Neler yeni

Muhabbetkuslari.org Ailesine Hoş Geldiniz 👋

🇹🇷 Muhabbetkuslari.org Türkiye’nin en eski muhabbet kuşu ve kafes kuşları bilgi forumudur… Sizde kayıt ol butonuna tıklayarak. Üye olup, forumda soru sorup anında cevap alabilir ve paylaşımlar yapabilirsiniz. Hadi sende aileye katıl...

Hastalık Muhabbet Kuşunun Kanadı Yara Tüy Yok

Hasta evcillee.

zehra

İspinoz Üye
Screenshot_20260705-191241~2.jpg
Screenshot_20260705-191237~2.jpg
Screenshot_20260705-191246~2.jpg

Muhabbet kuşumun kanadını hafif açık bırakarak durduğunu farkettim baktığımda bu haldeydi. Kafeste herhangi bir şekilde yara yapıcak veya ona zarar verebilecek bir şey yok ki zaten kafeste kan olan bir yerde yok . Neden böyle olmuş olabilir? Yakınımda bir veteriner var ama kanatlı hayvanlar ile ilgili bilgileri yok benim yapabileceğim bir şey var mı ne sürmeliyim veya ne yapmalıyım?

Hastalık Muhabbet Kuşunun Kanadı Yara Tüy Yok

Merhabalar bu bölge enfeksiyon kapmış daha sonra kuşun gagası ile kurcalaması ile büyümüş gibi durmakta, şunu yapmanız şart oynamaması için bir boyunluk takıp bu bölge abartılı açılmamışsa kremle toparlayabilirisiniz. Fucidin kremle her gün bir kez sürerseniz tam göremiyorum ama mantarda olabilir. Gidecek durumu yoksa veterinere sabah az azar fucidin krem akşamda zalain çok çok az şekilde bölgeye yayarak 4 gün kullanmanız yeter. Aynı anda kullanmayınız ama parazit kontrolü de şart olmalı. Ayrıca kuşunuzun gagası çok uzun kestirilmeli acil bence imkanınız varsa veteriner şart. Size boyunluk örneği attım.

IMG_8565.jpeg

Ronay

Yönetici
Merhabalar bu bölge enfeksiyon kapmış daha sonra kuşun gagası ile kurcalaması ile büyümüş gibi durmakta, şunu yapmanız şart oynamaması için bir boyunluk takıp bu bölge abartılı açılmamışsa kremle toparlayabilirisiniz. Fucidin kremle her gün bir kez sürerseniz tam göremiyorum ama mantarda olabilir. Gidecek durumu yoksa veterinere sabah az azar fucidin krem akşamda zalain çok çok az şekilde bölgeye yayarak 4 gün kullanmanız yeter. Aynı anda kullanmayınız ama parazit kontrolü de şart olmalı. Ayrıca kuşunuzun gagası çok uzun kestirilmeli acil bence imkanınız varsa veteriner şart. Size boyunluk örneği attım.

IMG_8565.jpeg

Çözüm