Neler yeni

Muhabbetkuslari.org Ailesine Hoş Geldiniz 👋

🇹🇷 Muhabbetkuslari.org Türkiye’nin en eski muhabbet kuşu ve kafes kuşları bilgi forumudur… Sizde kayıt ol butonuna tıklayarak. Üye olup, forumda soru sorup anında cevap alabilir ve paylaşımlar yapabilirsiniz. Hadi sende aileye katıl...

Soru Bu Şartlar Uygun Mu?

dudu58

İspinoz Üye
Bir konuda danışmak istiyorum.
Elimde seba kafes var sizce 2 kuş için yeterli mi yoksa daha büyük bir kafese geçmelimiyim?ölçüsü 65/35/40 büyüklükte bir kafes
Bakımları konusunda da kafesinde sürekli bulunan şeyler kuş toprağı,kuş kumu,kalamar kemiği,gaga taşı,minarel-kalsiyum blok,enerji blok,pelet yem
Kullandığım yem markasıda versele laga
Haftada 1 kez sağlık tohumu veriyorum tohum vermediğim başka bir günde yine haftada 1 dal darı
Takviye olarak
-Röhnfried Entrobac Probiyotik
Takviyesi
-Röhnfried Bt-Amin Forte B vitamini , Amino Asit ve Elektrolit
-Röhnfried Gervit-W MultiVitamin Takviyesi

Önlem amaçlıda
Caradox Kursak Mantarı Peynirleşme Pamukcuk Ürünü Kullanıyorum

Haftada 1-2kez de sevdikleri sebzeleri veriyorum meyvelerle pek araları yok.

Kuş toprağı ve kumunu fazla tületiyor gibiler ihtiyaçtan mı yoksa alışkanlıktan mı bunu çözemedim sürekli kalsın mı çıkarmalı mıyım?

Ekli dosyalar

• IMG_0372.jpeg
    IMG_0372.jpeg
    2.5 MB · Görüntüleme: 40
  • IMG_0373.jpeg
    IMG_0373.jpeg
    2.4 MB · Görüntüleme: 22
  • IMG_0374.jpeg
    IMG_0374.jpeg
    3.6 MB · Görüntüleme: 28

Ronay

Yönetici
Güzel görünüyor her şey, vitaminleri 15 günde bir verin. Şuan sadece biraz kalabalık çok eşya var biraz azaltabilirsiniz.

Nur

İspinoz Üye
Bir konuda danışmak istiyorum.
Elimde seba kafes var sizce 2 kuş için yeterli mi yoksa daha büyük bir kafese geçmelimiyim?ölçüsü 65/35/40 büyüklükte bir kafes
Bakımları konusunda da kafesinde sürekli bulunan şeyler kuş toprağı,kuş kumu,kalamar kemiği,gaga taşı,minarel-kalsiyum blok,enerji blok,pelet yem
Kullandığım yem markasıda versele laga
Haftada 1 kez sağlık tohumu veriyorum tohum vermediğim başka bir günde yine haftada 1 dal darı
Takviye olarak
-Röhnfried Entrobac Probiyotik
Takviyesi
-Röhnfried Bt-Amin Forte B vitamini , Amino Asit ve Elektrolit
-Röhnfried Gervit-W MultiVitamin Takviyesi

Önlem amaçlıda
Caradox Kursak Mantarı Peynirleşme Pamukcuk Ürünü Kullanıyorum

Haftada 1-2kez de sevdikleri sebzeleri veriyorum meyvelerle pek araları yok.

Kuş toprağı ve kumunu fazla tületiyor gibiler ihtiyaçtan mı yoksa alışkanlıktan mı bunu çözemedim sürekli kalsın mı çıkarmalı mıyım?
Kafes yeterli minimum büyüklükte. Yani bunu kullanabilirsiniz veya imkanınız varsa daha büyük bir kafese geçirebilirsiniz.

Elektrolit gerektiği zamanlar harici verilen birşey değil. Devamlı kullanılmaz.
Önlem amaçlı üretilen kür veya ilaçları da kullanmayın.

Bt-Amin Forte ayda 2-3 kere verilebilir. Kuşlar tüye girdiği zamanlar haftada 1-2 kere verirsiniz.

Sebzeyi daha sık vermeye çalışın. Hatta günlük olarak (ama az miktarda).

Kuş toprağı & kumu muhabbet kuşlarının temel bir ihtiyacı değil. Vermezseniz pek birşey kaybetmezler ama verecekseniz sınırlandırın, sürekli yemesinler.

Güneşlenme veya Uv lamba kullanımınız yok anladığım kadarıyla. D3 takviyesi vermeniz şarttır bu durumda.

Nur

İspinoz Üye
Kafes için küçük bir tavsiye, o kadar tünek kullanmayın. Karşılıklı iki tünek veya kafesin ortasından geçen uzun tek bir tünek yeterli olur. Doğal ağaç dalı (veya ağaç dalı tüneği diye satılan ürünleri) kullanırsanız daha iyi olur.