Neler yeni

Muhabbetkuslari.org Ailesine Hoş Geldiniz 👋

🇹🇷 Muhabbetkuslari.org Türkiye’nin en eski muhabbet kuşu ve kafes kuşları bilgi forumudur… Sizde kayıt ol butonuna tıklayarak. Üye olup, forumda soru sorup anında cevap alabilir ve paylaşımlar yapabilirsiniz. Hadi sende aileye katıl...

Soru Yavrusu Olan Eş Kuşların Kavgası???

boncukgöz

İspinoz Üye
Merhabalar forum sakinleri çocukluğumdan beri ailem beni hep muhabbet kuşları ile büyüttü ilk defa çift kuşum oldu kusura bakmayın lütfen bu konuda çok acemiyim.

1 yaş dişi ve erkek kuşum var güzel eş tuttular birbirlerini çok seviyorlardı. 2 ay önce aldım erkek olanı 6 yavruları var yavruların en büyüğü 35 günlük. 3 yavru daha yem kırmayı öğrenmedi babası ve annesi besliyor dönüşümlü olarak ama anne yavruları istemedi 1 haftadır çok nadir besledi. Geçen hafta yavrunun birini dövdüğü için de baba anneyi dövdü.

Salma çift hane kafesim var bölmesini takıp baba ve yavruları bir araya koydum. Dişiyi de tek koydum. Geçen hafta dişi çiftleşmek istedi erkek de sürekli yavruları beslediği için kavga ettiler ve dişinin gözüne vurmuş kanatmış. En büyük sebep de dişi kuşumun yavru kuşu dövmesinden kaynaklı oldu.

Bu günlerde de erkek dişiye yanaşmak istiyor ama dişi nefret eder gibi hemen erkek kuşa saldırıyor bir kere dişi erkeği yatırmış boğazlayacak. Evde çığlık kıyamet. 🥲ikisini de çok seviyorum 3-4 gündür ayrı takılıyorlar gün de bir kere aynı ortama koyup deniyorum ama yok yine aynı kavga neler yapmam gerekir yardımcı olur musunuz?

(son 1 saattir erkek kuş bebekleri dövdü anne yanlarına gelmek istedi babayı ayırdım anne bakıyor ama dişi kuş çok baskın hâlâ 🥲)

İpek..s

Yönetici
Merhaba öncelikle ilk kulukca olduğu için bu sebebinin çiftleşme yüzünden mi Yoksa sorunlu bir anaç nedeniyle mi olduğunu öğrenmek gerekiyor.
Anladığım kadarıyla erkekte dişi de yavruları dövüyor hangisinin daha anaç olduğunu gözlem yaparak öğrenmeniz ve yavruları o anaç ile bırakmanız doğru olacaktır başka bir kafes var ise dişiyi karanlık bir odada tutun bu süre erkek sesini duymasın ve yavrulara daha iyi odaklanmali besleme açısından 35 günlük yavru yu ise kafes tabanına koyun
Bir kaba aspur ve daldırı koyun Baba bu süreçte bunlardan yemek isterken yavruda bu şekilde yem kırmayı öğrenecektir diğer yavruları da yavaş yavaş kafes tabanına almanızı tavsiye ederim 27 günlük iken yeme düşürdüğüm yavrular vardı bu sorundan dolayı dişide üretme ihtiyacı olduğu için yaralara Zarar verme olasılığı yüksek Baba ile kalsınlar bir süre en kısa zamanda yeme düşmeleri için çaba sarf etmeniz gerekiyor
Yumurta mamasını hergün yapın ve kafes tabanına birden fazla kaba koyarak baba ve yavrulara ikram edin

boncukgöz

İspinoz Üye
Merhaba öncelikle ilk kulukca olduğu için bu sebebinin çiftleşme yüzünden mi Yoksa sorunlu bir anaç nedeniyle mi olduğunu öğrenmek gerekiyor.
Anladığım kadarıyla erkekte dişi de yavruları dövüyor hangisinin daha anaç olduğunu gözlem yaparak öğrenmeniz ve yavruları o anaç ile bırakmanız doğru olacaktır başka bir kafes var ise dişiyi karanlık bir odada tutun bu süre erkek sesini duymasın ve yavrulara daha iyi odaklanmali besleme açısından 35 günlük yavru yu ise kafes tabanına koyun
Bir kaba aspur ve daldırı koyun Baba bu süreçte bunlardan yemek isterken yavruda bu şekilde yem kırmayı öğrenecektir diğer yavruları da yavaş yavaş kafes tabanına almanızı tavsiye ederim 27 günlük iken yeme düşürdüğüm yavrular vardı bu sorundan dolayı dişide üretme ihtiyacı olduğu için yaralara Zarar verme olasılığı yüksek Baba ile kalsınlar bir süre en kısa zamanda yeme düşmeleri için çaba sarf etmeniz gerekiyor
Yumurta mamasını hergün yapın ve kafes tabanına birden fazla kaba koyarak baba ve yavrulara ikram edin
Çok teşekkür ederim. Anne çok baskın bir kuş bize yavruyken geldi zaten bebekliğinden beri çok baskın bir karakterdi babayı 2 ay oldu alalı. Çok çok iyi anlaşıyorlardı ama anneyi bir süre ayırdıktan sonra sizce baba ve anne tekrar barışırlar mı ?🥲

İpek..s

Yönetici
B boncukgöz, ilginç değildir aslında bir döngüye girmiş bulunduğu için yavruyu eşi olarak görüp çiftleşmeye çalışıyor 😀 çalışması sorun teşkil etmez şiddet olmadıkça sıcak bir ortamda yıkanmasını sağlayabilirsiniz erkeğin