Neler yeni

Muhabbetkuslari.org Ailesine Hoş Geldiniz 👋

🇹🇷 Muhabbetkuslari.org Türkiye’nin en eski muhabbet kuşu ve kafes kuşları bilgi forumudur… Sizde kayıt ol butonuna tıklayarak. Üye olup, forumda soru sorup anında cevap alabilir ve paylaşımlar yapabilirsiniz. Hadi sende aileye katıl...

Soru Kuşumun Dışkısında Yem Var

zeynepasaf2022

Forpus Üye
Merhaba kuşum 2 aylık son 4-5 gündür diskisinda yem var incelemek için 2 saat yem vermedim her dışkıda yem oranı azaldı en son hiç yem yoktu sonra yemek verdim tekrar başladı günde su ictikten sonra genellikle kusuyor kusmadinda bir tane yem çıkıyor biraz kuş kumu verdim ama düzelmedi kuş kumu etkisini geç mi gösteriyor ? İlaç alma imkanım yok evde ne yapabilirim daldarisi yemiyor 1 hafta önce göz nezlesi oldu göz kremi kullandık geçti .ne yapmalıyım ?

limonfıstık

Mubiş Üye
Kuşunuzda göz nezlesi olabileceği gibi başka virüsler de buna sebep olabilir. Ancak evde maalesef geçmez. Siz yine de probiyotik verin antibiyotik yararlı ve zararlı bakterileri öldürmüş olabilir. Antibiyotik sonrası kullandınız mı probiyotik?

Taha

Yönetici
Dışkıda yem megabakteri belirtisi olabilir. İmkan varsa en garanti sonuç kanatlı uzmanı bir veterinerde diski tahlili yaptırmak. İmkan yoksa ancak ilaçlar ile deneme yanılma yoluyla gidilebilir

Kanaryaci

Forpus Üye
Bu kuşta koksidiyoz var her hastalık mantar değildir arkadaşlar. O beyazlık mikostatin karaciğer ve penkares zarar verdiği için olabilir. Deve dikeni tohumu suyu verin. Akabinde cocci geel pantex holland ve ack vitamini verin sorun çözülecektir.

limonfıstık

Mubiş Üye
Bu kuşta koksidiyoz var her hastalık mantar değildir arkadaşlar. O beyazlık mikostatin karaciğer ve penkares zarar verdiği için olabilir. Deve dikeni tohumu suyu verin. Akabinde cocci geel pantex holland ve ack vitamini verin sorun çözülecektir.
Kuşta koksidiyoz yok. Kuşta enzim eksikliğine bağlı problem var. Dışkıda sindirilmemiş yemde ilk akla gelmesi gereken sindirim sistemi rahatsızlığı olan mantar türleridir. Ayrıca arkadaşımız antibiyotik kullanmış, mikostatin değil.