Neler yeni

Muhabbetkuslari.org Ailesine Hoş Geldiniz 👋

🇹🇷 Muhabbetkuslari.org Türkiye’nin en eski muhabbet kuşu ve kafes kuşları bilgi forumudur… Sizde kayıt ol butonuna tıklayarak. Üye olup, forumda soru sorup anında cevap alabilir ve paylaşımlar yapabilirsiniz. Hadi sende aileye katıl...

Soru Kusum Surekli Yem Kusuyor

ays

İspinoz Üye
Kusum erkek 3 yasina geldi neredeyse gunde 1 yem kabiyla yem yiyor ve yediklerini kusuyor yaklasik 5 aydir falan boyle kustuklarinin cok azini geri yiyor. 2 aydir da ishal antibiyotik kullandik ama gecmedi. Halsizligi yok ucunca sadece biraz nefes nefese kaliyor o kadar internette kursak mantari olabilir diyorlar ama bulundugum yerde kuslara bakan veteriner yok ne yapmam lazim.

ays

İspinoz Üye
Tesekkurler yani simdi cikardigi yemleri ve agizini kokladim kokmuyor ama ilk cikardiginda hafif bir koku oluyor surekli bu tasa kusuyor bu arada. Kafesini de en son 5 gun once temizlemistim her gun yemini ve suyunu degistiriyorum ama
1000033966.jpg
1000033967.jpg

Süleyman E.

Yönetici
ays ays, Kuşunuz tek olduğu için farklı objeleri eş olarak gördüğü için bu yem kusma olayını yapıyor diye düşünüyorum. Yıllardır izlenimlerim bu tarz tek bakılan kuşlarda genelde bu sorunun çok sık rastlanan bir durum olduğunu gösteriyor. Şöyle deneyin bir de eş olarak gördüğü ayna top ve o gaga taşı gibi objeleri kafesten çıkartın sade beyaz darıya gecin yem olarak biraz bu şekilde devam edin sonra yine buradan paylaşın durumunu. Neşesi vs yerindeyse koku yoksa kursak mantarı diyemeyiz.

ays

İspinoz Üye
ays ays, Kuşunuz tek olduğu için farklı objeleri eş olarak gördüğü için bu yem kusma olayını yapıyor diye düşünüyorum. Yıllardır izlenimlerim bu tarz tek bakılan kuşlarda genelde bu sorunun çok sık rastlanan bir durum olduğunu gösteriyor. Şöyle deneyin bir de eş olarak gördüğü ayna top ve o gaga taşı gibi objeleri kafesten çıkartın sade beyaz darıya gecin yem olarak biraz bu şekilde devam edin sonra yine buradan paylaşın durumunu. Neşesi vs yerindeyse koku yoksa kursak mantarı diyemeyiz.
Tamam tesekkurler paylasirim peki ishali icin ne diyorsunuz antibiyotik ve probiyotik kullandik veteriner tavsiyesiyle ama 2 aydir gecmiyor. Rengi acik ve sulu gibi sanki

paşakuşum

İspinoz Üye
Kusum erkek 3 yasina geldi neredeyse gunde 1 yem kabiyla yem yiyor ve yediklerini kusuyor yaklasik 5 aydir falan boyle kustuklarinin cok azini geri yiyor. 2 aydir da ishal antibiyotik kullandik ama gecmedi. Halsizligi yok ucunca sadece biraz nefes nefese kaliyor o kadar internette kursak mantari olabilir diyorlar ama bulundugum yerde kuslara bakan veteriner yok ne yapmam lazim.
Benimde kuşum da aynı sorun var çok üzülüyorum ne yapmamız lazım acaba

paşakuşum

İspinoz Üye
Teşekkür ederim cevabınız için. Evet kuşlar objelere kusar biliyorum fakat bu öyle birşey değil video yu yükledim

Fatıma b.

Forpus Üye
Hocama katılıyorum ayrıca kızgınlığı azaltmak icin
elma ,haftada 1 yulaf ve banyo imkanı sunabilirsiniz🌸🩷
Haftada 2 günü meyve sebze günü olsun ☺️

ays

İspinoz Üye
Hocama katılıyorum ayrıca kızgınlığı azaltmak icin
elma ,haftada 1 yulaf ve banyo imkanı sunabilirsiniz🌸🩷
Haftada 2 günü meyve sebze günü olsun ☺️
Ya kafesinden kustugu tasi cikarttim bu sefer kalamar kemigine kusuyo yani cidden ne yapacagimi bilmiyorum ayrica ishal oldugu icin meyve de veremiyorum su anlik 😞