Neler yeni

Muhabbetkuslari.org Ailesine Hoş Geldiniz 👋

🇹🇷 Muhabbetkuslari.org Türkiye’nin en eski muhabbet kuşu ve kafes kuşları bilgi forumudur… Sizde kayıt ol butonuna tıklayarak. Üye olup, forumda soru sorup anında cevap alabilir ve paylaşımlar yapabilirsiniz. Hadi sende aileye katıl...

Acil Muhabbet Kuşum Alışmıyor

ACİL KONULARDA EKLENİR.

ezgimina

İspinoz Üye
yaaaaa çok sevindim bu görüntüyeeee :) gözünüz aydın. bizimde bugün 5.gün belki ben eski kuşlarımla kıyasladığım için çok hıuzlı adapte bekliyorumdur bilmiyorum ama alışmayacak diye çok korkuyorum. 3 ayda mı aştınız bunu nasıl oldu. mesela ben bugün ilk defa çıkardım kafesten ama neye uğradığını şaşırdı. kendisi çıkmak istedi. kapıyı açtık. bi o yana bir bu yana uçuyor. perdede asılı duruyo. etrafa bakıyo. kafesi uzattık gelmedi. kendi bulur mu kkafesini
buarada kafesi ona yaklaştırdık gitti kafesine.. korkaklığını atacak inşallahhhh :)

erinkaya83

İspinoz Üye
cok teşekkürler sizinkide alışacaktır eminim ben. burada fotoğraflar videolar paylaşırız :))))

erinkaya83

İspinoz Üye
Merhaba erinkaya83 erinkaya83 hanım, maşallah başlamışsınız. Çok sevindim eğitime devam :) Ayrıca ne yaptığınızı biraz açıklarsanız diğer üyelere yön göstermiş olursunuz. Tül konusu biraz karışık bir olay biz önermiyoruz açıkçası tırnak kopma vb vakalar yaşanıyor. Bir yandan da çok fazla ev içi yem ve toz dağılması olmakta. Konunun özeti bu karar sizin, ben önermiyorum.
ah şimdi okudum. BENDE BUNU COK DUYMUŞTUM O ZAMAN BEN TÜLÜ KALDIRIYORUM. İŞE DE GELDİĞİM İÇİN KORKUYORUM TÜLDEN. BİRDE BAZEN KEMİRDİĞİNİ GÖRÜYORUM ONU YUTMASIDA BENİ KORKUYUYOR.
HEMEN ANLATİYİM SIRAYLA BİRKERE BAŞTA SİZİN DEDİKLERİNİ ÖNEMLİYİD İLK ÖNCE KENDİME SABREDECEĞİM DEDİM BANA VE AİLEYE GÜVENMESİ LAZIM.
1- HEP AYNI YERE KONDUĞU İÇİN O BÖLGEYE BİR KAÇ TOKA ASTIM. BU SAYEDE UÇUP KAFESİNE KONMAYA BAŞLADI.
2- SONRA HER SABAH HER AKŞAM GERÇEKTEN OTURUP ONUNLA KONUŞTUM. YANİ KOLTUĞUN YANINDA ZATEN ZEYTİNİN KAFESİ. ORAYA OTURDUKÇA ONUNLA KONUŞTUM.
3- 2-3 GÜN İÇİNDE AKŞAM BEN EVE GELDİĞİMDE KAFESİN DEMİRLERİNE TIRMANIP BANA GÖBEĞİNİ UZETMEYE BAŞLADI. ( BEN ADIM BASI DARI VERİYORDUM BİRDE KAFES İÇİNDE DISINDA)
4- SİZİN ÖNERDİĞİNİZ GİBİ DEDİM DARI ARTIK SADECE ÖDÜL KAFESİ AÇIP DARIYI YA ELİME KOYDUM YADA OMZUMA.
5- SONRA TELEFONDAN MUHABBET KUŞU VİDEOSU AÇTIM İLK GÜN BÖYLE KOLTUK KENARINA KOYDU 2. GÜN TELEFONA GELDİ HEM DARI YEDİ HEM TELEFONA BAKTI AMA BEN PUT GİBİ DURUYORUM HALA KIPIRDADIĞIMDA KAÇIYOR HALA BİRAZ BİRAZ.
6- HERALDE 9-10 GÜN OLDU BU SİSTEME BAŞLAYALI HALA O TEDİRGİN BEN HALA ONU KORKUTURUM DİYE AŞIRI HAREKETSİZİM AMA BENCE YİNE İYİ GİDİYORUZ. :))))

ezgimina

İspinoz Üye
ah şimdi okudum. BENDE BUNU COK DUYMUŞTUM O ZAMAN BEN TÜLÜ KALDIRIYORUM. İŞE DE GELDİĞİM İÇİN KORKUYORUM TÜLDEN. BİRDE BAZEN KEMİRDİĞİNİ GÖRÜYORUM ONU YUTMASIDA BENİ KORKUYUYOR.
HEMEN ANLATİYİM SIRAYLA BİRKERE BAŞTA SİZİN DEDİKLERİNİ ÖNEMLİYİD İLK ÖNCE KENDİME SABREDECEĞİM DEDİM BANA VE AİLEYE GÜVENMESİ LAZIM.
1- HEP AYNI YERE KONDUĞU İÇİN O BÖLGEYE BİR KAÇ TOKA ASTIM. BU SAYEDE UÇUP KAFESİNE KONMAYA BAŞLADI.
2- SONRA HER SABAH HER AKŞAM GERÇEKTEN OTURUP ONUNLA KONUŞTUM. YANİ KOLTUĞUN YANINDA ZATEN ZEYTİNİN KAFESİ. ORAYA OTURDUKÇA ONUNLA KONUŞTUM.
3- 2-3 GÜN İÇİNDE AKŞAM BEN EVE GELDİĞİMDE KAFESİN DEMİRLERİNE TIRMANIP BANA GÖBEĞİNİ UZETMEYE BAŞLADI. ( BEN ADIM BASI DARI VERİYORDUM BİRDE KAFES İÇİNDE DISINDA)
4- SİZİN ÖNERDİĞİNİZ GİBİ DEDİM DARI ARTIK SADECE ÖDÜL KAFESİ AÇIP DARIYI YA ELİME KOYDUM YADA OMZUMA.
5- SONRA TELEFONDAN MUHABBET KUŞU VİDEOSU AÇTIM İLK GÜN BÖYLE KOLTUK KENARINA KOYDU 2. GÜN TELEFONA GELDİ HEM DARI YEDİ HEM TELEFONA BAKTI AMA BEN PUT GİBİ DURUYORUM HALA KIPIRDADIĞIMDA KAÇIYOR HALA BİRAZ BİRAZ.
6- HERALDE 9-10 GÜN OLDU BU SİSTEME BAŞLAYALI HALA O TEDİRGİN BEN HALA ONU KORKUTURUM DİYE AŞIRI HAREKETSİZİM AMA BENCE YİNE İYİ GİDİYORUZ. :))))
9-10 günde bu aşama süper öyle bir kuş için çünkü önceki mesajlarınızda alışamayacak diye çok tedirginmişsiniz sizde :) umarım bende güzel şeyler yazarım buraya