Neler yeni

Muhabbetkuslari.org Ailesine Hoş Geldiniz 👋

🇹🇷 Muhabbetkuslari.org Türkiye’nin en eski muhabbet kuşu ve kafes kuşları bilgi forumudur… Sizde kayıt ol butonuna tıklayarak. Üye olup, forumda soru sorup anında cevap alabilir ve paylaşımlar yapabilirsiniz. Hadi sende aileye katıl...

Soru Yeni Muhabbet Kuşum Hakkında Sorular

AlperenTR

İspinoz Üye
Merhaba bugün yeni muhabbet kuşu aldım onun hakkında birkaç sorum var cevaplarsanız çok mutlu olurum.

1 - Kuşu aldığım petshop bana 4 aylık olduğunu cinsinin rainbow olduğunu ve dişi olduğunu söyledi acaba doğru mudur?
2 - Kuşum uçunca duvara, kapıya vs. çarpıyor. Güzel uçamıyor sorunu mu var? Yerlerde geziyor ve pek hareket etmiyor. (Hem kafes içinde hem de dışında pek hareket etmiyor.)
3 - Kuşu alalı 5-6 saat oldu ancak hala yem yemedi. (Kafesine akıllı yemlik taktım onla alakası olabilir mi? ama su da içmiyor kafesde hareketsiz)
4 - Bizi çok ısırıyor acaba bize alışır mı?
5 - Evde bir kuşumuz daha var onu biz satın almadık kendi bizim balkonumuza gelmişti bu kuş büyüyünce eş olurlar mı acaba evdeki kuş tahmini 1 yaşında diğeri ise 4 aylık? (Şuan iki kuş da ayrı kafesdeler.)
6 - Kuş eve geldiğinden beri ishal.

Sorularımı cevaplarsanız çok sevinirim kuşda bir problem mi var acaba yoksa bana mı öyle geldi. Ayrıca yeni kuşlar için herhangi bir öneriniz varsa yazabilirsiniz. Ona büyük bir kafes aldım 2 büyük 1 küçük tüneği ve aynalı bir salıncağı var.

WhatsApp Image 2023-08-05 at 19.32.05.jpeg
WhatsApp Image 2023-08-05 at 19.32.11.jpeg

Soru Yeni Muhabbet Kuşum Hakkında Sorular

Merhaba bugün yeni muhabbet kuşu aldım onun hakkında birkaç sorum var cevaplarsanız çok mutlu olurum.

1 - Kuşu aldığım petshop bana 4 aylık olduğunu cinsinin rainbow olduğunu ve dişi olduğunu söyledi acaba doğru mudur?
2 - Kuşum uçunca duvara, kapıya vs. çarpıyor. Güzel uçamıyor sorunu mu var? Yerlerde geziyor ve pek hareket etmiyor. (Hem kafes içinde hem de dışında pek hareket etmiyor.)
3 - Kuşu alalı 5-6 saat oldu ancak hala yem yemedi. (Kafesine akıllı yemlik taktım onla alakası olabilir mi? ama su da içmiyor kafesde hareketsiz)
5 - Evde bir kuşumuz daha var onu biz satın almadık kendi bizim balkonumuza gelmişti bu kuş büyüyünce eş olurlar mı acaba evdeki kuş tahmini 1 yaşında diğeri...

AlperenTR

İspinoz Üye
Admin beyin bir konusunu gördüm hareketsiz kalmasını ve yem yememesinin nedenini anladım ama düzelir herhalde değil mi?

mtugayyokus

İspinoz Üye
Selamlar Eve yeni gelen yavrucuklar strese girebiliyor çok üstüne varmayın genellikle stresten ishal oluyorlar bir süre sadece takip edin ama müdahale etmeyin zamanla alışacaktır .

Ronay

Yönetici

5 - Evde bir kuşumuz daha var onu biz satın almadık kendi bizim balkonumuza gelmişti bu kuş büyüyünce eş olurlar mı acaba evdeki kuş tahmini 1 yaşında diğeri ise 4 aylık? (Şuan iki kuş da ayrı kafesdeler.)
6 - Kuş eve geldiğinden beri ishal.

Sorularımı cevaplarsanız çok sevinirim kuşda bir problem mi var acaba yoksa bana mı öyle geldi. Ayrıca yeni kuşlar için herhangi bir öneriniz varsa yazabilirsiniz. Ona büyük bir kafes aldım 2 büyük 1 küçük tüneği ve aynalı bir salıncağı var.

