Neler yeni

Muhabbetkuslari.org Ailesine Hoş Geldiniz 👋

🇹🇷 Muhabbetkuslari.org Türkiye’nin en eski muhabbet kuşu ve kafes kuşları bilgi forumudur… Sizde kayıt ol butonuna 👆tıklayarak. Üye olup, forumda soru sorup anında cevap alabilir ve paylaşımlar yapabilirsiniz. Hadi sende aileye katıl.🔥

Yuvayı Değiştireyim mi?

Alper Efe ŞEN

Yeni Üye
Kızışmış bir dişi ile akrabamızın kuşunu eşletiricektim, eşleşmeleri için (yuva olmadan eşleşmeler) şu eski tip yuvalıklardan takmıştım haftasonu annenemlerde (malzemeler orada ve anneannemler uzakta oturuyor haftasonları gidiyoruz) oradan büyük yuvalıklardan getirip yumurta belirtisi olunca takıcaktıp ama dişi o telli, açılmayan yuvaya girmeye başladı ama yumurta belirtisi yok fakat onunda dışını keçe ile kaplayıp içinin karanlık olmasını sağladım fakat dediğim gibi yuva çok küçük ve sağlıksız daha yumurtasıda yok ama yuvaya girmeye başladı şimdi yuvayı değiştireyim değiştirmeyeyim mi?

Ekli dosyalar

• IMG_20230506_165930.jpg
    IMG_20230506_165930.jpg
    7.4 MB · Görüntüleme: 5

Yuvayı Değiştireyim mi?

Kuşunuzun türü nedir? İlk yuva muhabbet kuşu için uygun değildir. Kanarya ve ispinozlar için daha uygundur. Ben kanarya ispinoz vs için sorduğunuzu düşündü. Eklediğiniz son foto muhabbet kuşu için uygundur.

Alışma için zaman gerekli, sabırla beklemelisiniz. Kuşlarınız eş ise zaman içinde ilgi gösterecektir.

Ronay

Site Kurucusu
Herhangi bir bitlenme yoksa kullanılabilir ama içinize sinmediyse değiştiriniz.

Son düzenleme:

Ronay

Site Kurucusu
Rica ederim. Aileye hoş geldiniz bu arada :) Şunu da eklemek isterim yeni keçe alıp alt kısmını bit tozu dökerseniz daha temiz olur. İmkanınız varsa tabi..

Alper Efe ŞEN

Yeni Üye
Ben şimdi bu yuvayı taktım dişi sabah diğer yuvadaydı sonra bunu taktım tabikide hemen girmedi buna kaç günde alışır ve çiftleşir

Ekli dosyalar

• IMG_20230507_120707.jpg
    IMG_20230507_120707.jpg
    6.6 MB · Görüntüleme: 2

Ronay

Site Kurucusu
Kuşunuzun türü nedir? İlk yuva muhabbet kuşu için uygun değildir. Kanarya ve ispinozlar için daha uygundur. Ben kanarya ispinoz vs için sorduğunuzu düşündü. Eklediğiniz son foto muhabbet kuşu için uygundur.

Alışma için zaman gerekli, sabırla beklemelisiniz. Kuşlarınız eş ise zaman içinde ilgi gösterecektir.

Çözüm

Ronay

Site Kurucusu
Artık sabretmeniz ve iyi bakım yapmanız gerek. Yuva gayet uygun.

Muhabbetkuslari.org Ailesine Hoş Geldiniz 👋

🇹🇷 Muhabbetkuslari.org Türkiye’nin en eski muhabbet kuşu ve kafes kuşları bilgi forumudur… Sizde kayıt ol butonuna 👆tıklayarak. Üye olup, forumda soru sorup anında cevap alabilir ve paylaşımlar yapabilirsiniz. Hadi sende aileye katıl.🔥