Neler yeni

Muhabbetkuslari.org Ailesine Hoş Geldiniz 👋

🇹🇷 Muhabbetkuslari.org Türkiye’nin en eski muhabbet kuşu ve kafes kuşları bilgi forumudur… Sizde kayıt ol butonuna tıklayarak. Üye olup, forumda soru sorup anında cevap alabilir ve paylaşımlar yapabilirsiniz. Hadi sende aileye katıl...

Soru Kuşlarım Alışmıyor

ahmetalikesen

İspinoz Üye
3
Arkadaşlar petshoptan 1 adet muhabbet kuşu alacaktım kafeste birbirleriyle çok tatlı duryorlar kafeste sadece ikisi vardı diye ikisinide aldım 40 gün oldu elimle düzenli darı verdim sohbet ediyorum hatta oynasınlar diye tahta çubuklardan oyun alanı yaptım yüksek olsun diye ama yok hiçbir türlü ele alışmıyorlar kafeste ele geliyorlar ama çıktıkları gibi kaçıyorlar oyun alanlarında elimi uzatınca bile direkt kaçıyorlar bugün kanat bantlamayı gördüm içim rahat etmiyor ama elime üstüme alışması için ne yapmam gerekiyor bantlamayı yapmalımıyım sizce

Ekli dosyalar

• image.jpg
    image.jpg
    1.1 MB · Görüntüleme: 3
  • IMG_3151.jpeg
    3.2 MB · Görüntüleme: 1

Ronay

Yönetici
Ben olsam kesinlikle kanat bantlama yapmam, içime de sinmez zaten. Kuşun sana alışması korkudan ya da mecburiyetten değil, tamamen güvenerek olmalı. Bantlama kısa vadede işe yarıyor gibi görünse de uzun vadede kuşu strese sokuyor ve sana karşı güvenini zedeliyor.
İki kuş olduğu için de sürecin yavaş ilerlemesi çok normal. Birbirlerine yettikleri için sana ihtiyaç duymuyorlar gibi davranıyorlar. O yüzden sabırlı olmak şart.
Benim önerim şu olur: Darıyı sürekli vermek yerine sadece eğitimde ver, böylece seni ödülle ilişkilendirirler. İlk başta büyük oyun alanı yerine daha küçük ve kontrollü bir alanda çalış. Hatta kafesin hemen önü en iyisi. Elini de üstten değil, yandan ve yavaşça yaklaştır, yoksa seni tehdit gibi algılıyorlar.
Zorlamadan, küçük adımlarla ilerle. Önce parmağa çıkmayı öğret , her doğru hareketi küçük ödülle pekiştir. İstersen tek tek çalışmak süreci ciddi hızlandırır ama ayırmak istemezsen de sorun değil, sadece biraz daha uzun sürer.

Kısacası acele etme, güven kazanmaya odaklan. Zamanla zaten sana kendileri gelmeye başlıyorlar.

ahmetalikesen

İspinoz Üye
3
Ben olsam kesinlikle kanat bantlama yapmam, içime de sinmez zaten. Kuşun sana alışması korkudan ya da mecburiyetten değil, tamamen güvenerek olmalı. Bantlama kısa vadede işe yarıyor gibi görünse de uzun vadede kuşu strese sokuyor ve sana karşı güvenini zedeliyor.
İki kuş olduğu için de sürecin yavaş ilerlemesi çok normal. Birbirlerine yettikleri için sana ihtiyaç duymuyorlar gibi davranıyorlar. O yüzden sabırlı olmak şart.
Benim önerim şu olur: Darıyı sürekli vermek yerine sadece eğitimde ver, böylece seni ödülle ilişkilendirirler. İlk başta büyük oyun alanı yerine daha küçük ve kontrollü bir alanda çalış. Hatta kafesin hemen önü en iyisi. Elini de üstten değil, yandan ve yavaşça yaklaştır, yoksa seni tehdit gibi algılıyorlar.
Zorlamadan, küçük adımlarla ilerle. Önce parmağa çıkmayı öğret , her doğru hareketi küçük ödülle pekiştir. İstersen tek tek çalışmak süreci ciddi hızlandırır ama ayırmak istemezsen de sorun değil, sadece biraz daha uzun sürer.

Kısacası acele etme, güven kazanmaya odaklan. Zamanla zaten sana kendileri gelmeye başlıyorlar.
Peki bu sürecin uzunluğu nedir insanlar 1 haftada alıştığını söylüyor benimkiler neden alışmıyor

Ronay

Yönetici
Bu kuştan kuşa değişir. Kuşunuz ne kadar gençse ve siz ne kadar sakin ve soğukkanlı davranırsanız o kadar hızlanır. Aceleci olmayın. Takribi 1-3 hafta arası ne olacağını gösterir. Yazarsınız durumu yardımcı oluruz.