Neler yeni

Muhabbetkuslari.org Ailesine Hoş Geldiniz 👋

🇹🇷 Muhabbetkuslari.org Türkiye’nin en eski muhabbet kuşu ve kafes kuşları bilgi forumudur… Sizde kayıt ol butonuna tıklayarak. Üye olup, forumda soru sorup anında cevap alabilir ve paylaşımlar yapabilirsiniz. Hadi sende aileye katıl...

Hastalık Dışkıda Sindirilmemiş Yem

Hasta evcillee.
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

tahaselim

Forpus Üye
Merhaba, kuşumun 5 6 haftadır dışkı yeme alışkanlığı var muhtemelen bundan kaynaklı bir hastalığa yakalandı. Kuşumun dışkısında yaklaşık 8 gündür sindirilmemiş yem görüyorum ve 2 gündür enerjisi çok azaldı. Bu sabah da halsizdi kabarma falan yoktu, şu an yine eski enerjisi kesinlikle yok ama uçuyor geziyor evde. Bugün dışkıda yem göremedim ishal olmuş gibi duruyor ama gece boyunca yaptığı dışkılarda yine yem var. Fotoğraf yükleyemedim boyutu büyük diye hata veriyor link bırakıyorum. Yardımcı olur musunuz?

Bugün yaptığı dışkılar cıvık, gözle gözüken yem yok

Gece boyunca yaptığı dışkılar

Hastalık Dışkıda Sindirilmemiş Yem

Siz yine de önlem olması için ağızdan her gün bir damla mikostatin kullanın 3 gün yeterli olacaktır. Kafesi dezenfekte edip kafeste kum koyun ve iyi bir probiyotik kullanın sorun kısa sürede çözülecektir.

tahaselim

Forpus Üye
Kusma olmayabilir yem ve su içtikten sonra hıçkırma var mı. ? Grit ve minerel taş olayına katılnıyorum. Eğer bir hastalık var ise ki var görünmekte grit ve mineral taş kafesten kaldırılır. Nedeni ise kursak dibiine bırıkmesi ve kalsiyum, klor türü şeyler ilaç etkisini düşürmektedir.
Kursak mantarı olması muhtemel dediğim gibi buldular göstermekte kursak mantarı kronik ilerler bianda ortaya çıkıyor.
Eğer dediğim gibi hıçkırık tıskırık yem ve mamadan sonra yok ise koksidiyozdur. 🫢 büyük ihtimal koksidiyozdur. Umarım koksidiyozdur. Kursak mantarından tedavisi daha kolaydır.
Koksidiyoz ise dışkı bıraz daha bozulup ishal dönecektır. Dediğim semtom takip edin bakalım çocuğun hastalığı neymiş 🙃
Evet hocam su içtikten sonra birkaç defa hapşırıyor ve çok çok nadirde olsa kusma hareketi yapıyor ama tam olarak bir şey söyleyemiyorum kursak mantarı hakkında. 2 kusma hareketi yaptı diye kursak mantarı demek istemiyorum. Ama varsa hafif önlem amaçlı bir ilaç veririm.

tahaselim

Forpus Üye
Veterinerin verdiği parazit ilacı elimde duruyor nilverm mi başka bir şey mi bilmiyorum. Aynı ilacı kullanmamda sorun olur mu? 1 aydır duruyor çünkü veterinerin yaptığı karışım.

Kanaryaci

Forpus Üye
Evet mikroskop ile tanı koydu. 7 gün boyunca sabahtan akşama kadar baytril ve nervit, aksamdan sabaha kadar vitaform verdik. Antibiyotik tedavisinden hemen sonra salı ve cuma günü parazit ilacı ve bu 4 gün boyunca akşamdan sabaha kadar antihistaminik ilaç verdik. Cumartesi sabahı tedavi bitmişti. Sulphamezathine kullanmadık.

Pazartesi nilverm alacağım suluğunu çıkarttım kuşun. Veterinere gitsem nilverm verir mi bana direkt? Bu arada kuştan anlayan en yakın veteriner 50km uzakta bu yüzden tekrar kuşumu götürmeyi planlamıyorum zaten artık problemi biliyoruz.
Bu ilaçları o veteriner mi verdi. ? 😃
Bytril: üst solunum ecoli
Vitaform: üst solunum crd ecoli salmonelle hava kesesi intihabi
Nervit: b1 ve b6 vermiş
Sonuç itibari ile candida hortlamış iç parazit verirsen mumu dikmiş olursun. İnan yada inanma 100 cc suluğa 1 tane şeker at gör sonucunu hıçkırık ve tıksırık ne seviyede olacağunı yada oluk oluk kusma olur. ( sakın yapma )
Bu kadar antibotik kullanımı sonrası bu durumun olacağını bilmesi gerekliydi. Tek 1 ilaç ile çözelecek sorunu büyükmüş parazit olduğuna pek inanmadım ya neyse. Bende sayamacağım kadar kuş var. Ben her gece oturup makale ve vidyo izlerim.
Arkadaştada aynı sorun vardı dışkıda yem onu çözmüştük şuan senin sorunun farklı yerlere sapmış koksidiyoz ecoliye çekermiş kullandığın antiboyotikler ise kursak mantarına. Bence veteriner arayın sorun çok antiboyotik kullanımı candida mantarını tetiklermi. 50 km ötedeki veteriner kanatlıdan anlıyorsa ona gidin derim.