Ekli dosyayı görüntüle 1124Ekli dosyayı görüntüle 1125

Hoşgeldiniz aramıza…

Anladığım kadarı ile bir makalemizi okudunuz ve soru sormak istediniz.

1- Eve yeni gelen kuşlar salmak doğru değildir. Yem yememe vb yeni kuşlar için normaldir. Ona zaman verin ve çok üstüne ilk günler düşmeyin. Ortama alışmaları için en az 15 gün vermeniz gerekir. Önce kafes içi eğitim sonra kafes dışı eğitime geçmelisiniz. Bu şekilde bırakırsanız bir yere çarpıp zarar verebilir. Bir yere sabitleyin kafesini hep aynı yerde kalsın ve zaman verin.

2- Kuşunuz parçalı bir dişi muhabbet kuşu, rainbow değil. Maalesef.

3- Aşağıdaki makaleleri okuyun muhakkak. Sağlıklı duruyor ama onu hemen salmayıp zaman verin alışsın ortama.

Çözüm

AlperenTR

İspinoz Üye
Hoşgeldiniz aramıza…

Anladığım kadarı ile bir makalemizi okudunuz ve soru sormak istediniz.

1- Eve yeni gelen kuşlar salmak doğru değildir. Yem yememe vb yeni kuşlar için normaldir. Ona zaman verin ve çok üstüne ilk günler düşmeyin. Ortama alışmaları için en az 15 gün vermeniz gerekir. Önce kafes içi eğitim sonra kafes dışı eğitime geçmelisiniz. Bu şekilde bırakırsanız bir yere çarpıp zarar verebilir. Bir yere sabitleyin kafesini hep aynı yerde kalsın ve zaman verin.

2- Kuşunuz parçalı bir dişi muhabbet kuşu, rainbow değil. Maalesef.

3- Aşağıdaki makaleleri okuyun muhakkak. Sağlıklı duruyor ama onu hemen salmayıp zaman verin alışsın ortama.

Çok teşekkür ederim.

Taha

Yönetici
Hocalarım gereken cevapları vermiş. Kuşun uçamama ve çarpma durumu hem yeni ortam yüzünden hemde kilo sebebiyle. Kuş hafif kilolu. Fazla olmamak kaydıyla haftada 1-2 yeşillik vermeniz iyi olacaktır. İki haftada bir de suluğa iki damla limon damlatabilirsiniz

AlperenTR

İspinoz Üye
Hocalarım gereken cevapları vermiş. Kuşun uçamama ve çarpma durumu hem yeni ortam yüzünden hemde kilo sebebiyle. Kuş hafif kilolu. Fazla olmamak kaydıyla haftada 1-2 yeşillik vermeniz iyi olacaktır. İki haftada bir de suluğa iki damla limon damlatabilirsiniz
Tamamdır deneyeceğim bir de ben bu aldığım yeni kuşu 1 yaşındaki kuşun yanına koysam sorun olur mu?
Dişi kuşun da bana alışmasını istiyorum yan yana koyunca alışmaz diyorsanız koymayayım. Çok kötü elimi ısırıyor elime alamıyorum bile poposuna dışgı yapışmış silecektim ama ele alınmıyor dediğim gibi.

Taha

Yönetici
Tamamdır deneyeceğim bir de ben bu aldığım yeni kuşu 1 yaşındaki kuşun yanına koysam sorun olur mu?
Dişi kuşun da bana alışmasını istiyorum yan yana koyunca alışmaz diyorsanız koymayayım. Çok kötü elimi ısırıyor elime alamıyorum bile poposuna dışgı yapışmış silecektim ama ele alınmıyor dediğim gibi.
Yanyana koyabilirsiniz. Gözlemleme yapın ciddi kavga vs olmuyorsa sorun olmaz. Diğer kuş size alışıksa o elinizden vs yem yerken diğer kuşta ondan göre göre size alışır. Ama diğer kuş yabani ise dediğim taktik işe yaramaz ayrı bakmak daha iyi olur alıştırma için.

AlperenTR

İspinoz Üye
Merhaba tekrar rahatsız ediyorum üzgünüm. Kuşum hala aynı kafesin yanına gidince hemen titremeye başlıyor. Kafesin kapısını açmama rağmen hiç dışarı çıkmıyor. Birkaç kere elimle çıkardım ama çıkınca da sadece avizeye konuyor ve orda uyukluyor. Normal midir acaba? Kafesinden tutup çıkarmam yanlış mıdır?