Neler yeni

Muhabbetkuslari.org Ailesine Hoş Geldiniz 👋

🇹🇷 Muhabbetkuslari.org Türkiye’nin en eski muhabbet kuşu ve kafes kuşları bilgi forumudur… Sizde kayıt ol butonuna tıklayarak. Üye olup, forumda soru sorup anında cevap alabilir ve paylaşımlar yapabilirsiniz. Hadi sende aileye katıl...

Muhabbet Kuşu İçin Sıcaklık Ve Nem Değerleri

Ronay

Yönetici

Muhabbet Kuşu İçin Sıcaklık ve Nem Değerleri Ne Olmalı?​

muhabbet kuşu için ideal nem ve sıcaklık.png

Muhabbet kuşları sıcak iklim kökenli canlılardır. Bu yüzden sıcaklık ve nem dengesi, sağlıkları açısından kritik öneme sahiptir. Yabancı forumlarda ideal değerler neredeyse oybirliğiyle aynıdır.

Muhabbet kuşları için İdeal ortam:
  • Muhabbet kuşu için Sıcaklık: 20–24 °C
  • Muhabbet kuşu için Nem oranı: %40–60
Olmalıdır.

Kış aylarında en büyük hata, kafesi kaloriferin yanına koymak. Aşırı sıcak ve kuru hava, tüy dökülmesi ve solunum problemlerine yol açar. Yaz aylarında ise ani klima rüzgârı ciddi risk oluşturur.

Ben nem oranını takip etmek için basit bir dijital termometre kullanıyorum. Nem çok düştüğünde, odaya su kabı koymak veya hava nemlendirici kullanmak oldukça işe yarıyor. Mevsim geçişlerinde muhabbet kuşları daha hassas olur. Tüy değişimi dönemlerinde ani ısı değişimleri hastalıklara neden olabilir. Bu yüzden ortam koşullarını mümkün olduğunca sabit tutmaya çalışıyorum. Doğru sıcaklık ve nem sağlandığında, kuşun bağışıklığı güçleniyor, tüyleri daha parlak oluyor ve genel davranışları çok daha dengeli hale geliyor.