Neler yeni

Muhabbetkuslari.org Ailesine Hoş Geldiniz 👋

🇹🇷 Muhabbetkuslari.org Türkiye’nin en eski muhabbet kuşu ve kafes kuşları bilgi forumudur… Sizde kayıt ol butonuna tıklayarak. Üye olup, forumda soru sorup anında cevap alabilir ve paylaşımlar yapabilirsiniz. Hadi sende aileye katıl...

Soru Kuşum 2 Gün Önce Gece Korkusu Yaşadı Kafeste Kendini Hırpalayarak Çırpındı

ela24

İspinoz Üye
1
kuşum 2 gün önce gece korkusu yaşadı kafeste kendini hırpalayarak çırpındı zar zor durdu ve sakinleşti bu olayda kanadını incitti kanadaını arada bir hafif kaldırıyor o günden sonraki gün tüylerinden 10 15 tane düşmüş tüy dökümü olay içerisinde değil ertesi gün oldu bugünde sabah marul vermiştim öğleden sonra uyuklamay başladı normalde bu saatlerde uyumazdı konuşur beni kafesten çıkar dercesine konuşurdu bu sefer yapmadı kabardı ve kafasını kanadına gömerekuyudu bir süre sonra kafasını sakince yukarı aşşağı sallayarak marul ve yem içeren küçük bir parça çıkardı halsiz gibi vitaform verdim daha önce veteriner vermişti daha sonraenerşisi yerine geldi biraz ama gene eski enerjisi yok neden olabilir

Ekli dosyalar

• WhatsApp Image 2026-03-28 at 4.34.52 PM.jpeg
    WhatsApp Image 2026-03-28 at 4.34.52 PM.jpeg
    680.1 KB · Görüntüleme: 22

Ronay

Yönetici
Geçmiş olsun. Anlattığın belirtiler (kabarma, halsizlik, uyuklama ve özellikle kusma) sadece korkuya bağlı değil, hastalık belirtisi olabilir. Gece yaşadığı stres bağışıklığını düşürmüş ve altta olan bir enfeksiyon tetiklenmiş olabilir. Marul gibi sulu gıdaları şimdilik kes, ortamı sıcak tut. Vitaform destek olur ama tedavi değildir. En kısa sürede bir kuş veterinerine göstermen en doğrusu.