Neler yeni

Muhabbetkuslari.org Ailesine Hoş Geldiniz 👋

🇹🇷 Muhabbetkuslari.org Türkiye’nin en eski muhabbet kuşu ve kafes kuşları bilgi forumudur… Sizde kayıt ol butonuna tıklayarak. Üye olup, forumda soru sorup anında cevap alabilir ve paylaşımlar yapabilirsiniz. Hadi sende aileye katıl...

Soru Yeni Yavru Kuşum Sürekli Uyukluyor

Yato

İspinoz Üye
Merhaba. 1.5 yaşında erkek bir muhabbet kuşum var ve 3 gün önce yanına arkadaş olması için yaklaşık 3 aylık bir erkek kuş daha aldım. Yavru kuş ilk geldiği gün gayet hareketliydi. Sürekli diğer kuşumla birlikte evde uçup ötüyordu. Yemliğinden değil kafesteki dal darıdan yedi sürekli. Dün yediği yemlerin bir kısmını çıkarmaya başladı. Ve kısmı ishali var yani tuvaletini çoğunlukla normal yapıyor ama arada sıvı yapıyor. Ve sürekli uyukluyor. Kafeste durmuyor sürekli dışarı çıkmak istiyor çıkardığımda nereye konarsa orda uyuklamaya başlıyor. İlgilenmek istediğimde kaçıp başka yerde uyumaya devam ediyor. ve bugün ne yem yediğini ne de su içtiğini gördüm. Çok endişeleniyorum. Ne yapmalıyım?

Ronay

Yönetici
Merhabalar hoş geldiniz.
Bize dışkı, ve kuşun net fotolarını atar mısınız?

Yato

İspinoz Üye
ilk fotoğraf dün ki ikinci fotoğraf şu anki dışkısı

Ekli dosyalar

• djvbsjdkbvlja.jpg
    djvbsjdkbvlja.jpg
    325.8 KB · Görüntüleme: 6
  • bgfhkdlt.jpg
    bgfhkdlt.jpg
    1 MB · Görüntüleme: 8
  • cvbnhgr.jpg
    cvbnhgr.jpg
    571 KB · Görüntüleme: 7

Ronay

Yönetici
Kuş tek mi? Yanında başka kuş var mı? Kusma devam ediyor mu? Dışkı yeni anladığım kadarı ile.

Yato

İspinoz Üye
şuan tek diğer kuştan ayırdım. kusma şimdilik yok ama yem yediğini de görmedim. ve evet sıvı olan dışkıyı şimdi çektim

Ronay

Yönetici
Kuş yeni geldiği için salmayın ayrı kafeste 1-2 gün daha tutun. Yeni gelen kuşun yarın akşam da bir dışkı fotosu atın bize, bazen yeni gelen kuşlarda bu görülebilir. Sizden isteğim kuşu çok rahatsız edip salmayın yarın bize foto ve video atın değerlendirelim tekrar. Video için link attım. Bakıp yarın çekip eklersiniz. Dışkı fotosu ile birlikte. (Dışkı fotosu yeni olacak)

Kullandığınız yem markası nedir ? Ne zaman aldınız.

Yato

İspinoz Üye
bu yemi kullanıyorum. 1.5 yıldır hiç değiştirmedim. Peki su içmemeye ve yem yememeye devam ederse yarına kadar ne yapmam lazım?

Ekli dosyalar

• 20230713_132251.jpg
    20230713_132251.jpg
    296 KB · Görüntüleme: 2

Ronay

Yönetici
Eve yeni gelen kuşlar streslidir. Çünkü ortam değişir, yem değişir bir çok şey. Dışkı vb değişimler olabilir. Uyuklama olabilir. Bir gün boyunca yem yememe olabilir. Hemen salmayınız sakin bir yere koyup çok rahatsız etmeyin alışsın ortama, şuan yapcak bir şeyiniz yok kusma, çok kabarma olursa yazın tekrar. Ama yarın bir dışkı fotosu ile video atın. Çokta rahatsız etmeyin salmayın lütfen. Bakalım ne var ne yok. Kuşların ortama alışması 10 ile 20 gün arası sürebilir bazı koşullarda 30 güne kada sürebilir.

Not: odasını ve yerini değiltirmeyin.

Yato

İspinoz Üye
https://streamable.com/58p9g4
Dünden beri bir değişme yok maalesef yem yemedi su içmedi. Diğer kuşumun sesine tepki veriyordu şuan vermiyor. Sadece yüksek seslere tepki veriyor ben odaya girdiğimde gözlerini açmadan başını bana doğru çeviriyor. Ama kafese fazla yaklaşınca hızla gözlerini açıp diğer tarafa kaçıyor. Onun dışında hiç yer değiştirmeden uyuyor arada temizleniyor. Kusması ve kabarması yok. Bir de sormak istediğim bir şey var. Geldiğinden beri sadece dal darı yemişti. Aldığım dal darı paket içinde fakat üzerinde herhangi marka yok. Diğer kuşumda herhangi bir sıkıntı yok ama darılara bozulmaması ilaç sıkılabiliyormuş. Acaba ondan kaynaklı bir zehirlenme ya da benzeri bir şey olabilir mi?

Ekli dosyalar

• 20230714_083459.jpg
    20230714_083459.jpg
    1.7 MB · Görüntüleme: 3

Ronay

Yönetici
Tavsiyem şu pakette iyi markaların dal darısını alıp verin. Dışkı enfeksiyon yok ama bağırsak bozukluğu bariz tavsiyem avidiare alıp dal darıyla vermeniz. Kullandıktan 2 gün sonra tekrar dışkı fotosu atın bize.

Bu arada Quik benim en beğenemediğim yemlerden biri, tavsiyem daha kaliteli yemler almanız king, hobi üretim, versele laga gibi

Yato

İspinoz Üye
çok sağ olun. İlk muhabbet kuşumu alırken bu diğerlerine göre daha iyi diye Quick vermişlerdi ben de o zamandan beri hiç değiştirmeden onu kullanıyordum. Dal darıyı yemezse şayet Avidiare yi verebileceğim başka bir yol var mı acaba?

İpek..s

Yönetici
Merhaba kuşlarınıza takviye olarak hangi ürünleri kullanıyorsunuz entrobac, elektirolik Veya bira mayası var ise kullanmanızı tavsiye ederim

Ronay

Yönetici
çok sağ olun. İlk muhabbet kuşumu alırken bu diğerlerine göre daha iyi diye Quick vermişlerdi ben de o zamandan beri hiç değiştirmeden onu kullanıyordum. Dal darıyı yemezse şayet Avidiare yi verebileceğim başka bir yol var mı acaba?
Avidiare bağırsak düzeleyici bir katkı, pershoplarda satılır. Bulamazsan internetten sipariş et yanına entrobac vb katkılarda alabilirsin. Suyuna avidiareyi damlatatak vericeksin.