin ile avidress plus metabolizma iyilestirici siparis ettim. Bunlar iyi gelir mi bilginiz var mi ya da iyilestikten sonra mi vereyim

Taha

Yönetici
Teşekkür ederim insallah duzelir nolur dualarinizi eksik etmeyin. Baya durgun, yanina gidip konusuyorum arada ötüp cevap veriyor bir ara hareketleniyor, kimi zaman gözünü bile acacak mecali olmuyor. Yem yiyor ama cok az ona da şükür diyorum en azindan kesilmedi ama kilo verdi gogus kemigi cikti. Su ictigine denk gelmedim o yuzden o antibiyotikli suyu siringayla veriyorum mecbur. Bir de gervit vitamin ile avidress plus metabolizma iyilestirici siparis ettim. Bunlar iyi gelir mi bilginiz var mi ya da iyilestikten sonra mi vereyim
İyi gelir ama çok karıştırmamak lazım ilk önce ilaç tedavisini bitirelim. Akabinde isterseniz ustadlarimin önereceği başka ilaç olmazsa kekik çayını deneyebilirsiniz. Antibakteriyel bir ürün oldugu için iyi oluyor. Nane limon gibi kekik kaynatıyorsunuz. Soğuyunca sulugun 3 te 1 ne onu kalanına su koyuyorsunuz. 6 saat durması yeterli. 2-3 kere tekrarlayabilirsiniz

Melissa

Forpus Üye
İyi gelir ama çok karıştırmamak lazım ilk önce ilaç tedavisini bitirelim. Akabinde isterseniz ustadlarimin önereceği başka ilaç olmazsa kekik çayını deneyebilirsiniz. Antibakteriyel bir ürün oldugu için iyi oluyor. Nane limon gibi kekik kaynatıyorsunuz. Soğuyunca sulugun 3 te 1 ne onu kalanına su koyuyorsunuz. 6 saat durması yeterli. 2-3 kere tekrarlayabilirsiniz
Cok cok teşekkür ederim, bu aksam deneyecegim en azindan biraz rahatlatsin. Bir de iki gundur yanindaysak bize sokuluyor tekse yastıkların arasina giriyor yani kuytu koselerde uyuyor kafese koyup isigi kapayim dedim oyle de istemiyor, durmuyor yerinde. Bu hareketi hastalik surecinde normal midir, kotuye yormak da istemiyorum. Kusura bakmayin cok soru soruyorum ama kac gunlerdir ufak da olsa bir derman bulayim diye perisan oldum

Melissa

Forpus Üye
Lutfen bir cozum onerisi yok mu yemeden icmeden kesildi artik kusum iyice eridi, ucmakta da zorlaniyor belli ki bu kuscunun verdigi ilac yaramiyor bari siz kesin cozum soyleyin yem yemiyor su icmiyor lutfen gec olmadan birsey diyin...

Taha

Yönetici
Lutfen bir cozum onerisi yok mu yemeden icmeden kesildi artik kusum iyice eridi, ucmakta da zorlaniyor belli ki bu kuscunun verdigi ilac yaramiyor bari siz kesin cozum soyleyin yem yemiyor su icmiyor lutfen gec olmadan birsey diyin...
Merhaba en kesin sonuç kuşlardan anlayan bır veterinerin dışkı ve kursak tahlili yapması ama imkan yoksa verilenlere ek olarak aç kalmadığından emin olun. Yem yemiyorsa dal darı vs deneyin. Onuda yemezse elle besleme yapmak gerekir beslenme önemli ilaçları kaldirabilmesi için