Neler yeni

Muhabbetkuslari.org Ailesine Hoş Geldiniz 👋

🇹🇷 Muhabbetkuslari.org Türkiye’nin en eski muhabbet kuşu ve kafes kuşları bilgi forumudur… Sizde kayıt ol butonuna tıklayarak. Üye olup, forumda soru sorup anında cevap alabilir ve paylaşımlar yapabilirsiniz. Hadi sende aileye katıl...

Kanarya Türleri ve Çeşitlerinin Özellikleri

Ronay

Yönetici
Kanarya Türleri ve Çeşitleri

Şekil Kanaryaları

Renk kanaryaları
Ötüm kanaryaları

Olmak üzeri kanaryaları 3 kanarya cinsine ayırabiliriz.

Kanarya kuşu evlerimizin sesleri ile şenlendiren güzel cıvıl cıvıl kuşlardır. Kanarya adaları gibi sıcak bölgelerde yaşamaktadır ve çok sayıda çeşit kanarya görülür. Dünyada sadece üç ayrı tipte sınıflandırılabilen yüzlerce kanarya türü veya çeşitleri bulunmaktadır. Her bir çeşidin kendine özgü yapısı vardır. Renkleri, tüy şekilleri, ötüm özellikleri olsun bir çok türde kanarya sınıflandırması yapabiliriz. Yüzyıllar boyunca, bazı kanaryalar harika şarkıcılar olarak yetiştirilmiş, bazıları ise belirli işaret ve şekillere sahipken, bazıları ise belirli bir renge sahip olarak yetiştirilmiştir. Böylece, yerli kanaryalar üç temel gruba veya türe ayrılabilir .

1)Şekil Kanaryalar ;
Şekil kanaryaları, belirli bir fiziksel özellik ya da şekil için kuşların şarkısına ya da rengine çok az ya da hiç bakmadan yetiştirilir. Birçok garip ve harika şekil ve boyutta görülebilir. Küçükten büyüğe kamburlara fırfırlı ve tepeli. En popüler Şekil kanaryalarından bazıları ...

Fife fancy canary

1678993787987.png

Norwich kanarya

1678993868049.png

Gloster kanarya

1678993881840.png

Yorkshire kanarya

indir (3).jpg

Gibi kanarya türleri bu gruba dahildir.

2)Renkli Kanaryalar

1678994000204.png

Sahip oldukları renklere göre isimlendirilirler. Renkli kanaryalar renk için yetiştirilmiş. Kanaryalar halinde yetiştirilen renklerin ve renk şemalarının değişimi FLABBERGASTING! Tabii ki standart sarıya sahiptir ama açık sarı, koyu sarı ve yoğun sarıyı unutma. Biraz daha derine inin ve yeşil, turuncu, kırmızı, beyaz, gri, bahsetmiyorum bile, portakal akik, buzlu turuncu akik, Kırmızı Bronz, Turuncu Kahverengi, Buzlu Turuncu Kahverengi, Buzlu Kırmızı Turuncu Kahverengi. Liste uzayıp gidiyor. Kırmızı Faktör Kanaryalar . Renkli bir kanarya ile eşlerseniz muhtemelen kırmızı olacaktır. Onlar renkli kanaryalar arasında en popüler olanlarıdır.

3)Ötüm kanaryaları
Diğer kanaryalara göre ötümleri nağmeli ve farklı olarak bilinen , bu kategoride yarışan kanaryalardır. Ülkemizde ve dünyada önemli türleri vardır. Bunlardan bazıları;

Malinua

indir (4).jpg

Harz roller

1678994115443.png

Dünyada ünlü ve eski olan ötüm kanarya çeşitleri

Amerikan Singer

1930 ve 40 yıllarda ABD'de geliştirilen, evcil hayvan olarak tutulması için en iyi kanarya birçok kişi tarafından selamlandı ABD American Singer en popüler evcil hayvan kanarya olduğunu. Bunun bir nedeni, muhteşem şarkı sesleridir, ancak aynı zamanda özellikle sağlam ve sağlıklı oldukları biliniyordur .

Alman Merdane
Onun şarkının haddeleme turları adını alır. Genelde Alman Roller Canary'in 300 yıldır Almanya'da yetiştirildiği tüm kanaryalar için en güzel şarkıya sahip oldukları söyleniyor ve bazıları da neredeyse cinsini mükemmelleştirdiklerini söylüyor!

Rus Şarkıcı
o geniş popülerlik toprak kazanıyor ancak en az bilinen kanarya biridir. Rus kanarya yetiştiricileri, Alman kanaryalarının yapabileceğini anladıklarında, ırk başladı.

İspanyol Timbrado
Tüm kanarya tiplerinin en yeni ve en LOUDEST çeşididir. İspanyol Timbrado kanaryası ilginç bir çeşittir çünkü o en yakın ...

Waterslager kanarya
Akan suyu taklit büyüleyici bir yol vardır. Bu ilgi çekici gevezelikçi dere sesi, Waterslager'ın ismini nasıl aldığını gösterir. Waterslag

Son düzenleme: