Neler yeni

Muhabbetkuslari.org Ailesine Hoş Geldiniz 👋

🇹🇷 Muhabbetkuslari.org Türkiye’nin en eski muhabbet kuşu ve kafes kuşları bilgi forumudur… Sizde kayıt ol butonuna tıklayarak. Üye olup, forumda soru sorup anında cevap alabilir ve paylaşımlar yapabilirsiniz. Hadi sende aileye katıl...

Muhabbet Kusum Bu Sekilde Duruyor

htchaticeonem9

Mubiş Üye
Arkadaşlar antibiyotik 3 gun kullanildi. Arkasindan entrobac verdim. Pirinc suyu verdim. Ama kus kabarik duruyor ishal kesilmedi. Ve kuyruk yukari asagi sallaniyor. Sesli nefes aliyor
Veterinerin dediği gibi antibiyotiği 2-3 gün daha kullanın. Geçmezse tekrar götürün. İkamet ettiğiniz şehri söylerseniz kanatlı uzmanı bir veteriner önerebilirim.

oguzn

İspinoz Üye
Kusumu kaybettim. Sapasaglam kuşum gereksiz antibiyotik kullanimi sonrasi karacigeri şişti mantar olusumuna neden oldu. Eskisehirde kanatli hekim buldum ama malesef gec kalmışım. Burada suçlu bana gereksiz antibiyotik veren veteriner hekim mi antibiyotikin gereksiz sekilde kullanilmayacagini araştırmadan hergun kuşuma zehri veren ben mi

Ramiz

Tecrübeli Üye
Başınız sağolsun siz elinizden geleni yapmışsınız kendinizi suçlamayın kuşun yaşıda bi faktör bu şekilde olmasının bağırsak florası çöktüğü an hayvan yesede fayda alamıyor ölüyor. Okudugum ve yanlis oldugunu dusundugum sey antibiyotigin 3 gün degismeden gunluk tazelenmeden kafeste kalmasi

oguzn

İspinoz Üye
Kus Ilk Fotodaki sekilde durdugu icin ilk bas konyada veterinere gittim. Ayagi yaraydi. Ayagi yara oldugu icin o sekilde duruyormus. Bana tahlil yapmadan antibiyotik verdi. 5 gun kullan dedi. Kullandim. Her gun değiştirerek. Sonra daha kotu olmaya basladi diski bir turlu duzelmedi. Adana da iyi bir yer sandigim bir yere goturdum. Mantar ve bakteri oldugunu soyledi tahlil yaparak. Antibiyotik verdi 3 gun sulukta kalsin dedi ama ben gunluk değiştim. Kus daha da kotuye gitti. Eskisehire gittim iyi bir veterinere o da ilac verdi ama yasama sansi kalmamisti. Arkasi balon gibi sismisti. Aksam olecegini anladim benim isten gelmemi beklemis.

neganx

İspinoz Üye
Başınız sağolsun siz elinizden geleni yapmışsınız kendinizi suçlamayın kuşun yaşıda bi faktör bu şekilde olmasının bağırsak florası çöktüğü an hayvan yesede fayda alamıyor ölüyor. Okudugum ve yanlis oldugunu dusundugum sey antibiyotigin 3 gün degismeden gunluk tazelenmeden kafeste kalmasi
Bende antibiyotik ve vitamin veriyorum ölücek mi kusum

htchaticeonem9

Mubiş Üye
Kusumu kaybettim. Sapasaglam kuşum gereksiz antibiyotik kullanimi sonrasi karacigeri şişti mantar olusumuna neden oldu. Eskisehirde kanatli hekim buldum ama malesef gec kalmışım. Burada suçlu bana gereksiz antibiyotik veren veteriner hekim mi antibiyotikin gereksiz sekilde kullanilmayacagini araştırmadan hergun kuşuma zehri veren ben mi
Geçmiş olsun. Siz elinizden geleni yaptınız biz de ne biliyorsak söyleyerek yardımcı olduk. İyi bir veteriner bulma ve kuş bakımı konusunda artık daha tecrübelisiniz. Başka kuşunuz varsa veya sahiplenecekseniz artık daha bilinçli hareket edeceksiniz. Şu da üzücü bir gerçek ki Türkiye'deki veteriner hekimlerin çoğu kuş tedavisinden anlamıyor.

htchaticeonem9

Mubiş Üye
Hiçbir kuş normal bir antibiyotik veya vitamin kullanımı sonucu ölmez. Gereksiz, yanlış veya yetersiz kullanım, yanlış teşhis veya yan etki gibi durumlarda kuşlar zarar görebilir. Eğer kanatlı uzmanı ve kuşlardan anlayan bir veteriner önerdiyse önerilen süre içerisinde gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz.

neganx

İspinoz Üye

Geçmiş olsun. Siz elinizden geleni yaptınız biz de ne biliyorsak söyleyerek yardımcı olduk. İyi bir veteriner bulma ve kuş bakımı konusunda artık daha tecrübelisiniz. Başka kuşunuz varsa veya sahiplenecekseniz artık daha bilinçli hareket edeceksiniz. Şu da üzücü bir gerçek ki Türkiye'deki veteriner hekimlerin çoğu kuş tedavisinden anlamıyor.
Kuşum ölmedi ya t
Hiçbir kuş normal bir antibiyotik veya vitamin kullanımı sonucu ölmez. Gereksiz, yanlış veya yetersiz kullanım, yanlış teşhis veya yan etki gibi durumlarda kuşlar zarar görebilir. Eğer kanatlı uzmanı ve kuşlardan anlayan bir veteriner önerdiyse önerilen süre içerisinde gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz.
Kuşlardan anladigini söyledi acikcasi iyiye dogru gidiyor ama buradaki kotu yorumlari okudukca ölücek mi psikolojisine girdim.Kimin iyi doktor olup olmadigini bilemeyiz ki kanat uzmanları bile para ugruna yalan soyleyebilir. İnsanlik bitmis gercekten cok kotu.

htchaticeonem9

Mubiş Üye
Kuşum ölmedi ya t

Kuşlardan anladigini söyledi acikcasi iyiye dogru gidiyor ama buradaki kotu yorumlari okudukca ölücek mi psikolojisine girdim.Kimin iyi doktor olup olmadigini bilemeyiz ki kanat uzmanları bile para ugruna yalan soyleyebilir. İnsanlik bitmis gercekten cok kotu.
Geçmiş olsun mesajını konu sahibine ithafen yazmıştım. Sizin kuşunuzun ise yaşıyor olması beni mutlu etti ancak geç olmadan gereken tedavi uygulanmalı. Kuşunuzun hastalığı, şikayeti neydi? Bununla ilgili konu açmış mıydınız? Eğer açarsanız yardımcı oluruz. İkamet ettiğiniz şehri belirtirseniz de ona göre eğer biliyorsam ya da bulabilirsem bir kanatlı uzmanı veya hiç olmazsa kuşlara iyi bakabilecek bir veteriner önermeye çalışırım. Buradaki arkadaşlar da biliyorsa onlar da önerir. İyisi mi siz buraya yazmak yerine eğer açmadıysanız bir konu açın. Bir bakalım.