Neler yeni

Muhabbetkuslari.org Ailesine Hoş Geldiniz 👋

🇹🇷 Muhabbetkuslari.org Türkiye’nin en eski muhabbet kuşu ve kafes kuşları bilgi forumudur… Sizde kayıt ol butonuna tıklayarak. Üye olup, forumda soru sorup anında cevap alabilir ve paylaşımlar yapabilirsiniz. Hadi sende aileye katıl...

Hastalık Muhabbet Kuşumun Karnındaki Tüylerde Azalma Var.

Hasta evcillee.

Nikre02

Forpus Üye
Merhaba. Bir süredir Muhabbet kuşumun karnındaki tüylerde azalma var. Tüy dökümü döneminde olduğunu düşündüm başta ama uzun süredir düzelmedi. Bunun neden olduğunu ve ne yapmamız gerektiğini bilen birileri var mı?

Ekli dosyalar

• WhatsApp Image 2023-12-09 at 16.39.45.jpeg
    WhatsApp Image 2023-12-09 at 16.39.45.jpeg
    66.7 KB · Görüntüleme: 97

Taha

Yönetici
İstanbul Fatih'teyim. Arabamız olmadığı ve hava soğuk olduğu için uzaktaki bir yere götüremiyorum ama bu civarda bildiğiniz varsa müteşekkir olurum.
Anadolu yakası olsaydı önerebilirdim malesef Fatih'te bildiğim yok. Ustadlardan bilen varsa yardımcı olacaktır. 🙏

Nikre02

Forpus Üye
Tekrardan merhaba. Dün veterinere götürdüm. Önce tüyleri için deri için bir ilaç verdi. Bir de nolur nolmaz diye antibiyotik verdi. Antibiyotiği 5 gün kullanmamı, Öteki ilacı da 1 hafta kullanmamı ve 1 hafta sonra kontrole götürmemi söyledi. Ek herhangi bir şey vermememi söyledi (vitamin, probiyotik). İlaçların resimlerini ekliyorum. Sizce bu tedavi iyi gelir mi kuşa? Taha Taha Ronay Ronay (etiketlediğim için kusura bakmayın.)

Ekli dosyalar

• WhatsApp Image 2023-12-13 at 12.33.12 (1).jpeg
    WhatsApp Image 2023-12-13 at 12.33.12 (1).jpeg
    134.5 KB · Görüntüleme: 23
  • WhatsApp Image 2023-12-13 at 12.33.12.jpeg
    WhatsApp Image 2023-12-13 at 12.33.12.jpeg
    132.2 KB · Görüntüleme: 24

Ronay

Yönetici
Antibiyotiğe gerek olduğunu düşünmüyorum. Sistematik bir sindirim antibiyotiği tetramezatine, siz bilirsiniz. Deneyin sonuçları yazın ben B12 takviyesi şart düşünüyorum.

Nikre02

Forpus Üye
Antibiyotiğe gerek olduğunu düşünmüyorum. Sistematik bir sindirim antibiyotiği tetramezatine, siz bilirsiniz. Deneyin sonuçları yazın ben B12 takviyesi şart düşünüyorum.
hocam bende kullanmak istemiyorum kuşlara ağır gelebiliyor diye biliyorum. Ama yakında başka veterinerde yok gene tedaviye onunla devam edeceğim için uymamda lazım gibi. Bilemedim ne yapmam gerektiğini, siz ne tavsiye edersiniz?

Ronay

Yönetici
hocam bende kullanmak istemiyorum kuşlara ağır gelebiliyor diye biliyorum. Ama yakında başka veterinerde yok gene tedaviye onunla devam edeceğim için uymamda lazım gibi. Bilemedim ne yapmam gerektiğini, siz ne tavsiye edersiniz?
Kullanın dediği gibi bence.

Ronay

Yönetici
Kibarlığınız için biz teşekkür ederiz. Sizden ricam kendinizi, kuşunuzun öyküsünü tanıtırsanız daha iyi tanımış oluruz sizleri :)

Nikre02

Forpus Üye
Kibarlığınız için biz teşekkür ederiz. Sizden ricam kendinizi, kuşunuzun öyküsünü tanıtırsanız daha iyi tanımış oluruz sizleri :)

Şuan sınav zamanım olduğu için pek fırsatım yok ama inşallah unutmazsam bir ara tanıtmak isterim 😊