Neler yeni

Muhabbetkuslari.org Ailesine Hoş Geldiniz 👋

🇹🇷 Muhabbetkuslari.org Türkiye’nin en eski muhabbet kuşu ve kafes kuşları bilgi forumudur… Sizde kayıt ol butonuna tıklayarak. Üye olup, forumda soru sorup anında cevap alabilir ve paylaşımlar yapabilirsiniz. Hadi sende aileye katıl...

Soru Yeni Muhabbet Kuşum

AlperenTR

İspinoz Üye
Malesef 2 ay önce muhabbet kuşumu kaybetmiştim. Bugün petshoptan yeni bir muhabbet kuşu aldım size birkaç sorum var.
Yavru olduğunu biliyorum ama tam ne kadardır kaç haftalık veya aylıktır? Bu konuda bilgili biri cevaplayabilirse sevinirim.
Cinsiyeti nedir? Bana erkek gibi geldi ama sizden de duymak isterim.

AlperenTR

İspinoz Üye
WhatsApp Görsel 2024-03-22 saat 19.03.16_07c63470.jpg

AlperenTR

İspinoz Üye
merhaba aramıza hoşgeldiniz. Miniğiniz hayırlı olsun. Gagaya bakarsak 35 günlük falan. Yem kırabiliyor mu iyi takip edin aç kalmasın.
Teşekkür ederim, bende gagasına bakarak aldım yavru olmasını istiyordum. Yem kırabiliyor yemini yedi :)
Sizce cinsiyeti nedir bana erkek gibi geldi.

AlperenTR

İspinoz Üye
Evde bir tane daha muhabbet kuşumuz var o da dişi. Ayrı odadalar ama birbirlerine ötüyorlar. Hatta yavru kuş onun sesini duyunca heyecanlanıp kafesten çıkıyor. Bize alışmasını engeller mi sadece sesini duyuyor.

Bahar

Forpus Üye
Evde bir tane daha muhabbet kuşumuz var o da dişi. Ayrı odadalar ama birbirlerine ötüyorlar. Hatta yavru kuş onun sesini duyunca heyecanlanıp kafesten çıkıyor. Bize alışmasını engeller mi sadece sesini duyuyor.
Ele alıştırma vs durumlarında sıkıntı olmaz ama konuşturmak istiyorsanız büyük ihtimalle zor olacaktır, tecrübeyle sabit

AlperenTR

İspinoz Üye
Tekrardan merhaba kuşumu alışsın diye 2 haftadır elimle besliyordum artık bıraktım yem verirken ve kafeste elime geliyor güveniyor ancak tüylerini okşatmıyor. Kafesten çıkarınca da avizeye konuyor veya salonda büyük bir ayna var onun tepesine konuyor. (Aynaya bakmıyor sadece tepesine konuyor.) Avizeden falan da alınca da hemen geri avizeye uçuyor. Ne yapabilirim acaba öneriniz var mı elime bile gelmese omzuma falan gelsin istiyorum.

TATLI ERİK

Mubiş Üye
Kuşun size güvenmesi güzel kafeste elinize gelmeye başladıysa şimdi kuşu kafesten çıkarıp elinizi ona doğru uzatmanız lazım sürekli kafes dışındaki o da parmağınızı yavaşça uzatın yani kafeste yaptığınız gibi bu seferde kafes dışı eğitime başlayın dal darı uzatabilirsiniz kafes dışında pere arkasında eğitim verenler var bende dişi kuşum 7 aylıkken hiç elime alışmamamışken çok ısırıyordu hiç güvenmiyordu ben de internette izlediğim videolarla perde arkasında denemiştim dişi kuşum biraz elime alıştı artık ısırmayı da bıraktı ama bazı nedenlerden dolayı bıraktım şu an ısırmayı bıraktı benden çok korkmuyor dediğim gibi perde arkasında omsunuza koyun mecbur orada bekleyecek başka yere uçmadığı için sonra elinize alın biraz parmağınızda Dursun sevdiği birşeyi ikram edin böyle alışır perde arkasında denemek zor geliyorsa normal odada salınca sürekli parmağınızı altına götürün sonunda pes edip gelecektir tercihe bağlı nasıl kolay geliyorsa öyle yapabilirsiniz elinize oda içinde çabuk alışmasını istiyorsanız yavaşça sevdiği birşeyleri ikram edin zamanla gelecektir 😊