This video is unavailable.
streamable.com
2 hafta önce yavru olarak gelen kuşum sonradan tık tık öksürmeye basladi ard arda gece sesine uyandıracak şekilde. Bazen baya uzun sürdüğü de oluyor hatta vik sesine benzer ince sesler de çıkartıyor. Enerjisi nesesi iştahi ve dışkısı normal. Kuşcuya sordugumda astım olabilir haftada bir suyuna elma sirkesi koy dedi fakat sirkenin de bagirsak ic yapisini bozdugunu öğrendim. Videodaki hali ilk zamanlarındaki hali, daha sonra internnetten edindigim bilgiyle yaklaşık 1 haftadır sicak suyun içine okaliptus yağını damlatıp kafesin yaninda bekletmeye başladım ve öksürmeleri azaldı fakat yine de devam ediyor. Dun ve bugün de gün boyu olmayacak sekilde fakat yine de uzun sayilabilir sekilde sulu sulu hapşırdı. Youtubeda bir sürü videoda doksisiklin etkili madde kullanın vs diyorlar fakat bazıları ise yaradı diyor bazıları yaramadı diyor. Bir önceki kuşuma kursak mantarindan dolayı mikostatin kullandik o halde bile çok perişan oluyordu tekrar ilaç tedavisi kullanmaya çekiniyorum ve öyle gördükçe üzülüyorum açıkçası. Kanatlarinin altindaki tüyler geldiginde yoktu simdi minik minik çıkıyorlar ama seyrek. Uzun kanatları ve tüyleri kökleri koyu olarak dökülüyor sürekli didiniyor, kanatlari kisa olduğu icin de uçamıyor. Kafesten cikip evine geri geldiginde soluk soluga kaliyor. Kusumun tam olarak neyi var ve benim ne yapmam gerekiyor,