Neler yeni

Muhabbetkuslari.org Ailesine Hoş Geldiniz 👋

🇹🇷 Muhabbetkuslari.org Türkiye’nin en eski muhabbet kuşu ve kafes kuşları bilgi forumudur… Sizde kayıt ol butonuna tıklayarak. Üye olup, forumda soru sorup anında cevap alabilir ve paylaşımlar yapabilirsiniz. Hadi sende aileye katıl...

Soru Muhabbet Kusu Cinsiyeti Ve Türü

Ronay

Yönetici
Merhaba, muhabbet kusumu bugun ilk defa 5 dakikaligina saldim duvarlara 2 3 defa çarpti ve suan çok durgun bi sekilde. Acaba yoruldu mu strese mi girdi anlamadim. Sebebi ne olabilir?
Bu sebepten dolayı kafes içi eğitim tamalandıktan sonra salmanızı önerdim bu da takribi 15-25 gün arasıdır. Kötüleşme kusma olursa yazın. 10 gün daha kafe siçi eğitim yapın çıkarırkende dışarı 15-20 dk başlayıp süreyi uzatarak dışarda kalsın.

yediemin

Mubiş Üye
Bu sebepten dolayı kafes içi eğitim tamalandıktan sonra salmanızı önerdim bu da takribi 15-25 gün arasıdır. Kötüleşme kusma olursa yazın. 10 gün daha kafe siçi eğitim yapın çıkarırkende dışarı 15-20 dk başlayıp süreyi uzatarak dışarda kalsın.
Kafes kenarliklarinda kendi yansimasini görüyo bu biraz egitime engel oluyor. Ne yapicam?

yediemin

Mubiş Üye
IMG_20230831_184926.jpg

yediemin

Mubiş Üye
O kadardan bir şey olmaz oynuyor yavrucak 🙂
Egitim için biraz bilgi verebilir misin? Mesela ben kafese elimi sokuyorum biraz yem aliyorum sonra sol isaret parmagimla kusu aliyorum sag elimdeki yeme yakinlastirip biraz yemesini sagliyorum sonra tünege birakip tekrar ayni islemi yapiyorum.

İpek..s

Amazon Papağanı Üye
Merhaba bana kalırsa tünek yukarıda bir kaç kademe aşağıda Dursun yeni gelen kuşlar bazen bu davranışi sergiler
Bazı kuşlarda ise alışkanlık haline gelmiştir
Uzun süre bu şekilde duran kuşlarda lamburlasma olabilir tünekten dolayı olduğunu düşünüyorum

yediemin

Mubiş Üye
Merhaba bana kalırsa tünek yukarıda bir kaç kademe aşağıda Dursun yeni gelen kuşlar bazen bu davranışi sergiler
Bazı kuşlarda ise alışkanlık haline gelmiştir
Uzun süre bu şekilde duran kuşlarda lamburlasma olabilir tünekten dolayı olduğunu düşünüyorum
yok yok kusumu alali 3 hafta oldu hep tünek ayniydi normal dik duruyodu ama dün aksam neden öyle yapti anlamadim