Neler yeni

Muhabbetkuslari.org Ailesine Hoş Geldiniz 👋

🇹🇷 Muhabbetkuslari.org Türkiye’nin en eski muhabbet kuşu ve kafes kuşları bilgi forumudur… Sizde kayıt ol butonuna tıklayarak. Üye olup, forumda soru sorup anında cevap alabilir ve paylaşımlar yapabilirsiniz. Hadi sende aileye katıl...

Soru Yeni Muhabbet Kuşu Alınca Eskisi Ötmeyi Bıraktı...

nsenac

İspinoz Üye
Merhaba, yaklaşık 9 aydır sahip olduğum bir erkek muhabbet kuşum var, hiç susmayan çok fazla öten sesli bir kuştu. 1 yaşına girmedi henüz, 1 aylık yeni bir erkek daha aldım yanına. geldiğinden beri 1 hafta olacak, eski kuşum can hiç ötmüyor.. O cıvıl cıvıl halinden eser kalmadı. Evde çok alışmıştık onun sesine ama ara sıra ötüyor çok az... Çırpınmaları oyuncağını kafese vurup vurup oynamaları durdu. Düzelir mi ya? Tek kalmasına üzüldüğüm için yeni kuşumuzu almıştım ama, Yeni kuş yüzünden böyle oldu... neden böyle korkuyor mu acaba? Çok üzüldüm ya keşke almasaydım... Yeni kuşumuza sahip bulup versem mi? Ne yapmam gerekiyor? Kafesleri ayıramam hem başka kafesim hem de yeterli alanım yok 🥺

Ronay

Yönetici
Merhabalar aramıza hoşgeldiniz siz bize kuşların genel videosunu ve dışkı fotolarını atın. Bir de süreci takip etmeye devam edin uyuklama, kusma halsizlik vb var mı?

nsenac

İspinoz Üye
Merhabalar aramıza hoşgeldiniz siz bize kuşların genel videosunu ve dışkı fotolarını atın. Bir de süreci takip etmeye devam edin uyuklama, kusma halsizlik vb var mı?
Kusmayı hiç görmedim ama eskisinden daha durgun... Uyukluyor evet. Yeni kuş zaten geldiğinden beri hep uyuklama modunda. Yavrudur diye düşündüm. Fotoğraf şöyle
Videolar da;

Koyu mavi olan yeni, açık olan eski kuşumuz...
1000054883.jpg

Ronay

Yönetici
Bu stres durumu vitamin verin ve biraz zaman tanıyın kafes yerini değiştirmeyin ve çok salmayın şimdilik. 10 gün sonra düzelmez işe yazın dışkısı temiz.

murtizmeray

Forpus Üye
Açık renkli beyaz gibi olan iyi, canlı görüntüde. Bir sorunu yok. Alt tünekteki koyu mavi kuş uyukluyor. Ama üzüntülü olabilir sağlıksal değilse eğer...