Neler yeni

Muhabbetkuslari.org Ailesine Hoş Geldiniz 👋

🇹🇷 Muhabbetkuslari.org Türkiye’nin en eski muhabbet kuşu ve kafes kuşları bilgi forumudur… Sizde kayıt ol butonuna tıklayarak. Üye olup, forumda soru sorup anında cevap alabilir ve paylaşımlar yapabilirsiniz. Hadi sende aileye katıl...

Ankara kanatli uzmani

elçin

Forpus Üye
Merhaba geçmiş olsun
Ankara'da tam donanımlı bir kanatlı uzman yok maalesef ama platin veteriner kanatlı hayvanlara bakıyor daha önce oraya yönlendirme yaptığım kişi memnun kalmıştı araştırın isterseniz. Solunum yolu sorunu ileri derecede mutlaka bir kanatlı uzmanın gormesinde fayda var götürmeyi düşünmek ile iyi yapmışsınız tekrardan çok geçmiş olsun
Tamam hocam teşekkür ederim hemen arayacağim

elçin

Forpus Üye
Durumdan haberdar ediniz geçmiş olsun
Hocam çok teşekkür ederim
Platin veteriner çok uzak bize. Araç yok şu an ve taksi ücretleri malum. Yakinlarda kanatli uzmani olmayan kuşumun alişkin olduğu bir veretiner ablamiz var o röntgen çekti. İstanbulda bir aracı ile Gözde Hanım varmiş kanatli uzmanı ona ulaştırdık röntgen sonuçlarini yarin inşallah dönüş olursa sizlere haber vereceğim. Büyük ihtimalle veterinerimizin yorumladiğina göre karaciğer büyümesi var😢

Ronay

Yönetici
Röntgen çekerek en doğrusunu yapmışsınız. Kesin sonuçlar tahlillerle olur. Geçmiş olsun.

elçin

Forpus Üye
Herkese merhaba. Röntgen çektirmiştim yorumlandı kalp büyümesi dendi. Kalp büyümesini duyunca alalacele Burak Uçar hocayabir umut belki döner diye röntgen resimlerini attim sağ olsun döndü röntgen yanliş çekilmiş pozisyonlar yanliş olduğu için yanliş yorumlanir dedi. Platin veteriner kliniğine ulaştim. Röntgen resimlerini oraya da attim. Yanliş olduğu için röntgen çektirme istediğimi söyledim. "Röntgene gerek yok kuşunuzuda solunum enfeksiyonu var, gelin antibiyotik başlayalim" diye bir cevap aldim. Muhabbet kuşlari antibiyotik kaldiramiyor 2 kez tecrübe ettim 2 kuşum da antibiyotik sonucu öldüler. Napacağim bilmiyorum

Ronay

Yönetici
Solunum sorunu var iyi bir kanatlı uzmanı iyi olacaktır. Antibiyotik ve destek ürün şart ama basit bir vitamin takviyesi yapıp yollarsa çözülmez. Antibiyotik şart. Hiç bir şey bulamazsanız bize dönün yardımcı olmaya çalışırız.

Solunum sorunları maalesef ki tam bitmeyebilir. Çok iyi bakım ve takip ister.

Bakın bende bu yorumu yapmıştım. Size gözde hanımı kim önerdi ? Antibiyotik doğru kullanılırsa sorun yaşamazsınız. Bana daha net video atar mısınız ? ses yaparken kuyruk vb hareketleri de göreyim.

elçin

Forpus Üye
Bakın bende bu yorumu yapmıştım. Size gözde hanımı kim önerdi ? Antibiyotik doğru kullanılırsa sorun yaşamazsınız. Bana daha net video atar mısınız ? ses yaparken kuyruk vb hareketleri de göreyim.
Tamam hocam şimdi uyuyor atacağim. Veterinerler bir şeyden anlamiyor. Gözde hanimi bi araci vesilesiyle buldum.

elçin

Forpus Üye
2 kuşumu antibiyotik kullanimi sonucu kaybettim. Hele biri daha capcanlıydı yemesi içmesi çok iyiydi.

Ronay

Yönetici
Tamam hocam şimdi uyuyor atacağim. Veterinerler bir şeyden anlamiyor. Gözde hanimi bi araci vesilesiyle buldum.
Yanlış anlamazsanız aracınız bir forum sitesinden bir mi? Yanlış anlamayın sakın merakımdan sordum. Kuşlara bizlerde antibiyotik uyguladık. Aşırı dozajlarda uygulamazsanız sorun yaşamazsınız. Daha öncekiler maalesef ilerlemiş hastalıktan veya yanlış, aşırı dozajlardan ölebilir. Yardımcı olacağız size merak etmeyin. Yarın çekip atın bakarız.

elçin

Forpus Üye
Yanlış anlamazsanız aracınız bir forum sitesinden bir mi? Yanlış anlamayın sakın merakımdan sordum. Kuşlara bizlerde antibiyotik uyguladık. Aşırı dozajlarda uygulamazsanız sorun yaşamazsınız. Daha öncekiler maalesef ilerlemiş hastalıktan veya yanlış, aşırı dozajlardan ölebilir. Yardımcı olacağız size merak etmeyin. Yarın çekip atın bakarız.
Tamam Hocam yarın videoyu atacağim ama care 4 birds'in ilaçları ile tedavi mümkün olmaz mı? Bir de kullanacağimiz antibiyotik beşeri mi kuşlar için mi? Hayır hocam aracım eşimin çok yakın bir arkadaşının arkadaşı

İpek..s

Amazon Papağanı Üye
2 kuşumu antibiyotik kullanimi sonucu kaybettim. Hele biri daha capcanlıydı yemesi içmesi çok iyiydi.
İleri derecede solunum problemi olan kuşlarda antibiyotik (doğru oranda )ve dozda şart ve kesin tedavi ama geç kalınmış bir vaka değilse diğer kayıplarıniz için üzüldüm çoğu zaman kuşlar hastalıklarını son ana kadar saklarlar ve siz çok iyi zannedersiniz ama artık iş işten geçmiştir.

elçin

Forpus Üye
İleri derecede solunum problemi olan kuşlarda antibiyotik (doğru oranda )ve dozda şart ve kesin tedavi ama geç kalınmış bir vaka değilse diğer kayıplarıniz için üzüldüm çoğu zaman kuşlar hastalıklarını son ana kadar saklarlar ve siz çok iyi zannedersiniz ama artık iş işten geçmiştir.
Teşekkür ederim. Evet maalesef hastaliklarini çok iyi sakliyorlar keşke hemen belirti verse