Neler yeni

Muhabbetkuslari.org Ailesine Hoş Geldiniz 👋

🇹🇷 Muhabbetkuslari.org Türkiye’nin en eski muhabbet kuşu ve kafes kuşları bilgi forumudur… Sizde kayıt ol butonuna tıklayarak. Üye olup, forumda soru sorup anında cevap alabilir ve paylaşımlar yapabilirsiniz. Hadi sende aileye katıl...

Yeni eş

Mert

İspinoz Üye
Merhabalar ben 8 gün önce erkek kuşuma dişi aldım 2 3 gün yan yana durdular fakat erkek kuşum kızışmış olduğu için ve yeni eşini beğendiği için sürekli kur yapıp ayak atıp kuşa baskı yaptı kuş zaten yeni geldiği için stresliydi ve bunalıma girdi 5 gün falan ayri durdular ama kafesleri bitişikti dişinin dışkısı ishaldi düzeldi yem yemesi ve iştahıda düzeldi bu akşam aynı kafese koydum tekrar erkek yine çok bıktırıyor dişiyi dişide ayaklarıyla tunekten atıyor. Ama erkek yem kusunca dişi yemi kabul ediyor bir de arada bir erkek dişiyi kaşıyor dişi izin veriyor Sizce aralarının olma ihtimali var mı ve dişi tekrar erkekten dolayı bunalıma girer diye tedirgin oluyorum.

Yeni eş

Anlaşıyorlar kuşlarınız 5-6 güne daha iyi hale gelir. 15 gün sonra yuvalık takabilirsiniz. Maşallah güzeller 🙂 Bu arada kuşlarınızı ve kendinizi tanıtım bölümünden tanıtırsanız sizleri daha iyi tanımış olur ve çok mutlu oluruz.

Ronay

Yönetici
Aileye hoşgeldiniz🙂
Şuan için her şey güzel gidiyor erkek doğasının gereğini yapıyor yanyana tutun eş olacaklar. Eş olsalar bile dişi ara sıra bunalıp bunu yapabilir. Bize bir videolarını atar mısınız?

Mert

İspinoz Üye
Aileye hoşgeldiniz🙂
Şuan için her şey güzel gidiyor erkek doğasının gereğini yapıyor yanyana tutun eş olacaklar. Eş olsalar bile dişi ara sıra bunalıp bunu yapabilir. Bize bir videolarını atar mısınız?
Hoşbulduk ben de sizin gibi düşünüyorum daha önce de çift kuş besledim az çok biliyorum erkek kuşların böyle yaptığını başka bir foruma yazdım ayırmam gerektiğini söyledi üretici. Dişi kuşum erkekten büyük gibi duruyor erkek 7.5 aylık dişi 1 yaş üstü gibi duruyor bunla alakalı bi sıkıntı olacağını düşünmüyorum ama belirtmek istedim. Videolarını da gün içinde göndereceğim.

Son düzenleme:

Ronay

Yönetici
Anlaşmaya başlamışlar bu durumda ayırmak doğru olmaz. Forumlarda bilen bilmeyen çok kişi mevcut. Siz atın bakarız biz foto da atabilirisniz.

Ronay

Yönetici
Anlaşıyorlar kuşlarınız 5-6 güne daha iyi hale gelir. 15 gün sonra yuvalık takabilirsiniz. Maşallah güzeller 🙂 Bu arada kuşlarınızı ve kendinizi tanıtım bölümünden tanıtırsanız sizleri daha iyi tanımış olur ve çok mutlu oluruz.

Çözüm

Mert

İspinoz Üye
Yuvalık geldiği 2 ya da 3. Günden beri takılı çıkarmaya gerek var mı? Zaten takılı 1 haftadır.

Ronay

Yönetici
Yok daha iyi olur hatta kafes yerini çok değiştirmeyin. Salmayın çok şu aralar kuşları.

Mert

İspinoz Üye
Yok daha iyi olur hatta kafes yerini çok değiştirmeyin. Salmayın çok şu aralar kuşları.
Peki. Yuvalığı taktığım ilk akşam dişi yuvaliğa kafasını soktu hemen geri çekildi 2 3 kere sonra ayırmamı söylemişlerdi zaten ayırdım o sebeple. Dişi kuşumun ceresinde hafif kahverengilik başlıyor zaten. Bir de kuluçka donemi gelmeden sorayım. Geçen sene ki çift kuşlarıma yumurta maması vitamin veriyordum kalamar kemiği falan da yiyorlardı ama 2 kuluçka yaptılar üst üste yumurtalar boş çıktı yumurtaların dolu olması için ne takviyesi yapmalıyım e 50 vitamin takviyesinden bahsetti bir üretici youtube'tan izlemiştim.

