Neler yeni

Muhabbetkuslari.org Ailesine Hoş Geldiniz 👋

🇹🇷 Muhabbetkuslari.org Türkiye’nin en eski muhabbet kuşu ve kafes kuşları bilgi forumudur… Sizde kayıt ol butonuna tıklayarak. Üye olup, forumda soru sorup anında cevap alabilir ve paylaşımlar yapabilirsiniz. Hadi sende aileye katıl...

Soru Muhabbet Kuşum Kusuyor...

aristokusum

İspinoz Üye
Merhaba,
1000023762.jpg
1000023760.jpg
herkese iyi geceler. Kuşum 4-5 saat önce çok sağlıklıydı. Bizimle oynuyor odada dönüyor falandı. Uyusun diye kafesine alıp odada gece lambasıyla koyfum, kafesin üstünü örttüm üşümesin diye. Uykuya koyalı 3 saat oldu, az önce kontrol için geldiğimde gördüm böyle salyalı topak topak kusmuş birkaç yere. Sevdiği ve konuştuğu oyuncakları var fakat kusmazdı. Zaten kafes tellerine falan kusmuş. Uykuda kusmuş ayrıca. Kursak mantarı falan mı acaba? Eski kuşumu mantardan kaybettiğim için çok korkuyorum. Bütün gün çok enerjikti. Şimdi kağıt koydum sabah dışkısını da atabilirim. Geldiğinden beri her gün 3 saat falan kafesten çıkarıyorum, yiyebileceği tehlikeli şeyleri kaldırdım ve çarpabileceği düşebileceği alanları düzenledim risksiz bir ortam oluşturmaya çalıştım. Bir gün normal su bir gün vitaminli su veriyorum, suluğu devamlı temizliyorum, Paketli mama veriyorum...

Ronay

Yönetici
Kusma anını Videosunu atar mısınız? İştahsızlık var mı? Aşağıdaki linke bakarak video ekleyebilirsiniz.

aristokusum

İspinoz Üye
Kusma anını Videosunu atar mısınız? İştahsızlık var mı? Aşağıdaki linke bakarak video ekleyebilirsiniz.

Merhaba ilgilendiğiniz için çok teşekkür ederim gerçekten . kusma anını hiç görmedim sadece bu fotoğraftaki gibi kafese çıkardığı yemleri gördüm, bütün gün bekledim ama tekrar ettiğini görmedim hiç aynı salyalı yemlerden dr yoktu kafeste hiç... eski kuşumdan öğürme refleksini biliyorum onu da yaptığını hiç görmedim tuhaf bir hareket yapmıyor yani... ama denk gelirsem hemen çekip atayım 🥺 şuan dışkı rengi biraz açıklaştı bir de bazı yerlerde beyazlar ayrı nedense. Bir sorun mu bu acaba normal mi?

Ekli dosyalar

• 20260221_120311.jpg
    20260221_120311.jpg
    886.5 KB · Görüntüleme: 1
  • 20260221_120257.jpg
    20260221_120257.jpg
    813.9 KB · Görüntüleme: 2
  • 20260221_120254.jpg
    20260221_120254.jpg
    773.8 KB · Görüntüleme: 2