tahaselim

Forpus Üye
Bu ilaçları o veteriner mi verdi. ? 😃
Bytril: üst solunum ecoli
Vitaform: üst solunum crd ecoli salmonelle hava kesesi intihabi
Nervit: b1 ve b6 vermiş
Sonuç itibari ile candida hortlamış iç parazit verirsen mumu dikmiş olursun. İnan yada inanma 100 cc suluğa 1 tane şeker at gör sonucunu hıçkırık ve tıksırık ne seviyede olacağunı yada oluk oluk kusma olur. ( sakın yapma )
Bu kadar antibotik kullanımı sonrası bu durumun olacağını bilmesi gerekliydi. Tek 1 ilaç ile çözelecek sorunu büyükmüş parazit olduğuna pek inanmadım ya neyse. Bende sayamacağım kadar kuş var. Ben her gece oturup makale ve vidyo izlerim.
Arkadaştada aynı sorun vardı dışkıda yem onu çözmüştük şuan senin sorunun farklı yerlere sapmış koksidiyoz ecoliye çekermiş kullandığın antiboyotikler ise kursak mantarına. Bence veteriner arayın sorun çok antiboyotik kullanımı candida mantarını tetiklermi. 50 km ötedeki veteriner kanatlıdan anlıyorsa ona gidin derim.
Hocam hapşırma, dışkıda yem, aşırı dışkı yeme ve halsizlik şikayeti ile 50km uzaktaki kuştan anlayan veterinere gittim bu ilaçları verdi ve cidden işe yaradı ama 1 ay sonra dışkıda yem tekrar başladı. Tekrar veterinere gidemeyeceğim sınavlarım var ve çok pahalıya patlıyor. Şeker demişken her gün meyve sebze veriyorum bir sorun yaşamadım. Mantar olsaydı herhalde şu an hali olmazdı bu kadar şekerden sonra, enerjisi hiç olmadığı kadar iyi.

Candida mantarı olsa mikroskopta dışkıda gözükmez mi?

Kanaryaci

Forpus Üye
Hocam hapşırma, dışkıda yem, aşırı dışkı yeme ve halsizlik şikayeti ile 50km uzaktaki kuştan anlayan veterinere gittim bu ilaçları verdi ve cidden işe yaradı ama 1 ay sonra dışkıda yem tekrar başladı. Tekrar veterinere gidemeyeceğim sınavlarım var ve çok pahalıya patlıyor. Şeker demişken her gün meyve sebze veriyorum bir sorun yaşamadım. Mantar olsaydı herhalde şu an hali olmazdı bu kadar şekerden sonra, enerjisi hiç olmadığı kadar iyi.

Candida mantarı olsa mikroskopta dışkıda gözükmez mi?
Kursak mantarı kronik seyir eder. 15-20 gün sonra kusması başlar. ( işallah yanılırım.) Candida kan tahlil çıkar diye hatırlıyorum. Belki başlangıçta koksidiyozdu sonradan antibotikler iç parazit ilaçları sonrasında çıktı. Candida 2 sebebinden birisi bilinçsiz antibotikler sonrasında çıkar. Google araştırın lütfen. Bende çoklu antiboyotik sonrası çıktı. İç parazit ilaci 1 yada 2 gün kullanılır 15 gün sonra tekrar 1 gün verilir. Karaciğer bitireceksiniz. ! Geçmiş olsun tekrardan.

tahaselim

Forpus Üye
Kursak mantarı kronik seyir eder. 15-20 gün sonra kusması başlar. ( işallah yanılırım.) Candida kan tahlil çıkar diye hatırlıyorum. Belki başlangıçta koksidiyozdu sonradan antibotikler iç parazit ilaçları sonrasında çıktı. Candida 2 sebebinden birisi bilinçsiz antibotikler sonrasında çıkar. Google araştırın lütfen. Bende çoklu antiboyotik sonrası çıktı. İç parazit ilaci 1 yada 2 gün kullanılır 15 gün sonra tekrar 1 gün verilir. Karaciğer bitireceksiniz. ! Geçmiş olsun tekrardan.
Teşekkürler hocam bugün 1. dozu verdim 2. dozu verdikten sonra dışkıların tamamen düzelmiş olması mı gerekir? Ayrıca kuşum 8 yaşında ve ilk defa ilaç kullanıyorum karaciğer bu kadar çabuk bitmez bence.
Kusma başlarsa mikostatin vereyim mi?

Ronay

Yönetici
Mikostatin olayı nedir anlamadım? Tamamını okuyacağım müsait olunca yazışmaların 🙂 iç parazit sorunu veteriner görmüş dediniz ilacı gönül rahatlığıyla kullanın. Eğer kusma, halsizlik yaşamıyorsanız şu an korkulacak bir şey yok nilverm antibiyotik değil ve sorun yaratmaz eğer bozuk değilse kullanın sorun olmaz.