Taha

Yönetici
Peki. Yuvalığı taktığım ilk akşam dişi yuvaliğa kafasını soktu hemen geri çekildi 2 3 kere sonra ayırmamı söylemişlerdi zaten ayırdım o sebeple. Dişi kuşumun ceresinde hafif kahverengilik başlıyor zaten. Bir de kuluçka donemi gelmeden sorayım. Geçen sene ki çift kuşlarıma yumurta maması vitamin veriyordum kalamar kemiği falan da yiyorlardı ama 2 kuluçka yaptılar üst üste yumurtalar boş çıktı yumurtaların dolu olması için ne takviyesi yapmalıyım e 50 vitamin takviyesinden bahsetti bir üretici youtube'tan izlemiştim.
Aramiz hoşgeldiniz. Öncelikle videoya göre anlaşmaları güzel görünüyor. Uzaktan dişi biraz genç gibi göründü bana ama durumlar iyi görünüyor. Yuvaya bakmasıda iyiye işaret. Boş gelen yumurtaların ise farklı sebepleri olabilir erkek tecrübesiz olduğu için dolleyememis olabilir, ciftlememis olabilirler kızgınlık yumurtası olabilir

Mert

İspinoz Üye
Aramiz hoşgeldiniz. Öncelikle videoya göre anlaşmaları güzel görünüyor. Uzaktan dişi biraz genç gibi göründü bana ama durumlar iyi görünüyor. Yuvaya bakmasıda iyiye işaret. Boş gelen yumurtaların ise farklı sebepleri olabilir erkek tecrübesiz olduğu için dolleyememis olabilir, ciftlememis olabilirler kızgınlık yumurtası olabilir
20230519_110323.jpg
20230519_110350.jpg

Kuşlar bu şekilde dişi 1 tık daha iri görünüyor. Belkide bu sebeple ben de öyle bi izlenim bıraktı.

Ronay

Yönetici
Kuşlar tam ideal eşe uygunlar Maşallah artık yerlerini çok oynatmayıp sabrederseniz yavruları da olacaktır.

Ronay

Yönetici
Bu süreçte takviyeden önce anahtar kelime sabır ve yer değişimi rahatsız etme yapmamanızdır.

Takviye açısından ise mürekkep balığı kemiği muhakkak olmalı, 10 günde bir yiyebilecekleri kadar yumurta maması yeterli olacaktır. Mama en fazla 8-10 saat kalmalı kafeste, yazın ise 4-5 saati geçmemeli. Sitede yumurta maması tarifleri var bakınız. Ayrıca bir çok sitede ürün satmak için bir ton takviye yazacaklar inanıp almayın alacağınız şeyleri her zaman bize sorunuz.

Mert

İspinoz Üye
Bu süreçte takviyeden önce anahtar kelime sabır ve yer değişimi rahatsız etme yapmamanızdır.

Takviye açısından ise mürekkep balığı kemiği muhakkak olmalı, 10 günde bir yiyebilecekleri kadar yumurta maması yeterli olacaktır. Mama en fazla 8-10 saat kalmalı kafeste, yazın ise 4-5 saati geçmemeli. Sitede yumurta maması tarifleri var bakınız. Ayrıca bir çok sitede ürün satmak için bir ton takviye yazacaklar inanıp almayın alacağınız şeyleri her zaman bize sorunuz.
Yumurtaların doluluk oranını e 50 vitamini arttırıyo diyorlar acaba o da mı palavra eğer değilse temin edicem çünkü. Bir de dişi kafes tabanına inip yem yiyo sanırım hem de peçeteyi kemiriyor bu yuva istediğinin belirtisi mi? Erkekte onun yanına gidiyor kafes tabanına.

Ronay

Yönetici
Mama kuru ise çok az yumurta ve havuç rendele kıvamı hafif nemli olsun. Çok kuruda çok ıslakta olmamalı .