Neler yeni

Muhabbetkuslari.org Ailesine Hoş Geldiniz 👋

🇹🇷 Muhabbetkuslari.org Türkiye’nin en eski muhabbet kuşu ve kafes kuşları bilgi forumudur… Sizde kayıt ol butonuna tıklayarak. Üye olup, forumda soru sorup anında cevap alabilir ve paylaşımlar yapabilirsiniz. Hadi sende aileye katıl...

Soru Muhabbet Kuşum Hasta Yardımcı Olur Musunuz?

mubisimmavis

İspinoz Üye
1
Arkadaşlar herkese iyi geceler
6 yaşında İngiliz kırığı bir muhabbet kuşum var, 30 nisanda kendisini halsiz uykulu ve kabarık ve kur yapmadığını gördüğüm için veterinere götürdüm, orada yattı ve kendisini bugün aldım, sağolsunlar çok ilgilendiler.
Bugün kendisini götürdüğüm güne göre daha iyi görüyorum ama hala ara ara dalgalı olarak halsizliği mevcut, sık sık yeme iniyor 3-4 tane alıp geri çıkıyor tüneğine yem yemesinde azalma yok ama çok konuşup sürekli kur yapan kuş uyku halinde ve bana karşı çok tepkisiz hareketleri azalmış ve kaşınıyor sürekli
İlk gittiğinde Röntgen çektiler, dışkı testi yaptılar, dışkısında mikroskopta 1-2 adet Megabakter ve parazit görmüşler, perşembe tekrar yenileyince Megabakterin arttığını görmüşler ama kendisi gözlemleyince ilk haline göre daha iyi.
30 nisandan beri amoksisilin ağzına damlatarak veriliyor yanında ekstra multivitamin vs destekleyici tedaviler de verdiler.
Parazit için de tedavi uygulayacaklarını söylemişlerdi ama ben tekrar sormayı unuttum Salı günü kontrole gideceğim. Amoksisilin megabakterde etkili olabiliyormuş duruma göre antifungal ekleriz dediler. Kursağında röntgende sindirim açısından birikmiş mama da görmediler yemek yemesinin de iyi olduğunu kursağının dolu olduğunu söylediler. Ama aralıklı yiyor ve çok fazla su içiyor.
Dışkısını vs ekleyeceğim. Kafesinin tabanında su ve yem gördüm kusmuş mu anlamadım nasıl bir yol izlemeliyim sizce?

Ekli dosyalar

• IMG_2397.jpeg
    2.4 MB · Görüntüleme: 3
  • IMG_2391.jpeg
    IMG_2391.jpeg
    2.1 MB · Görüntüleme: 0
  • IMG_2393.jpeg
    IMG_2393.jpeg
    1.9 MB · Görüntüleme: 0