Kanaryaci

Forpus Üye
Mikostatin olayı nedir anlamadım? Tamamını okuyacağım müsait olunca yazışmaların 🙂 iç parazit sorunu veteriner görmüş dediniz ilacı gönül rahatlığıyla kullanın. Eğer kusma, halsizlik yaşamıyorsanız şu an korkulacak bir şey yok nilverm antibiyotik değil ve sorun yaratmaz eğer bozuk değilse kullanın sorun olmaz.
Nilverm levamizol hci içerek bir ilaç biliyorsunuzdur. 1-2 gün uygulanması ve 15 gün sonra tekrarlanması gerekmez mi. ?
Kursak mantarı için 2 çeşit ilaç var. İkiside antifungal ilaç etkilediği bölgeler çok farklı ikiside tartışılır iyileştirmede araştırabilirsiniz. ( denedim ilaçları ) arkadaş çok fazla ilaç kullandığı için barsak asit dengesi ve bağışıklık çözertmiş üstünede şekerli meyve sebze verdiği için candida mantarıda ortaya çıkmış şuanda kusma olmasada ilerde olmayacağı yada olacağı anlamına gelmez. Şuanda kronik olarak ilerliyor. Hıçkırma, tıksırma yada herneyse o belirtisi 200den fazla kanarya 6 muhabbet kuşumda bulgular var. Benim hatamda fazla antiboyotik kullanmam.
1 muhabbet kuşuma çok fazla hapşırdığı için truffucan verdim. Direk salya akmaya başladı. 5 gün devam ettim. Akabinde mikostatin 5 gün attım. Şuan kusma yada salya yok nadirde olsa hapşirik yok en azından yem su içince yok.
Truffucan şeker var.
Mikostatin alkol kafasını çok iyi yapıyor.
Arkadaşın yapması gereken ilk dışkıda yem çözmesi akabinde candida uyutması varsada kurt çözülmüştür. Dedikleri yaparsa %80 oranda düzelmesi muhtemel olacaktır.
2.ilaç
1.Proyobotik çözer işi
Arkadaşımın kuşu ölecekti. Şuan 60 gram ulaştı. 🙂 benim kuşta koksidiyoz yok ancak kursak mantarı çözüldü enerjisi yerine geldi.

tahaselim

Forpus Üye
Bu arada söylemeyi unuttum ama çok uzun süredir kuşum geceleri yemliğe iniyor 1 tane yem alıyor tüneğe geri çıkıyor. Yemi ağzında döndürüyor sürekli, düşürünce tekrar alıyor. Sıkıntılı bir durum mu bu?

Kanaryaci

Forpus Üye
Evet hocam var zaten onu çözmeye çalışıyoruz ya. Elimde Röhnfried ve Reflor marka probiyotik var. Hangisini ne dozda vereyim.
Entrobac içeriğinde şeker var.
Refloor içeriğinde şeker var. Antifungal ilaçlar ile kullanamaz. ( diyor kendisi )
Entrobac kullan en sağlısı ( ben olsam kullanmam ) 100 cc 1 çay kaşığı gibi oran yeterli gelecektir. Ben ektekini kullanıyorum.
Karaciğer, proyobotik,prebiyotik, sinbiyotik mubarek ibni sina 😀😀😀

Ronay

Yönetici
Kanaryaci Kanaryaci, hocam çok uzun yazılarınız var açıkçası okumaya üşenen biriyim ve karmaşık yazmışsınız olayları çözümlemenizi anlamadım. 🙂 kusura bakmayın. Zaman buldukça okuyacağım muhakkak.

Triflucan Candida yani kısaca mantar önleyici bir ilaç ki Veteriner hekim Cem bey gibi kanatlı uzmanları ile görüştüğümüzde en çok tercih edilen ilaçlardan biridir. Kullanılabilir kursak mantarı için hiç bir sorun yaratmaz. Mikostatin daha yorucu bir ilaçtır. Etkilidir, anladığım kadarı ile kuşun sorunu mantar enfeksiyonu değil. Paraziter bir problem ilacı kullanması yeterli olacaktır. Parazit ilaçları belli aralıklarla tekrar uygulanmalı çünkü parazit yumurtaları genelde zarar görmez ilaçtan. Nilverm kullanın 2 gün 15 gün sonra tekrar kullanmanız yeterli olacaktır. Kusma, halsizlik ve dışkı bozulması yoksa mikostatin gerek yok hocam.

Gel gelelim konu çok dalınıp budaklanmış. Konuyu kilitlemek en sağlıklısı, kuşun şu an ki problemlerin olduğu yeni net bir konu açarsanız daha sağlıklı olacağını düşünüyorum. Anlayışınız için teşekkürler.

Lütfen kimse alınmasın kırılmasın konu çok karmaşık oldu. Lütfen daha net, açık ve gerektiği kadar yazalım ki cevaplardan yararlanmak isteyenler daha kolay bilgiye ulaşabilsin.

Tekrardan anlayışınıza sığınıyorum ve KONU KİLİT.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...