Neler yeni

Muhabbetkuslari.org Ailesine Hoş Geldiniz 👋

🇹🇷 Muhabbetkuslari.org Türkiye’nin en eski muhabbet kuşu ve kafes kuşları bilgi forumudur… Sizde kayıt ol butonuna tıklayarak. Üye olup, forumda soru sorup anında cevap alabilir ve paylaşımlar yapabilirsiniz. Hadi sende aileye katıl...

Hastalık Üropi̇gi̇al Bez İlti̇habı

Hasta evcillee.

LimonAti

İspinoz Üye
1
Merhaba
4 gün önce kuşumu veterinere götürdüm.Üropigial bez iltihabı tanısı koyuldu.Verdiği ölçüde ve onun şırıngaya hazırladığı Agumentinbid antibiyotiği kuşuma oral yolla uyguladım.Kutuk bölgesi için verdiği dezenfektan ve kremi uyguladım.Enterobac probiyotik verdi yine verdiği ölçüde suyuna koydum. Bugün 4.gün. Bugüne kadar her şey yolundaydı.Sabah 8de kuşum öğürerek kursağındaki yemleri çıkardı. Koku yada salyamsı bir yapı yoktu yemlerde. Ama farkettim ki yeni temizlediğim kafesinde sadece 6 tane kaka var. Özellikle son 2 saattir hiç dışkıda yapmadı.Kendini kabartıp tüneğinde oturuyor. Ben ne yapmalıyım? Yardımcı olursanız sevinirim. Pazar olduğu için şehir dışındaki veterinerime ulaşamıyorum...

Ekli dosyalar

• IMG-20260816-WA0027.jpeg
    IMG-20260816-WA0027.jpeg
    1 MB · Görüntüleme: 4
  • 17868703620268897914735862831830.jpg
    9.9 MB · Görüntüleme: 2
  • 17868704307232266718769865596035.jpg
    10.8 MB · Görüntüleme: 3
  • 17868704436883259770382664046152.jpg
    8.9 MB · Görüntüleme: 2

Hastalık Üropi̇gi̇al Bez İlti̇habı

Ben olsam burada yarına kadar beklemezdim. Kusma/öğürme sonrası kabarma, halsizlik ve son 2 saatte hiç dışkı yapmaması, özellikle zaten tedavi gören bir muhabbet kuşunda ciddiye alınması gereken belirtiler. Kuşlarda bu belirtiler hızlı kötüleşebiliyor.

Şimdilik:
  • Sıcak, sessiz ve cereyansız bir yerde tut.
  • Yem ve suyu kolay ulaşabileceği yere koy.
  • Zorla yem veya su verme.
  • Veterinerin verdiği ilaçları kendi başına kesme, dozunu değiştirme veya yeni ilaç ekleme.
  • Mümkünse bugün kuş/egzotik hayvan konusunda deneyimli nöbetçi veterinere götür.

Özellikle tekrar kusarsa, kafes tabanına inerse, nefesi değişirse veya dışkı çıkışı tamamen durursa acil kabul et.

Ronay

Yönetici
Ben olsam burada yarına kadar beklemezdim. Kusma/öğürme sonrası kabarma, halsizlik ve son 2 saatte hiç dışkı yapmaması, özellikle zaten tedavi gören bir muhabbet kuşunda ciddiye alınması gereken belirtiler. Kuşlarda bu belirtiler hızlı kötüleşebiliyor.

Şimdilik:
  • Sıcak, sessiz ve cereyansız bir yerde tut.
  • Yem ve suyu kolay ulaşabileceği yere koy.
  • Zorla yem veya su verme.
  • Veterinerin verdiği ilaçları kendi başına kesme, dozunu değiştirme veya yeni ilaç ekleme.
  • Mümkünse bugün kuş/egzotik hayvan konusunda deneyimli nöbetçi veterinere götür.

Özellikle tekrar kusarsa, kafes tabanına inerse, nefesi değişirse veya dışkı çıkışı tamamen durursa acil kabul et.

Çözüm