Merhabalar 3 yaşındaki muhabbet kuşumla son zamanlarda bir sorun yaşıyoruz, bu yazın başlangıcında tüy dökme dönemine girmişti, kuyruk ve kanat tüyleri çok döküldü ve şuana kadar geri hiç uzamadı. diğer kuşumda böyle bir sorun yok, kafeslerinin hijyenine dikkat ediyorum ve düzenli vitamin veriyorum, haftada bir kez suyuna 2-3 damla nutri premium vitamin damlatıyorum ve ilgileniyorum ama sadece yazın başında ameliyat olmuştum bu yüzden bir süre ilgilenemedim, annem ilgileniyordu ama pek alışık değil anneme, acaba ilgisizlikten strese mi girdi diye de düşünüyorum bilmiyorum. Şöyle söyleyeyim enerjisinde iştahında bir sorunu yok çok şükür cıvıldıyor bazen bağırıyor kafesin dışına çıkmak istiyor falan, tüy dökülen yerlerde yara şişlik falan da yok, sadece tüylerini temizlerken çok sert davrandığını görüyorum sanki bir şeyden rahatsız oluyormuş gibi. Yakın zamanda yine tüy dökme dönemine girdi, baş ve sırt kısmında yeni tüyleri çıkarıyor ancak kanat ve kuyruk aylardır hiç uzamadı, hala tüy dökmeye devam ediyor ve çok hafifledi. ek olarakta şunu söylemek istiyorum, gündüzleri değil ama geceleri uyurken hırıltıya benzer bir ses çıkarıyor, bu hırıltı bir ara kesildi diye fazla irdelemedim, ama bu sıralar yine aynı hırıltı devam ediyor, her gece değil ama bazı geceler, anlam veremedim. Neyden olabilir? Bulunduğum yerde kuşlardan iyi anlayan bir veteriner veya bir kanatlı uzmanı yok, bilinçsizce antibiyotik veya herhangi bir şey kullanmakta istemiyorum lütfen yardımcı olur musunuz