Neler yeni

Muhabbetkuslari.org Ailesine Hoş Geldiniz 👋

🇹🇷 Muhabbetkuslari.org Türkiye’nin en eski muhabbet kuşu ve kafes kuşları bilgi forumudur… Sizde kayıt ol butonuna tıklayarak. Üye olup, forumda soru sorup anında cevap alabilir ve paylaşımlar yapabilirsiniz. Hadi sende aileye katıl...

Soru Kuşum Halsiz + Başını Sallayarak Kustu

curvelatte

İspinoz Üye
hocam herkese merhaba. kuşum fıstık'ın sabah neşesi iyiydi normalde de sosyal ve konuşkan bir kuş. fakat birden halsizleşti, sessizleşti ve uyku hali eşlik etti. üşüdüğünü düşünüp güneş alan odaya koyduk biraz, ama normalde de evimiz hiç soğuk olmaz, 22 derecenin altına inmiyor. fıstık elimi gördüğünde gelirdi ama elimi yaklaştırmama rağmen gelmedi, tepkisizdi. biraz elime alıp karnına parmağımı dokundurarak hafif masaj yaptım biraz kendine gelsin diye, ama halsizliğinde değişme olmadı. sonrasında başını sallayarak kustu, fotoğrafları ekleyeceğim. şu an konuşmuyor ve uyku hali devam ediyor. arada kısık "cik"liyor o kadar, normalde sürekli konuşan bir kuş. güncel olarak temiz (vitaminsiz) suyundan birkaç kez içti, biraz da yem yedi.

kusma anını videoya kaydettim ama sanırım format farklılığından yükleyemiyorum. 1. fotoğraf halsiz uyku hali 2. fotoğraf kusmadan sonra ağzından gelen sıvı, 3. fotoğraf ise saçılan kusmuklardan duvara yapışanlar.

fıstık hakkında bakımıyla ilgili genel bilgi verecek olursam: erkek kuş ama yaşını tam olarak bilemiyorum, göz etrafındaki beyaz halka ful görnmüyor, yaklaşık 1 yaşlarında diye düşünüyorum. her gün suyunu değiştiririm ve hazır su kullanırım, tüyden çıkalı yeni oluyor, avisol b kullanırdım ama bu tüye giriminde gold wings b&soothing kullandım, yemini günaşırı üfleyip değiştiririm, aynı şekilde kafesini de o şekilde temizlerim. sebze ile beslemeye özen gösteririm, salatalık, domates, yeşillikler, havuç, yumurta gibi. yem olarak ne kullanıyorum ismini bilmiyorum, şeffaf bir poşette almıştım.

onu çok seviyorum ve küçük bir yerde yaşıyoruz, o yüzden sağlığı hakkında endişeliyim. yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim. veteriner yok ama yıllardır tanıdığımız bir petshopa gidip (yıllardır kuşlarla iç içe) ona da göstereceğim videoları ve fotoğrafları.

WhatsApp Image 2025-02-07 at 2.20.19 PM.jpeg
kustuktan sonra ağzından gelen sıvı
kustukları her yere saçıldı, duvara bunlar yapıştı