Neler yeni

Muhabbetkuslari.org Ailesine Hoş Geldiniz 👋

🇹🇷 Muhabbetkuslari.org Türkiye’nin en eski muhabbet kuşu ve kafes kuşları bilgi forumudur… Sizde kayıt ol butonuna tıklayarak. Üye olup, forumda soru sorup anında cevap alabilir ve paylaşımlar yapabilirsiniz. Hadi sende aileye katıl...

Hastalık Kuşum Hafif Kabarık Ve Uyukluyor.

Hasta evcillee.

Elif ben

İspinoz Üye
4
Hayırlı sabahlar. Kuşum sabah 8 9 gibi uyanıp bağırıp uçardı normalde. Şu anda tüy dökümünde. Bugün uyandığında durgun, halsiz, uyukluyor ve kabarıklığı var. İshal de olmuş. Kakası tamamen şeffaf sadece beyazlık var hafif. Veterinere götüremiyorum, evde araba yok. Elimde önceki veterinerin verdiği Vitafor var, çok az suyuna karışyırıp 1 2 damla verdim şimdi. Bir de sıcağa koydum. Dün yatarken bir sorunu yoktu, sabaha kadar da dışkısı normaldi, uyuduğu yere baktım. Banyo yaptırmadım ve rüzgara veya yele koymadım. Ne yapabilirim, lütfen yardımcı olun. Önceki, yanında olan kuşumu da iç parazitten kaybetmiştim.

Bir de elime veya bir yere yem yedirmeye çalıştığında kafasını sallıyor hafifçe. İştahı yerinde, su içiyor.

Ekli dosyalar

• 20260717_093807.jpg
    20260717_093807.jpg
    989.9 KB · Görüntüleme: 6

Ronay

Yönetici
Merhaba ailemize hoş geldiniz. Geçmiş olsun.
Veterinerin verdiği Vitafor derken anlayamadım fotoğraf varsa ekler misiniz? Yem yemesi iştahı nasıl? Kusma var mı?
Banyoyu umarım kendisi yapıyordur. Siz asla yıkmayın. Hastalık sürecince vermemeniz banyo doğru.
Tavsiyem kaliteli bir vitamin ve haşlanmış patates varsa dal darı vermeniz iyi gelecektir. Yeme karşı ilgisizse etkili bir ilaç şart.

Elif ben

İspinoz Üye
4
Merhaba ailemize hoş geldiniz. Geçmiş olsun.
Veterinerin verdiği Vitafor derken anlayamadım fotoğraf varsa ekler misiniz? Yem yemesi iştahı nasıl? Kusma var mı?
Banyoyu umarım kendisi yapıyordur. Siz asla yıkmayın. Hastalık sürecince vermemeniz banyo doğru.
Tavsiyem kaliteli bir vitamin ve haşlanmış patates varsa dal darı vermeniz iyi gelecektir. Yeme karşı ilgisizse etkili bir ilaç şart.
Turuncu toz şeklinde bir vitamin. Yem yemesi çok iyi, iştahı hiç kesilmedi. Kusma görmedim kontrol ettiğim süre boyunca. Önceden ben yaptırıyordum ama artık kendi yıkanmayınca sprey kullanıyorum banyo yapması gerektiğinde. Haşlanmış patates verdim dışkısı tekrar normale döndü. Hafif hafif sesi de çıkmaya başladı patatesten sonra. (Kağıtta sıvı şeklinde patatesten sonraki de yanında)

Ekli dosyalar

• 20260717_122729.jpg
    20260717_122729.jpg
    1.1 MB · Görüntüleme: 3
  • 20260717_122826.jpg
    20260717_122826.jpg
    1.7 MB · Görüntüleme: 3

Ronay

Yönetici
Düzelmiş dışkı, vitamini veterinerin anlattığı gibi kullanın. Ne fazla ne az. Bir iki gün patates verin aşırısı su kaybı halsizleştirir.
Cereyan yapmayan yerde olsun dışarı salmayın iyice dinlensin. 2-3 gün sonra dışkı atın bakalım yine. Geçmiş olsun.:)

Elif ben

İspinoz Üye
4
Düzelmiş dışkı, vitamini veterinerin anlattığı gibi kullanın. Ne fazla ne az. Bir iki gün patates verin aşırısı su kaybı halsizleştirir.
Cereyan yapmayan yerde olsun dışarı salmayın iyice dinlensin. 2-3 gün sonra dışkı atın bakalım yine. Geçmiş olsun.:)
Çok teşekkür ederim, çok yardımcı oldunuz 🙏🏻 İyi günler🙌🏻