Neler yeni

Muhabbetkuslari.org Ailesine Hoş Geldiniz 👋

🇹🇷 Muhabbetkuslari.org Türkiye’nin en eski muhabbet kuşu ve kafes kuşları bilgi forumudur… Sizde kayıt ol butonuna tıklayarak. Üye olup, forumda soru sorup anında cevap alabilir ve paylaşımlar yapabilirsiniz. Hadi sende aileye katıl...

Acil Yumurta sıkışması olabilir mi??

ACİL KONULARDA EKLENİR.

alex-

Forpus Üye
Merhaba,

Şuan bir çift kuşum var dışı 6 adet yumurtladı 2 günde bir duzenli olarak aynı saate yumurtladı ama bu gün olması gereken günde ve saate yumurtlamdı. Ayrıca popo kısmında şişlik var ve çok belirgin yumurta sıkışması var mıdır. Nasıl anlarım böyle bir durumu. Yardımcı olursanız sevinirim.

Ronay

Yönetici
Yumurta sıkışması olduğunu sanmıyorum. 6 yumurta iyi bir sayı zaten, şişiklik kuluçka kaynaklı olabiliyor. Eğer bariz halsizlik yoksa, yem yeme vb durumları sağlıklı ise yumurtlama bitmiş artık tamamen kuluçka zamanında.

alex-

Forpus Üye
Yumurta sıkışması olduğunu sanmıyorum. 6 yumurta iyi bir sayı zaten, şişiklik kuluçka kaynaklı olabiliyor. Eğer bariz halsizlik yoksa, yem yeme vb durumları sağlıklı ise yumurtlama bitmiş artık tamamen kuluçka zamanında.

Halsizlik yok her zman ki gibi dışarı çıkıyor erkek yem kusuyor biraz kuş kumu yiyor su içip geri yuvaya giriyor.

Kanatları yumurta varmış gibi yana ayrık.

Ronay

Yönetici
Bu süreç normal şuan için bir şey olduğunu zannetmiyorum çok rahatsız etmeyin tavsiyem bu, eğer halsizlik ve iştahsızlık olursa yazın.

Ronay

Yönetici
Rica ederim her zaman buradayız soru sorabilirsiniz.🙂